Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 11:50, 15 maj 2018

la_estrellita napisał(a)

No i właśnie znalazłam sposób na mojego M i jego "świętą zieleń" . Za kilka lat może mi się uda nawet jakiś kwiatek wsadzić ale ciiii.... Powiem, że samo się wysiało .

A tam jak zabierzesz jednorazowo dwa trzy to też się nie zorientuje
sylwia_slomc... 12:06, 15 maj 2018

Naturalna biżuteria w ogrodzie

cudownie błyszczała

sylwia_slomc... 12:10, 15 maj 2018

patyk od zawilca jest ulubioną miejscówką
sylwia_slomc... 12:15, 15 maj 2018

coby nie było tylko zoo to martagon od Pawła

i cudna home bush
violaskom 12:39, 15 maj 2018

Ja tez kostkę układam na sucho. Przysypuję ziemią i trzyma się całkiem nieźle. Daje mi to możliwość na zmianę kształtu rabaty. U mnie kanciki przycinane się nie sprawdzają.
violaskom 12:43, 15 maj 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Naturalna biżuteria w ogrodzie

cudownie błyszczała

Widzę, że nowy sprzęt fotograficzny działa super. Ja cały czas myślę o jakimś lepszym aparacie. Na razie zdjęcia robię smartfonem, ale takiego ujęcia bym nigdy nie była w stanie zrobić.
sylwia_slomc... 12:44, 15 maj 2018

violaskom napisał(a)
Ja tez kostkę układam na sucho. Przysypuję ziemią i trzyma się całkiem nieźle. Daje mi to możliwość na zmianę kształtu rabaty. U mnie kanciki przycinane się nie sprawdzają.

To dokładnie tak jak u mnie też się nie sprawdzają bo nie mam angielskiego trawnika i w nim samej trawki tylko różności wszelakie Polskie i koniczyna np bardzo się lubi pchać jak się wolne miejsce zrobi
sylwia_slomc... 12:46, 15 maj 2018

violaskom napisał(a)

Widzę, że nowy sprzęt fotograficzny działa super. Ja cały czas myślę o jakimś lepszym aparacie. Na razie zdjęcia robię smartfonem, ale takiego ujęcia bym nigdy nie była w stanie zrobić.

Ładnie i długo pozowała modelka to się udało, bardzo ten aparat polubiłam
12:54, 15 maj 2018
u mnie kostka tez na sucho i to jeszcze taka drobna mała gdzie tych szpar na metr mbieżacy dość duzo wychodzi ...i sie sprawdza doskonale mam ja juz 5-6 sezonów ??? nie pamietam ..ale od poczatku kostka wyznaczaliśmy rabaty.

trawa przerasta szpary ..mlecz babkla czy werbena i inne chwasty tez w nich dokonalele rosną ....ale nie ma tragedi ...raz do roku kancikujemy nozem do kancików ....najlepiej wczesna wiosna albo jesenia jak ziemia dobrze wilgotna ...i wtedy szybko i sprawnie idzie ...i to co w szelinach łatwo wychodzi.

jest tylko jeden kłopot jak ziemia bardzo wilgotna nie wczodzic na kostke ...bo sie zwyczajnie zapada i u mnie w niektórych miejscach zrobiły sie dolinki

w tym roku jeszcze nie robilismy kancików bo za sucho ...ostatnie były chyba we wrzesniu czy pdzierniku wycinane

PS. nie wiem na ile mb ci starczy jena paleta??? ...u mnie 4 weszły ...tylko ze mam tez "chodniczki" z tej kostki w ludwiczkach tam jest chyba 1,5 palety
sylwia_slomc... 13:03, 15 maj 2018

Jakby co to się dokupi, problemu nie ma góry i dolinki na bank trzeba będzie kiedyś poprawiać, ale też mi się wydaje, że utrzymać trawę w ryzach będzie łatwiej jednak i chyba tylko to mnie przekonuje