Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

anka_ 13:15, 15 maj 2018

Przede mną też dylematy obwódkowe... kostka czy obrzeże...
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
sylwia_slomc... 13:42, 15 maj 2018

anka_ napisał(a)
Przede mną też dylematy obwódkowe... kostka czy obrzeże...

Trudne te wybory bo decydują o wyglądzie całego ogrodu, a tanie nie są więc zostaną na lata.....
Pszczelarnia 14:01, 15 maj 2018

Margerytka40 napisał(a)
Sylwia a tę kostkę kładliście na jakiejś zaprawie? Też kiedyś myślałam o obwódkach z kostki ale nie wiem czy trawa mimo wszystko nie będzie włazić w kostkę. Z dwojga złego wolałabym kanty niż wydłubywanie trawy z kostki.

Tego się właśnie obawiam.

Biżuteria naturalna najładniejsza.
AnnaCh 14:18, 15 maj 2018

Cofnęłam się trochę u Ciebie i obejrzałam śliczne kostkowe obrzeże. Sylwia nie martw się, ogród nie straci charakteru, tylko zostanie trochę uporządkowany. Charakter nadajesz mu Ty nasadzeniami, ozdobami, architekturą. A życie trzeba sobie ułatwiać, osobiście mam obwódki z kostki i sprawdzają się świetnie, ładnie się kosi i wcale jakoś bardzo nie przerasta. Pozdrawiam.
P.S. Ważka śliczna
sylwia_slomc... 14:23, 15 maj 2018

Pszczelarnia napisał(a)

Tego się właśnie obawiam.

Biżuteria naturalna najładniejsza.

Tego ja się nie boję bo mam tak w podwórku i jest łatwiej w obsłudze niż bez, do tego zawsze wygląda porządniej nawet jak nie jest zrobione na ganc

Naturalna zawsze najładniejsza, ale nie zawsze jest i nie zawsze tak chętnie pozuje
sylwia_slomc... 14:24, 15 maj 2018

AnnaCh napisał(a)
Cofnęłam się trochę u Ciebie i obejrzałam śliczne kostkowe obrzeże. Sylwia nie martw się, ogród nie straci charakteru, tylko zostanie trochę uporządkowany. Charakter nadajesz mu Ty nasadzeniami, ozdobami, architekturą. A życie trzeba sobie ułatwiać, osobiście mam obwódki z kostki i sprawdzają się świetnie, ładnie się kosi i wcale jakoś bardzo nie przerasta. Pozdrawiam.
P.S. Ważka śliczna

Dzięki Aniu, utwierdzasz mnie w przekonaniu, że to była rozsądna decyzja, pewnie z czasem się przekonam do niej
Gosialuk 17:03, 15 maj 2018

Jak się kostka sprawdza, to układać. Ogród ma też służyć wypoczynkowi i trzeba sobie ułatwiać pracę. Mam wrażenie, że ta rabata się tak odcina nie tylko przez kostkę, ale i przez świeżo wysypane trociny. Może dlatego masz takie mieszane odczucia.

Magleska 19:54, 15 maj 2018

mnie się z kostką bardzo podoba ....trzeba sobie ułatwiać robotę ,a z kostką na pewno będzie łatwiej utrzymać rabatę ja też sama kostkę ułożyłam przy skalniaku ,ale wyszły mi góry i doliny ,a Wam tak równiutko

ławki superowe ....podziwiam coraz to nowe pomysły ważka -zdjęcia mistrzowskie

buziaki
pawel_snopek 20:17, 15 maj 2018

Osobiście mam obrzeża z kamienia polnego oraz z granitu łupanego i powiem że z tym polnym to jest problem że trawa go zarasta dość mocno a granitowego nic nie przerasta tylko ma jeden minus jest dość drogi:/.
Urszulla 20:17, 15 maj 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Tyle się udało w sobotę, ale gdyby popadało to można by zrobić trzy razy więcej w tym samym czasie

A co masz pod kostką?