Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 18:32, 21 maj 2018

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Sylwuś suuuuperNie przejmuj się niczym wcale. Montażysta zrobi swoje i będzie jak ma być.Ogród zmienia się ciągle i nie ma momentu idealnego na pokazanie jego najpiękniejszych chwil. Kiedy u mnie było byłam dumna że mam pięknie a dzisiaj myślę źe wtedy jeszcze o ogrodach niewiele wiedziałam ale mam fajną pamiątkę i porównanie do dzisiaj.Właściwie z tamtego ogrodu nie zostało wiele ale to co pokazywali jest, czyli oczko z huśtawką, szlaczek goździków pod domem i sałata z pomidorami przy studni.Jedni wolą ogród dojrzały inni młody bo widzą jak zakładać. Na końcu i tak wychodzi jak chce formuła programu i co producent chce pokazać.Najważniejsze są nagrania z Mają bo tych większość jest w odcinku.Ciesz się więc i nie stresuj buziaki

Gosiaczku dzięki wielkie Nagrania z Maja już 29 maja , dzisiaj mi zadzwonili......
Nie wyrabiam na zakrętach Dobrze, że dziewczyny kochane pomogą, bo mój eM jak na złość od jutra do roboty na południe, więc o 10 z domu musi wyjeżdżać nic mi nie pomoże jeśli nie dostanie urlopu
kasiek 18:38, 21 maj 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Gosiaczku dzięki wielkie Nagrania z Maja już 29 maja , dzisiaj mi zadzwonili......
Nie wyrabiam na zakrętach Dobrze, że dziewczyny kochane pomogą, bo mój eM jak na złość od jutra do roboty na południe, więc o 10 z domu musi wyjeżdżać nic mi nie pomoże jeśli nie dostanie urlopu

29? mnie dali 28 czyli nie mamy w tym samym dniu chyba, a wydawało mi się że tak.
sylwia_slomc... 20:16, 21 maj 2018

kasiek napisał(a)

29? mnie dali 28 czyli nie mamy w tym samym dniu chyba, a wydawało mi się że tak.

Kurcze chyba się jutro zadzwonię upewnię....
Bogdzia 21:01, 21 maj 2018

Wątpię zebyście miały w tym samym dniu oni jednak cały dzień poswiecaja na kręcenie , nawet na Akademię Ogrodnika pół dnia schodziło.
Mala_Mi 21:03, 21 maj 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Kurcze chyba się jutro zadzwonię upewnię....

Nagranie z Mają zajmuje czas. wtedy kręcą najwięcej.. u mnie byli 3 razy i za każdym razem zeszło im cały dzień.. wiec raczej nie pomyłka.
U Ciebie i Kasi jest dużo do kręcenia.. Kasi ogród mniejszy ale pełen niespodzianek, a u Ciebie to już wogle jazda bez trzymanki tyle tego masz.

Wrzuć na luz... będzie dobrze.. i na 1100% to się ludziom spodoba

A Twój warzywnik to mi sen spędza z powiek. jak tylko znajdę czas (ale to już za rok..w tym roku nic nie robię w warzywniku i w szklarni) to zrobię chociaż porządek. Bo mi zwyczajnie wstyd, ale nie wyrabiam z niczym.. doby nie rozciągnę To tez trzeba przeżyć ..

sylwia_slomc... 21:12, 21 maj 2018

Dzięki dziewczyny to już coś wiemy
sylwia_slomc... 21:26, 21 maj 2018

Pszczelarnia napisał(a)
Nic Ci nie podpowiem. Bądź sobą.

A Ty mi powiedz, kiedy siałaś to wszystko w swoim warzywnym królestwie, że wszystko już takie duże - kapucha jak z angielskich wystaw ogrodniczych.

Wiem, że część to z rozsad ale jakieś takie bardziej wypasione u Ciebie.

Nie umiem udawać kogoś innego, nawet na zawołanie nie potrafię...taka marna ze mnie aktorka
A na poważnie to ja mam zaraz wszystko wymalowane na gębie więc nawet makijażu nie noszę, a fryzjer się o mnie upomina, ale czasu teraz tym bardziej brak Więc będę naturalna jak mnie Pan Bóg stworzył tylko w odzieży hi hi

Ewka siewy w grunt zrobiłam jakoś po połowie kwietnia, a resztę początkiem maja i ostatnie koło 15 maja jak fasola, cukinia, groszek i dynie, groszki i cukinie już wyłażą z ziemidynia jeszcze śpi , a na słonecznik nie popatrzyłam

Z rozsady mam kapustki i pomidorki, oraz kalarepkę i selery( kupiłam gotowe, bo mnie siewy w doniczkach nie wychodzą)

A warzywnik dostał tylko cały kompostownik i kilka worków czarnej ziemi( jak do roślin doniczkowych)
I został podlany gnojówką z pokrzyw z zeszłego sezonu
U mnie zawsze pierwsze siewy to rzodkiewka, sałatka i koper, oraz dymka w ziemię
ryska 21:27, 21 maj 2018

Ale się dzieje
Nadrobiłam wszystko i gratuluję Sylwia.
Twój ogród jest niepowtarzalny i stworzony, wymyślony przez Was.
Ciężką pracą ale też z pasją.
Wam się po prostu chce.
Z radością obejrzę.
Warzywniak mnie powalił na kolana. Cudo
sylwia_slomc... 21:32, 21 maj 2018

Bardzo dziękujemy Reniu
la_estrellita 23:10, 21 maj 2018

Ruch tu jak w ulu . Czekam na relację z nagrań.