Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 11:07, 07 cze 2018

margaretka3 napisał(a)
A wiesz, jak mi się podobał? Uwielbiam pomarańczowe. Ale jak zobaczyłam siewkę 30 metrów dalej w truskawkach, to już ani chwili się nie wahałam. Migiem poszłam wyrywać.

Kurcze, gdyby tak chciał się trzymać łąki....jakbym go gdzieś w środku ulokowała to może wysokie trawy wysiew na odległość by powstrzymały.....tylko on robi latawce jak mniszek
sylwia_slomc... 11:08, 07 cze 2018

Katkak napisał(a)
Cudna relacja, fajna wyprawa. Bardzo lubię ogród Gabrysi. Buziol Sylwuśka.

Ma fajnie przestrzeń podzieloną i powierzchnię taka jak moja, bardzo byłam ciekawa Jej ogrodu w realu I dostałam żeleźniaka, hosty i rdest
kerii 11:30, 07 cze 2018

Dzięki Sylwia lece szukać nasionek
abiko 12:36, 07 cze 2018

Sylwuśka
Kaśka..: )
Pszczelarnia 12:39, 07 cze 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ma fajnie przestrzeń podzieloną i powierzchnię taka jak moja, bardzo byłam ciekawa Jej ogrodu w realu I dostałam żeleźniaka, hosty i rdest

To dobrze z tym rdestem, bo ja obiecałam Ci wysłać na wiosnę ale tej wiosny nie było. I nie nadążyłam.
sylwia_slomc... 12:52, 07 cze 2018

abiko napisał(a)
Sylwuśka
Kaśka..: )

Aguś
sylwia_slomc... 12:54, 07 cze 2018

Pszczelarnia napisał(a)

To dobrze z tym rdestem, bo ja obiecałam Ci wysłać na wiosnę ale tej wiosny nie było. I nie nadążyłam.

Nie przejmuj się Ja jeszcze też nie rozesłałam roślin zamówionych bo najpierw susza, potem Maja, teraz wyjazdy, może w przyszłym tygodniu zdążę....to przez to, że na pocztę muszę lecieć blisko 2 km piechota i bardzo mam nie po drodze.
sylwia_slomc... 13:32, 07 cze 2018

Wczorajszy dzień pełen atrakcji Najpierw były Lawendowe pola, a potem "Mój azyl na wichrowym wzgórzu", a cała wyprawa w wyśmienitym Towarzystwie
Dzięki Dziewczyny za cudowny dzień

Bardzo by mi taka chatka pasowała

może kiedyś jak doczekam się wnuków

widok ogólny na lawendę i nowe założenie, które nie powstaje bez pomocy oprysków na chwast

co widać
sylwia_slomc... 13:39, 07 cze 2018

lawenda również jest traktowana tym opryskiem i choćby nie wiem jak się zarzekali zdjęcia nie kłamią

ale było pięknie, choć motyli nie za dużo jak na takiej połaci lawendy pewnie przez te opryski właśnie bo u sąsiadki jak lawenda kwitnie to motylarnie można by otworzyć takie są ich ilości nad kilkoma krzaczkami, a tu przecież łany lawendy, a motyli tylko trochę.

uważam , że na tym tracą bo motyle dodatkowo przyciągałyby gości. Ale rozumiem, że opieka nad taka powierzchnią wymusza niestety pewne aspekty pielęgnacyjne.
13:42, 07 cze 2018
sylwia_slomczewska napisał(a)

widziałam te serca w i szachownice w necie...i sie zastanawiałam ...z czego to jest ...a to takie wypalanki ...hmmm

docelowe to nie jest chyba nie beda tego powtarzac co kilka tygodni .....bo po pierwszym deszczu zaraz plankton sie pojawi ...a nasion ta chemia nie wybija .
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies