Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

abiko 09:28, 13 cze 2018

aaaa takie stół jakoś myślałam, że dasz coś między, ale ten pomysł jest doskonały. No jesteś mistrzyni! W. to też, ale mu nie mów

sylwia_slomc... 10:17, 13 cze 2018

Anitka napisał(a)
Szkoda, że deszcz szkody zrobił, ale bardzo był potrzebny.
Stół fajnie wyszedł. Na pewno będzie w czasie spotkań oblegany.
Koty jak już wyczaiły gniazdo to chyba nie odpuszczą Od kiedy mam ogród to widzę, jak ciężko ptakom potomstwa się dochować.

Co gorsza dzisiaj nie pada a siąpi czyli podlewa słabo, a robotę paprze, bo jak kosić mokrą trawę?

Obawiam się o te pisklaki, ale kuningamia jednak kłuje mocno, a gałązki wiotkie i gęste więc koty mają problem. Dość długo się drzewko ruszało nim się zorientowałam, że to nie wiatr
sylwia_slomc... 10:18, 13 cze 2018

eee_taam napisał(a)
zobaczyłam stół nie stół

zupełnie inaczej go sobie wyobrażałam i dalej jestem za tym żeby przemyśleć temat tej szyby i dorobienia do koła ładnej konstrukcji z 4 nogami

Z szybą zdałby egzamin w mieszkaniu, ale w ogrodzie pod drzewami w tym wiśnią i orzechem sąsiada( orzechy i gałęzie lecą jak pociski) nie miałby racji bytu
sylwia_slomc... 10:19, 13 cze 2018

la_estrellita napisał(a)
Nadrobiłam . Piękne lato. Super stół. Pozdrawiam.

Dzięki zobaczymy czy w realu się gościom spodoba
sylwia_slomc... 10:21, 13 cze 2018

Kawa napisał(a)
piękne te twoje widoki!!!
naprawdę niesamowity gąszcz i kolory!! cudo!

Gąszcz się zrobił w podwórku okropny, a i tak sporo go wiosną pod nieobecność babci skróciłamTeraz gałęzie wiszą obciążone owocami....
sylwia_slomc... 10:22, 13 cze 2018

abiko napisał(a)
aaaa takie stół jakoś myślałam, że dasz coś między, ale ten pomysł jest doskonały. No jesteś mistrzyni! W. to też, ale mu nie mów

No taki nietypowy ?Robi za dekorację i blat do spotkań
anabuko1 10:35, 13 cze 2018

Widoki ogrodowe super.
A to koło ze stołem czy też stół z kołem wygląda świetnie.
Skąd ty takie koło wzięłaś ??
sylwia_slomc... 10:43, 13 cze 2018

anabuko1 napisał(a)
Widoki ogrodowe super.
A to koło ze stołem czy też stół z kołem wygląda świetnie.
Skąd ty takie koło wzięłaś ??

Dwa takie koła dziewczyny mi na spotkanie przywiozłyDo mojego ogrodu bardzo pasują
10:49, 13 cze 2018
sylwia_slomczewska napisał(a)

Z szybą zdałby egzamin w mieszkaniu, ale w ogrodzie pod drzewami w tym wiśnią i orzechem sąsiada( orzechy i gałęzie lecą jak pociski) nie miałby racji bytu

myślałam o szybie hartowanej ...wiec sie ona nie ubije tak szybko ....ale na pewno bym nie stawiała stołu pod orzechem czy innymi owocowymi co ciapią tak samao jak bombardują na stół to i będą walić na głowę ...a w kasku po ogrodzie raczej nikt nie chodzi

twoje koło twój ogród ty tu rządzisz ...szczęśliwie nie mam koła nie mam orzecha ....i nie chce miec

PS. pamietam ze orzech sasiadów wali sie na was ...ale to inna historia
sylwia_slomc... 11:44, 13 cze 2018

eee_taam napisał(a)

myślałam o szybie hartowanej ...wiec sie ona nie ubije tak szybko ....ale na pewno bym nie stawiała stołu pod orzechem czy innymi owocowymi co ciapią tak samao jak bombardują na stół to i będą walić na głowę ...a w kasku po ogrodzie raczej nikt nie chodzi

twoje koło twój ogród ty tu rządzisz ...szczęśliwie nie mam koła nie mam orzecha ....i nie chce miec

PS. pamietam ze orzech sasiadów wali sie na was ...ale to inna historia

Gdyby ode mnie zależało, żadnych orzechów włoskich w ogrodzie bym nie miała, tak samo śliwek. Jedne olbrzymy, śmieciuchy i ziemię trują. A na drugich mszyc od ch... i trochę, spadź wszystko skleja, a owoce robaczywki bo przy braku oprysków inaczej nie będzie
Ale póki babcia z nami jest u siebie się nie pozbędę, a na sąsiadowego to trzeba sprzęt ciężki chyba i Jego decyzji
Jesienią mam ochotę w kasku chodzić, nie mówiąc o tonach liści do sprzątania z tego kolosa nie mojego w dodatku.
Taki stół u nas bardziej praktyczny jest