Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 22:30, 25 lip 2018

Gosiu ja liliowce kupuje od początku powstawania ogrodu, a i to mam niewiele odmian. Rosną u mnie ładnie i prawie nie mam przy nich roboty dlatego chcę ich więcej
Katkak 22:41, 25 lip 2018

No nareszcie zmieniłaś awatarek. Bomba
sylwia_slomc... 22:45, 25 lip 2018

Katkak napisał(a)
No nareszcie zmieniłaś awatarek. Bomba

Myślisz, że się ludziska połapią kto ja?
gierczusia 23:07, 25 lip 2018

Połapiem siem , połapiemmmm spoko...no i gdzie , jak nie w szmaragdowej są takie cudne , dzikie widoki ??? z takimi smaczkami ????... tu nie może być mowy o pomyłce
Buziol
sylwia_slomc... 23:10, 25 lip 2018

gierczusia napisał(a)
Połapiem siem , połapiemmmm spoko...no i gdzie , jak nie w szmaragdowej są takie cudne , dzikie widoki ??? z takimi smaczkami ????... tu nie może być mowy o pomyłce
Buziol

Miło mi Gierczuś
gierczusia 23:20, 25 lip 2018

Ależ cała przyjemność po mojej stronie
A to co za cudo ?? Ty wiesz , ile ja siem musiałam napocić ,żeby zobaczyć co na tej fotce ??? Że to cudne lustro ?? W pierwszej chwili myślałam ,że masz jakiś zarąbisty płotek z dziurką pośrodku
Fotka rewelka
sylwia_slomc... 23:25, 25 lip 2018

gierczusia napisał(a)
Ależ cała przyjemność po mojej stronie
A to co za cudo ?? Ty wiesz , ile ja siem musiałam napocić ,żeby zobaczyć co na tej fotce ??? Że to cudne lustro ?? W pierwszej chwili myślałam ,że masz jakiś zarąbisty płotek z dziurką pośrodku
Fotka rewelka

A to taki mały myk
Anitka 09:51, 26 lip 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Na brzeg od strony boiska jak najbardziej i języczka i bergenia może być , ale z tej drugiej strony już nie koniecznie bo jak zasychają na zimę i wiosną to ja się tam nie dostanę, żeby je uprzątnąć bo woda w rowie zawsze wtedy jest....
Tam musi być coś z czym nie ma koniecznej roboty, tojeść ok, pięciornik myślę, że też, myslałam o hostach i paprociach bo te wiosną zaraz suche zakrywają świeżymi liśćmi, ale mnie Andrzej sprowadził na ziemię, że paprocie latem uschną od sucha, a hosty wygniją jesienią i wiosna od nadmiaru wilgoci
Dałabym czyściec, ale mi tam kolorystycznie nie leży, już bardziej jako obwódka przed liliowce od strony boiska...

myślałam o irdze dammera, ale już tam sadziłam i nie chciała rosnąc za nic w świecie, a wyższej nie chcę tam bo ślimary miałyby pod nią raj

Bergeni nie musisz wycinać na wiosnę. Sama mówiłaś, że u siebie w ogrodzie nie usuwasz jej zaschniętych od spodu liści. Dałabym tam jeszcze od góry naparstnice.
A może kaczeńce na samym dole, jak na wiosnę jest tam najwięcej wody.
Czyściec mi tam się nie widzi.
abiko 09:56, 26 lip 2018

Sylwia, ale kaczeńce to dobry pomysł idealny do tego rozwiązania. Zgodzę się z Anitką, że czyściec nie bardzo.
Anitka 09:57, 26 lip 2018

Czytam, że aparat zgubiłaś. Kobito szukaj tego cudeńka, całą rodzinkę na poszukiwania zwołaj, bo straszne chmurzyska nadciągają. Tym razem mogą was nie ominąć. Bo jak człowiek deszczu nie chce to popada. A dobrze, żeby wam popadało, bo miała byś z głowy podlewanie.

Połapiemy się kto ty nawet bez awatarka