Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 09:51, 09 sie 2018

Monia81 napisał(a)

To bardzo ciekawe spostrzeżenie odnośnie tego oleju kokosowego w połączeniu z kotami chyba będzie trza wypróbować jak się znowu zacznie okres kleszczowy, bo na razie spokój pozdrawiam

Ja się staram to wyobrazić i tylko tego nagiego egipskiego kota mam przed oczami....bo jakoś tak nasmarowanego persa czy norwega to nie mogę sobie wyobrazić.....
Monia81 09:57, 09 sie 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ja się staram to wyobrazić i tylko tego nagiego egipskiego kota mam przed oczami....bo jakoś tak nasmarowanego persa czy norwega to nie mogę sobie wyobrazić.....

Sylwuś się chichram bo też se to wyobrażam ja na szczęście mam tylko dachowce
Basilikum 10:02, 09 sie 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

my nakladamy na dlonie troche oleju i przejezdzamy po futerku, nie musi byc szczenie zaolejony i powtarzac trzeba raz w tygodniu _o czym ciagle zapominamy i stad problem
sylwia_slomc... 10:02, 09 sie 2018

Monia81 napisał(a)

Sylwuś się chichram bo też se to wyobrażam ja na szczęście mam tylko dachowce

Ja też i to jeszcze małe wariaty na razie
sylwia_slomc... 10:07, 09 sie 2018

Basilikum napisał(a)

my nakladamy na dlonie troche oleju i przejezdzamy po futerku, nie musi byc szczenie zaolejony i powtarzac trzeba raz w tygodniu _o czym ciagle zapominamy i stad problem

O widzisz to jest dokładna informacja, bo gdyby to w skórę kota przyszło wcierać to.....yhmmm yhmmmm yhmmmmmCzyli mówisz, że skuteczne. U nas na razie kleszczy nie ma, ale to może dlatego , ze po zeszłorocznym oblężeniu w sklepach opryski na kleszcze się pojawiły i pewnie rolnicy uprawy kropią.....
W ogrodzie nawet w łące jeszcze nie złapaliśmyAle w ugorze sąsiada to kto wie co tam jest.....albo czego nie ma
Basilikum 10:31, 09 sie 2018

ja mieszkam w regionie gdzie jest duze zagrozenie na mapkach jestesmy na czerwono. I jest ich na prawde duzo, moj Emus szczegolnie podatny.

Ja tak sobie mysle,ze persy to wogole ie trzeba smarowac, bo one tylko na kanapie siedza
sylwia_slomc... 11:13, 09 sie 2018

Basilikum napisał(a)
ja mieszkam w regionie gdzie jest duze zagrozenie na mapkach jestesmy na czerwono. I jest ich na prawde duzo, moj Emus szczegolnie podatny.

Ja tak sobie mysle,ze persy to wogole ie trzeba smarowac, bo one tylko na kanapie siedza
Izka Pers to też kot i kocia natura, jak mu dasz tylko kanapę to siedzi, ale jak wolność poczuje to potem po wsi się kocą kocięta długowłose po kotkach dachowychW naszej miejscowości tak właśnie było i od 10 lat ten gen po wsi wędruje
anabuko1 13:16, 09 sie 2018

Cudne masz te dalie.
I widoczki ogrodowe zawsze u ciebie takie sielskie ,piękne.
Ja mam jedną kotkę syjamke
sylwia_slomc... 13:26, 09 sie 2018

anabuko1 napisał(a)
Cudne masz te dalie.
I widoczki ogrodowe zawsze u ciebie takie sielskie ,piękne.
Ja mam jedną kotkę syjamke

Twoja kotka znana na forum, pamiętam jak się przy kominku wylegiwała
Figaro 13:44, 09 sie 2018

Nie zgodze sie z tym co pisze Izka bo nie smaruje sie calego kota bo ten olej z futerka to kot sobie wylize. I robi sie to kilka razy tygodniu a nie i zapominam. Zreszta Sylwia poczytaj mam tu linka
http://mama-dobra-rada.pl/preparaty-na-kleszcze-na-pchly-u-psa-kota-ochrona/
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies