Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 00:50, 24 paź 2015

paula23 napisał(a)
Widziałam ostatnio tą trawę ale ni hu hu nie mogę sobie przypomnieć ale jutro poszukam

Fajnie by było wiedzieć co sadzę bo nie mam pojęcia gdzie to dać???
paula23 00:56, 24 paź 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
i jeszcze takie roślinki nn Ktoś rozpoznaje ja wiem tylko , że żurawka , a reszta Ciocia nie wiedziała

jakaś taka trawka

tak kwitnie

Dałabyś bliższe zdjęcie tego "kwiatka" bo ja tu juz od tego kompa ślepne chyba w pierwszej chwili myślałam że to Turzyca GRAYA ale chyba nie porównaj. Spadam bo już miałam iśc spac i odkleić sie od tego kompa nie umie
Katkak 08:00, 24 paź 2015

Sylwia no nie załamuj mnie, że w zimie dopiero będziesz go malować. JA tutaj czekam kobieto i doczekać się nie mogę, a Ty mi tu z zimą . Słomczewska - do roboty
anka_ 08:49, 24 paź 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)

jakaś taka trawka

tak kwitnie

A to napewno trawka? Bo mi to wygląda jak trzykrotka wirginijska tylko przekwitła.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
sylwia_slomc... 09:16, 24 paź 2015

paula23 napisał(a)

Dałabyś bliższe zdjęcie tego "kwiatka" bo ja tu juz od tego kompa ślepne chyba w pierwszej chwili myślałam że to Turzyca GRAYA ale chyba nie porównaj. Spadam bo już miałam iśc spac i odkleić sie od tego kompa nie umie

Moim aparatem to będzie jeszcze bardziej nieostro, ale to nie ona chyba bo ten kwiatek, a w zasadzie to wygląda jak nasienniki ułożony jest w baldaszkę podobnie jak u kopru i spod niej sterczą bezpośrednio też te źdźbła trawy. a nasiennik pojedynczy podobny do tego jak u tej turzycy
sylwia_slomc... 09:19, 24 paź 2015

Katkak napisał(a)
Sylwia no nie załamuj mnie, że w zimie dopiero będziesz go malować. JA tutaj czekam kobieto i doczekać się nie mogę, a Ty mi tu z zimą . Słomczewska - do roboty

Kasia ja chętnie, ale muszę mieć farby i relief, a po to trzeba jechać do sklepu plastycznego, no i ten brak czasu notoryczny......ja jeszcze z ogrodu nie wylazłam z robotą jak skończę sezon to raczej w tedy.......cierpliwości , na razie myślę nad wzorem
sylwia_slomc... 09:23, 24 paź 2015

anka_ napisał(a)

A to napewno trawka? Bo mi to wygląda jak trzykrotka wirginijska tylko przekwitła.

ciut podobne tylko tych źdźbeł pod nasiennikiem jest 6 sterczących i nasiennik baldacha , a trzykrotka chyba baldachą nie kwitnie
Katkak 09:32, 24 paź 2015

A co to jest ten relief?
Katkak 10:42, 24 paź 2015

Sylwuś zrobiłam lampionik ze słoika. Lukniesz?
sylwia_slomc... 11:06, 24 paź 2015

Katkak napisał(a)
A co to jest ten relief?

Kasiu relief - mogłam coś w literówce pokręcić ale to taki lakier pasta w tubce do wykańczania po obwodzie malunku na szkle już na sam koniec po malowaniu poprawia się nim kontury i maskuje nie dociągnięcia pędzla - tak jakbyś na rysunku jeszcze raz ołówkiem poprawiała kontury