Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 23:27, 05 paź 2018

paniprzyroda napisał(a)
Nie nadrobię, ale pozdrawiam i gratulacje zostawiam

Dziękujemy
sylwia_slomc... 23:30, 05 paź 2018

Dorota123 napisał(a)
Co za energia bije z tego drzewa, cudny kolor.

Już gubi te listki bo mu wietrzysko poobrywało, to klon ussuryjski
sylwia_slomc... 23:30, 05 paź 2018

marba napisał(a)

Sylwio, a co to tak pięknie przebarwia się na czerwono?

Odpowiedziałam post wyżej
zoja 03:07, 06 paź 2018

Cudniascie!
...i jeszcze kilka perelek dokupilas, normalnie szalenstwo
Katkak 06:49, 06 paź 2018

No, no, no, zakupy zacne. Fajnie, że masz aż tyle muejsca na nowe nasadzenia. To jest super i do pozazdroszczenia, ale ilości roboty przy rak ogromnym ogrodzie już ni zazdroszczę. Bozia wiedziała co robi, że mam akurat taki ogródek. Sylwuś Szmaragdowa jest cudna o kazdej porze roku, ale moja ukochana jesień...... ach...... jestem u Ciebie codziennie Kochana, choć czasem w biegu i na paluszkach. Buziol
sylwia_slomc... 09:26, 06 paź 2018

zoja napisał(a)
Cudniascie!
...i jeszcze kilka perelek dokupilas, normalnie szalenstwo

Tylko przy takich okazjach mam możliwość nabyć coś ciekawego, bo to co w marketach mogę dostać to już dawno rośnie w ogrodzie
sylwia_slomc... 09:28, 06 paź 2018

Katkak napisał(a)
No, no, no, zakupy zacne. Fajnie, że masz aż tyle muejsca na nowe nasadzenia. To jest super i do pozazdroszczenia, ale ilości roboty przy rak ogromnym ogrodzie już ni zazdroszczę. Bozia wiedziała co robi, że mam akurat taki ogródek. Sylwuś Szmaragdowa jest cudna o kazdej porze roku, ale moja ukochana jesień...... ach...... jestem u Ciebie codziennie Kochana, choć czasem w biegu i na paluszkach. Buziol

Kasieńka wiosna i jesień to były pierwsze pory roku o które w ogrodzie zadbałam. W zasadzie jakby się tak zastanowić to to był klucz do tworzenia naszego miejsca. Zależało mi na porach roku właśnie by każda była piękna
renatamama3 12:31, 06 paź 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
No i targi się rozpoczęły
Ja tam dostaje oczopląsu

Nakupiłam dużo, ale ceny całkiem fajne

Nabyliśmy( eM biernie pilnując zakupów):

Dwa klony red sunset( jeden szczepiony bardzo nisko jak kolumna, drugi wyżej jak kulka)
Jabłonkę ozdobną( nazwy nie pamiętam, ale jest na karteluszce) o cudownych drobniutkich pomarańczowych jabłuszkach z rumieńcem i pokroju pod wpływem jabłuszek kolumnowym zwisłym
Trawy:
Stipę wysoką odmianę
Rozplenice też wysokie
Miscanty przebarwiające się ogniście czyli pomarańcz z czerwieniami
i jeszcze inne nie bardzo wysokie o różowym kłosie
Hakonki aureola
i jeszcze taka żółciutką malutką
Proso różowe i zielone

Trawki które przypominają trochę drżączkę tylko mają kwiat o wiele większy i w czerwienie wpadający( śliczne)
Pierwiosnki japońskie
Coś co z kwiatu podobne do chabra, ale kwitnie teraz( Anitka będzie wiedziała co to)
Rutewkę
Baptysję na wypadek gdyby mi z nasion nie skiełkowała
Dwie słonecznice, żółtą i różową
Cebulki tulipanów botanicznych w mocnym różu
Sadziec o różowych kwiatach

i......nie pamiętam co jeszcze

Część trawek już posadzona w łące
reszta jutro głównie nad rów

Drzewka dojadą do mnie w niedzielę
Dzięki Aguś i Anitko

Hej , czy czasem rozplenica i hakonki kupione od pana w czerwonej koszuli w kratę ,jeśli tak to mój szef .
anna_g 12:55, 06 paź 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Sylwia, po paru latach nieobecności pomalutku i z niepewnością wracam na O. I trafiłam na Twój wątek. Nie jestem w stanie go oczywiście ogarnąć w całości bo jest co czytać i oglądać na tych bez mała paru tysiączkach stron więc musiałam póki co zadowolić się początkiem, wizytówką i końcem wątku - i chociaż to niewiele to jestem pod wielkim wrażeniem zmian jakie u Ciebie zaszły... Tytani pracy, przy takich areałach to musi być ciężka i nieustająca praca, co nie zmienia faktu, że zapewne cieszy ogromnie.
Będę zaglądać w miarę jak czas i obowiązki pozwolą niemniej musiałam zostawić tutaj swój ślad, bo bardzo mi się podoba.
Nie wiem czy uda mi się dobrze wkleić zdjęcia - ale jeśli tak - to to jest chyba mniej więcej to samo miejsce. Dobrze wypatrzyłam? Zmiana jest gigantyczna, jest phttps://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/174/1743932/thumb_original.JPG

Pięknie. Pozdrawiam cieplutko.

edit: niestety nie mogę wrzucić fotki - ale chodzi i o to na tej stronie wizytówki https://www.ogrodowisko.pl/watek/6337-wizytowka-ranczo-szmaragdowa-dolina - gdzieś tam pod koniec strony...
gosika67 18:25, 06 paź 2018

Pospacerowałam, piękna pogoda , w słońcu mienią się rośliny, nie wiadomo gdzie się zatrzymać, zawsze chętnie tu zaglądam, pozdrawiam..