Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

Anitka 19:54, 06 paź 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Agatko dopiero w niedziele Anitka mi podwiezie bo do Agusi już się nie zmieściły drzewkaNie wiem czy się im listki nie otrzepią w tym czasie, ale cudowne i pięknie w czerwienie z różem wybarwioneNo po prostu nie mogłam ich zostawić tak wołały

Drzewka może kilka listków straciły podczas transportu, ale po za tym wszystko w porządku. Stoją i czekają na transport do jutra. eM jak przyjechał ze mną w nocy to oczy przecierał jak je w garażu zobaczył. Myślał, że to do nas
To coś co z kwiatu podobne do chabra, ale kwitnie teraz to Stokezja gładka.

Rutewki były, ja kupiłam 'Splendide White'. Hortensji też sporo było.
sylwia_slomc... 20:59, 06 paź 2018

renatamama3 napisał(a)

Hej , czy czasem rozplenica i hakonki kupione od pana w czerwonej koszuli w kratę ,jeśli tak to mój szef .

A zabij mnie nie pamiętam jak był ubrany, ale czarował nas równo
Ja byłam zapatrzona w rośliny, ale może dziewczyny pamiętają, albo czekaj spytam eMa. Em mówi, że nie.....ale nie wiem.
sylwia_slomc... 21:38, 06 paź 2018

anna_g napisał(a)

Sylwia, po paru latach nieobecności pomalutku i z niepewnością wracam na O. I trafiłam na Twój wątek. Nie jestem w stanie go oczywiście ogarnąć w całości bo jest co czytać i oglądać na tych bez mała paru tysiączkach stron więc musiałam póki co zadowolić się początkiem, wizytówką i końcem wątku - i chociaż to niewiele to jestem pod wielkim wrażeniem zmian jakie u Ciebie zaszły... Tytani pracy, przy takich areałach to musi być ciężka i nieustająca praca, co nie zmienia faktu, że zapewne cieszy ogromnie.
Będę zaglądać w miarę jak czas i obowiązki pozwolą niemniej musiałam zostawić tutaj swój ślad, bo bardzo mi się podoba.
Nie wiem czy uda mi się dobrze wkleić zdjęcia - ale jeśli tak - to to jest chyba mniej więcej to samo miejsce. Dobrze wypatrzyłam? Zmiana jest gigantyczna, jest phttps://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/174/1743932/thumb_original.JPGięknie. Pozdrawiam cieplutko.

edit: niestety nie mogę wrzucić fotki - ale chodzi i o to na tej stronie wizytówki https://www.ogrodowisko.pl/watek/6337-wizytowka-ranczo-szmaragdowa-dolina - gdzieś tam pod koniec strony...

Witaj
Niezmiernie mi miło, że mój ogród skłonił Cię do tego by napisać takie słowa. Fajnie, że wracasz na O...
Tak wydaje mi się , ze o to samo miejsce Ci chodzi. Zmieniło się nie da się ukryć
Cieszy ogromnie. Twój wpis skłonił mnie do przeglądnięcia pierwszych stron wizytówki i powiem Ci sama nie wierzę, że nam się tak udało zmienić ten kawałek planetyOkazuje się, że kompletnie nie pamiętamy już tamtych czasów, a przecież to zaledwie kilka lat.

tak to miejsce wyglądało w 2014

a to 2015

Zaglądaj czasem ja też wpadnę do Ciebie w odwiedziny
sylwia_slomc... 21:41, 06 paź 2018

gosika67 napisał(a)
Pospacerowałam, piękna pogoda , w słońcu mienią się rośliny, nie wiadomo gdzie się zatrzymać, zawsze chętnie tu zaglądam, pozdrawiam..

Gosiu ja też trochę pospacerowałam dzisiaj z aparatem, a potem było sadzenie nakupionego dobra i muszę powiedzieć zaczynają się schody by miejsca wyszukać bo już właściwie zagospodarowane
sylwia_slomc... 21:44, 06 paź 2018

Anitka napisał(a)

Drzewka może kilka listków straciły podczas transportu, ale po za tym wszystko w porządku. Stoją i czekają na transport do jutra. eM jak przyjechał ze mną w nocy to oczy przecierał jak je w garażu zobaczył. Myślał, że to do nas
To coś co z kwiatu podobne do chabra, ale kwitnie teraz to Stokezja gładka.

Rutewki były, ja kupiłam 'Splendide White'. Hortensji też sporo było.

Uwierzył, że kupiłaś?
O widzisz za diabła sobie nazwy przypomnieć nie mogłam.
Ciekawe czy się Agania wybrała....
Anitka 21:53, 06 paź 2018

A zabij mnie nie pamiętam jak był ubrany, ale czarował nas równo
Ja byłam zapatrzona w rośliny, ale może dziewczyny pamiętają, albo czekaj spytam eMa. Em mówi, że nie.....ale nie wiem.

A ja pamiętam Koszula w kartę czarno-czerwoną i jasne spodnie. To przy min był nasz punkt zbiorczy gdzie Wojtek czekał z roślinkami
sylwia_slomc... 22:03, 06 paź 2018

Anitka napisał(a)

A ja pamiętam Koszula w kartę czarno-czerwoną i jasne spodnie. To przy min był nasz punkt zbiorczy gdzie Wojtek czekał z roślinkami
Widac był tak przerażony ilosciami, które znosiłam, że nie zwrócił uwagi na Pana
Ale numer świat jest mały
anna_g 22:35, 06 paź 2018

a to 2015

Zaglądaj czasem ja też wpadnę do Ciebie w odwiedziny

Na pewno będę zaglądała do siebie na razie nie zapraszam bo mój wątek trochę stracił na aktualności - nie mam już tamtego ogrodu, ale może coś zacznę zmieniać w obecnym. W każdym razie u Ciebie będę bywała i szukała inspiracji
sylwia_slomc... 22:44, 06 paź 2018

anna_g napisał(a)

Na pewno będę zaglądała do siebie na razie nie zapraszam bo mój wątek trochę stracił na aktualności - nie mam już tamtego ogrodu, ale może coś zacznę zmieniać w obecnym. W każdym razie u Ciebie będę bywała i szukała inspiracji

Aniu nie znaczy to, że nie można zajrzeć do Twojego dawnego ogrodu, właśnie byłam i hosta mnie zachwyciła wielkościąBedzie mi bardzo miło Cię gościć
zoja 04:32, 07 paź 2018

anna_g napisał(a)

Aniu jesli tamtego ogrodu nie ma to zaloz nowy watek o obecnym. Ja bardzo lubilam do Twojego starego ohrodu zagladac wuec mysle ze i nowy by mi sie spodobal. Wroc
Ps. I daj znac gdzie jestes