Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 16:24, 01 lis 2018

Gosialuk napisał(a)

Jak dobrze to ujęłaś. I ogród od tego pięknieje.

To że pięknieje daje napęd na przyszłość i chce się dalej działać
Pszczelarnia 13:25, 02 lis 2018

Rewolucja? Ogrodowe lubię najbardziej, żadnych innych nie.
sylwia_slomc... 15:36, 02 lis 2018

To tak jak ja
Dziś zrobiłam mini rewolucję bo z liliowcowej powyciągałam sterczące łodygi, już wyschły i będą w sam raz na domki dla owadówSprawdziłam owady najchętniej w nich mieszkają właśnie w tych rurkach z roślin.
A liście zostają do wiosny jako kołderka dla korzeni

Zaskoczyły mnie dzisiaj maliny, 2 listopada , a ja zjadłam dwie garście owoców prosto z krzaka, normalnych dużych zdrowych dojrzałych malin i mają jeszcze pełno zielonych do dojrzewania. Kolejny tydzień ma być ciepły może zdążą dojrzeć i te

Niespodziankę zrobiła też gunnera, która po raz pierwszy sama zasusza liście i zrzuca przed zimą, martwi mnie natomiast, że karpy wyglądają jakby się do snu zimowego nie szykowały tylko do ponownego wzrostu
basia3012 17:30, 02 lis 2018

Dzięki Sylwio za informacje o sposobach na ćmę i również za odpowiedż w wątku Andy o Biohumusie. Bardzo mi to się przyda bo ja to w tym jestem "ciemna". Bedę szukała i robiła zakupy. Więc nuda mi nie grozi.
Przyłączam się do stwierdzenia, że wszyscy ogrodnicy tak mają: trochę przytniemy, posadzimy, przesadzimy, poplanujemy, pocykamy i jest dobrze.
Pozdrawiam.
sylwia_slomc... 18:18, 02 lis 2018

Nie ma sprawy Basiu, ciesze się, że mogły się moje doświadczenia na coś przydać
sylwia_slomc... 18:23, 02 lis 2018

Dwa lata temu w święto Zmarłych z cmentarza przynieśliśmy do domu kota Gacka.
A dzisiaj po wizycie na cmentarzu w to samo święto wracając do domu znaleźliśmy na drodze naszego Pokera. Dopiero co musiał go samochód strzelić bo mama mówi, że 5 minut wcześniej jeść mu dawała
Takie to święto smutne tym bardziej
Teraz Szajka już nie ma kolegi i tylko Ona nam została
Pechowy ten rok okropnie. Trzy koty w jednym roku nam zginęły( jeden skradziony)
Kasya 18:30, 02 lis 2018

Oj... z kotami to problem tam gdzie są drogi asfaltowe, za szybko jeżdżą a koty to panikarze potrafią w ostatniej chwili przeskakiwać
Smutne bardzo
Ja swoich nie wypuszczam
abiko 18:34, 02 lis 2018

jak mi przykro
Gruszka_na_w... 18:40, 02 lis 2018

Tak mi przykro. Współczuję.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
sylwia_slomc... 18:42, 02 lis 2018

Kasya napisał(a)
Oj... z kotami to problem tam gdzie są drogi asfaltowe, za szybko jeżdżą a koty to panikarze potrafią w ostatniej chwili przeskakiwać
Smutne bardzo
Ja swoich nie wypuszczam

To nie jest mocno ruchliwa droga, nią się chodzi jak chodnikiem i ograniczenie jest do 30 km ....pecha miał, że trafił takiego kierowcęPrzy ruchliwej nie mielibyśmy kotów na zewnątrz. Z drugiej strony już sporo kotów zostało przejechanych, w tym roku, sąsiadów też....boję się pomyśleć, że ktoś to robi celowo...
Wcześniej mieliśmy kotkę 10 lat żyła zanim ją na główną szosę poniosło( kilkaset metrów od nas)a tu w jednym roku nasz, sąsiadów dwa....dużo jak na jeden rok