Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

Basilikum 09:31, 01 lis 2018

Co ja TU czytam, Plaza byczenie hmm. Plätze jeszcze sowie möge wyobrazic ale byczenie zupelnie niepodobne do Sylwi
anabuko1 10:45, 01 lis 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ja też Coś podłubię, coś posadzę, coś przytnę Jak ja to lubię......a i pocykam masę zdjęć, potem się czuję taka szczęśliwaW między czasie snuje plany na przyszły sezon

oj to my wszystkie tak mamy
sylwia_slomc... 12:24, 01 lis 2018

AniazUroczyska napisał(a)

1)Sylwuś, ale ta informacja wcale mi nie pomogła , link prowadzi do strony fundacji, a nie do poszukiwanego wątku Dzidki
2) Tak sobie myślę o jesieni: Toż to prawdziwa kokoszka i taki misz masz robi w przyrodzie, zupełnie nie stosuje się do dekalogu, a mimo tego wszyscy się nią zachwycają.

No widzisz nie zrozumiałam, że chcesz linka do Dzidki
Tu jest Jej watek
https://www.ogrodowisko.pl/watek/779-to-wlasnie-tu?page=361
sylwia_slomc... 12:33, 01 lis 2018

basia3012 napisał(a)
Sylwio, przepraszam, że tak od razu z prośbą ale czytam o tej ćmie i trochę się zaczynam obawiać jej u nas na północy. Ale skoro już w Toruniu jest to tylko patrzeć jak u nas będzie. Doradż mi proszę, tak po ludzku i po kolei co mam mieć na wiosnę w razie jej pojawienia się a może i wcześniej. Bo kompletnie się pogubiłam. Tu piszecie o pułapkach, feromonach, Lepinoxie, mączce bazaltowej. Co powinnam mieć w razie ataku? A może na priv jakieś sklepy do zakupów tych rzeczy?
Będę wdzięczna. Pozdrawiam.

Basiu pierwszej potrzeby jest pułapka lejkowa z feromonem i lepinox lub spintor, oraz dla zmiany mospilan. Ja zastosowałam mospilan w dawce prawie potrójnej. Ważne by jeśli się pojawi( co zauważysz na roślinie-patrząc w środek krzaka dokładnie)lub w pułapce, opryskać cały bukszpan, w środku też i to bardzo dokładnie, z moich wręcz kapało.
Dziewczyny kupowały pułapki lejkowe w necie, a oprysk kupisz w sklepie ogrodniczym lub rolniczym
sylwia_slomc... 12:34, 01 lis 2018

Katkak napisał(a)

I o to w tym wszystkim chodzi

Dokładnie
sylwia_slomc... 12:36, 01 lis 2018

Basilikum napisał(a)
Co ja TU czytam, Plaza byczenie hmm. Plätze jeszcze sowie möge wyobrazic ale byczenie zupelnie niepodobne do Sylwi

No nieDobrze mnie znasz
Plaży nie będzieChoć może się nad morze w przyszłym roku wybierzemy, pożyjemy zobaczymy
sylwia_slomc... 12:37, 01 lis 2018

anabuko1 napisał(a)

oj to my wszystkie tak mamy

To forum głównie takich ludzi gromadzi, choć wyjątki się zdarzają
Basilikum 13:01, 01 lis 2018

ja sypnelam moje buksy maczka wulkaniczna i nie mam cmy. Prysnelam najpierw tez i od tej pory juz z miesiac spokoj jest. Teraz juz jej chyba za zimno bedzie
sylwia_slomc... 13:09, 01 lis 2018

Mam taką nadzieję i szykuję się do batalii od wiosny, nie oddam moich obwódek bez walki, zbyt wiele wysiłku kosztowało mnie by je mieć by teraz odpuścić
Gosialuk 15:28, 01 lis 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ja też Coś podłubię, coś posadzę, coś przytnę Jak ja to lubię......a i pocykam masę zdjęć, potem się czuję taka szczęśliwaW między czasie snuje plany na przyszły sezon

Jak dobrze to ujęłaś. I ogród od tego pięknieje.