Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

Katkak 19:26, 02 lis 2018

Oj, ale szkoda kicia. To był ten biało-rudy, tak? Tulam Sylwuś mocno. Mojemu przełożonemu lata temu ktoś dwa koty ukradł, też zwykłe dachowce i wyobraź sobie, że po dwóch miesiącach same wróciły.
sylwia_slomc... 19:33, 02 lis 2018

Katkak napisał(a)
Oj, ale szkoda kicia. To był ten biało-rudy, tak? Tulam Sylwuś mocno. Mojemu przełożonemu lata temu ktoś dwa koty ukradł, też zwykłe dachowce i wyobraź sobie, że po dwóch miesiącach same wróciły.

Tak ten biało rudy. Sułtanek ten rudy się nie odnalazł, też go ktoś gwizdnął. Mam tylko nadzieję, że mu w nowym domu dobrze.
Magleska 20:13, 02 lis 2018

Oj.....szkoda kociaka i Was ..... ......u mnie też smutno.....

Ps dziś zaskoczył mnie klon - zrobił się czerwony ( ten ,co mamy takie same ,a Twój też się przebarwił
?
Sorki za fotkę u Ciebie ,na chwilkę wpadłam ....
sylwia_slomc... 20:43, 02 lis 2018

Madziu też piękny ognisty się zrobił, dziś cykałam mu sesję, ale jeszcze w aparacie jest.
basia3012 23:50, 02 lis 2018

Bardzo mi przykro z powodu Kotka. Czy on miał Poker na imię?
Gosialuk 01:03, 03 lis 2018

Sylwio mam pytanie. Posadziłam tej jesieni lilie tygrysie i dziś zobaczyłam, że wypuściły pędy z rozetką liści wysokie na 5-7 cm. Czy one w ogóle mają teraz szanse przezimować? Ewentualnie w jaki sposób je zabezpieczyć?
sylwia_slomc... 08:43, 03 lis 2018

basia3012 napisał(a)
Bardzo mi przykro z powodu Kotka. Czy on miał Poker na imię?

Tak Basiu to PokerI przegrał życie.
sylwia_slomc... 08:47, 03 lis 2018

Gosialuk napisał(a)
Sylwio mam pytanie. Posadziłam tej jesieni lilie tygrysie i dziś zobaczyłam, że wypuściły pędy z rozetką liści wysokie na 5-7 cm. Czy one w ogóle mają teraz szanse przezimować? Ewentualnie w jaki sposób je zabezpieczyć?

Gosiu rośliny w tym roku zgłupiały bardzo. Jak się zrobi zimno w okolicy zera narzuć je grubą warstwą liści, a na wierzch stroiszu z gałązek iglastych.
chyba, że tylko czubeczki pokazały to wtedy można jeszcze przysypać ziemią, ale też raczej jak już się zimno zrobi bo teraz to dalej by wyrosły.
Ta zima będzie sprawdzianem dla wielu roślin

z liliami to chyba w zależności od gatunku jest bo św. Józefa wypuszczają pierwsze listki jesienią jak szafirki i one zimują pod śniegiem tylko. Muszę do moich zaglądnąć, ale nie przypominam sobie, żeby tygrysie tak samo miały.....
Basilikum 08:54, 03 lis 2018

Sylwus tak to juz jest z kotami,ze pojawiaja sie w naszym zyciu kiedy chca i znikaja kiedy nadejdzie na nie czas

ty masz listopadowe maliny a ja truskawki
sylwia_slomc... 08:55, 03 lis 2018

Basilikum napisał(a)
Sylwus tak to juz jest z kotami,ze pojawiaja sie w naszym zyciu kiedy chca i znikaja kiedy nadejdzie na nie czas

ty masz listopadowe maliny a ja truskawki

No popatrz co te rośliny wyprawiają......to chyba znaczy, że gdyby nie zima owoce by były cały czas.