Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 21:33, 02 lis 2015

margaretka3 napisał(a)

Też głos oddaję za grabem, u siebie sadzę, więc popieram
Kotek podobny, aż się dowiem, czy nasz nie uciekł Ale naszego nie odstępuje ponoć na krok jego nowy kolega bokser, więc nie wiem, czy by kotek mu się wymknął.
Ja też bym rudaska przygarnęła

Gosia ale twój chyba nie trafił w moje okolice

Z rudaskiem to mam teraz 5 kotów....2 u babci i 3 w domu...na podwórku
sylwia_slomc... 21:37, 02 lis 2015

Katkak napisał(a)
Sylwuś kicio superaśny. U mnie kiedyś w nocy taki sam w okno zadrapał. Wpuściłam go, wszedł jak do siebie , zjadł karmę dla Nuki no i go wypuściłam, bo pomyślałam, że może do kogoś należy. Więcej niestety nie przyszedł , a już kocią karmę miałam w gotowości .
Sylwuś co do żywopłotu... Sama nie wiem. U ciebie wszystko faluje, a tu takie równe, proste żywopłotowe kreski... Ogród jest potężny i możnaby go jakoś na pokoje podzielić, z drugiej strony Mała Mi z tego co mówiłaś to powiedziała, że ta przestrzeń to wielki atut Twojego ogrodu i to też racja... Szczerze powiem, że muszę się z tym przespać, ok? Jak coś wymyślę to z pewnością się odezwę . Szczerze mówiąc ja wolę takie niestandardowe rozwiązania. Żywopłoty grabowe może mieć każdy, a taką czad bramę z rdestem mają tylko Słomczewscy , ot taki przykład .

Kasiu , ale ten podział to byłby tylko tu na dole i jeden raz, a w żywopłocie byłaby brama, a taką bramę jak z rdestem to jeszcze planuję na początku ścieżki z wisterią i może kiedyś przy wejściu do bacówki jeszcze
Katkak 21:48, 02 lis 2015

Jak jeden to ok, oprócz bramy w nim jeszcze takie okno widokowe mogłoby być.
sylwia_slomc... 22:58, 02 lis 2015

Katkak napisał(a)
Jak jeden to ok, oprócz bramy w nim jeszcze takie okno widokowe mogłoby być.

Fajny pomysł z tym oknem
sylwia_slomc... 23:02, 02 lis 2015

gunnerka po obcięciu liści

sylwia_slomc... 23:04, 02 lis 2015

i po wstępnym okryciu

Gardenarium 07:17, 03 lis 2015

Takiego kota pozostawić nie można, ale imiona takie "piekielne" jakoś, wymyślcie mu wesołe Irys, Chaber, Kosmos.

Rudy to "red" to może "Redzio" "Redek" ?? Dlatego tak się angażuję bo kocham rude koty, miałam 3 plus kotkę Ale odeszły w wieku 18 lat.

Instagram Ogrodowiska
07:34, 03 lis 2015
ale propozycji

żywopłot jakbym miała robić to taki żeby ograniczyć cięcie ...cały czas idę w stronę ograniczenia pracy ...a ty sobie dokładasz

cisowy nie pasuje u ciebie ....grabowy może ...ale trzeba go ciąć ....ja tam bym robiła jakiś swobodny ...który też czasem możesz cięciem poskromić

przemyśl to ...choć od myślenia głowa boli
bdan 07:50, 03 lis 2015

eee_taam napisał(a)
ale propozycji

żywopłot jakbym miała robić to taki żeby ograniczyć cięcie ...cały czas idę w stronę ograniczenia pracy ...a ty sobie dokładasz

cisowy nie pasuje u ciebie ....grabowy może ...ale trzeba go ciąć ....ja tam bym robiła jakiś swobodny ...który też czasem możesz cięciem poskromić

Ja tez już powoli jak Justyna staram się myśleć. Ostatnio Maja w ogrodzie pokazywała ogród który było otwartą przestrzenią. a gdyby przesłonić jakimiś dwoma rabatami z nasadzonymi w jakieś kompozycji np. serbami?
07_Rene 09:03, 03 lis 2015

eee_taam napisał(a)
ale propozycji

To też pomysł warty przemyślenia