Ogród to podobno bez względu na wielkość dzieło nieskończone bo zawsze można coś zmieniać, poprawiać, coś wypadnie to się sadzi nowe , rośliny rosną zmienia się koncepcja itd. itp.
Będzie może więcej czasu na odpoczynek , ale dobrze urządzony ogród na pewno nie będzie nudny dla nikogo......po za tym pojawiają się nowi odwiedzający, którym trzeba coś pokazać, coś przypomnieć , zawsze będziesz miała co focić
Też mamy obawy czy go ktoś nie sprzątnie, ale do chwili obecnej nic nam nie zginęło to może i wiatrak się ostanie.....będzie stał daleko , a rozmiar spory to pewnie waga również odpowiednia.........przekonamy się
Bo ty masz Kasiu mój wyidealizowany obrazWiesz jak mi się fajnie poczytuje u Ciebie, a pomysłów ile miałaś, super miejsce stworzyliście.....nie mogę się doczekać kiedy napiszesz o córci po raz pierwszy, widzisz okazało się , że ja już do Ciebie wcześniej zaglądałam niż się poznałyśmy bo opowiadałam eMowi jak czyjś mąż tachał korzeń nad morzem....przykład mu dawałam co by Go zmobilizować , a teraz się okazało , że to Twój Krzyś
Mnie też najbardziej cieszy etap tworzenia, planowania , wymyślania
I też po każdej wypłacie jakieś zakupy ogrodowe I na prezenty najbardziej cieszy to co do ogrodu.
Mnie było szkoda tracić wolna sobotę eMa na nieróbstwo i mimo, żem jeszcze trochę chora ,a pogoda nie zachęca udało się prawie.....prawie bo bez trocin skończyć rabatę trocinową........trociny mają dojechać dopiero w środę. Upatrzyłam też docelowe miejsce dla wiatraczka i zdobyliśmy materiał na drewniane obrzeża rabat.......plastik wylatuje, dziś zrobiliśmy przymiarkę......bo dzień krótki ale jak pogoda pozwoli to w środę też podziałamy w tym temacie. O razu zrobiło się inaczej
Mam wielu znajomych z małymi dziećmi i dla tych dzieciaków każdy przyjazd do mnie to świetna zabawaJeden synek sąsiadki 3 latek to jest na spacerze z rodzicami u mnie na ogrodzie kilka razy w miesiącu i zawsze do samej góry idzie , żeby wszystko pooglądać
Jak polubią to miejsce i przyszywana ciotkę to jak się ciotka całkiem zestarzeje, może czasem do niej zajrzą z własnymi pociechami?