Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 19:23, 07 lis 2015

MiloslawaIwaniecPlizga napisał(a)
To normalka Sylwuś,mnie też ciągnię w róznych kierunkach,wiele rzeczy się nam przecież podoba.
Ale ja mam małą działkę i przede wszystkim dlatego moje zapędy bedą musiały zostać ograniczone
Ogólnie to z małą działką ma się niewiele do powiedzenia jak się ją już ostatecznie urządzi.
No bo ile razy można wklejać foty jednego i tego samego ?
Pozostanie mi potem jedynie pokazywać nowe dekoracje donicowe oraz to jak ogród dojrzewa na przestrzeni lat.
Mam nawet zbyt mało miejsca ,żeby odejśćodpowiedni daleko i cyknąć fotki ogarniające całość z dystansu...No trudno...

Ogród to podobno bez względu na wielkość dzieło nieskończone bo zawsze można coś zmieniać, poprawiać, coś wypadnie to się sadzi nowe , rośliny rosną zmienia się koncepcja itd. itp.
Będzie może więcej czasu na odpoczynek , ale dobrze urządzony ogród na pewno nie będzie nudny dla nikogo......po za tym pojawiają się nowi odwiedzający, którym trzeba coś pokazać, coś przypomnieć , zawsze będziesz miała co focić
sylwia_slomc... 19:26, 07 lis 2015

AsiaK_Z napisał(a)
Witaj. Gadżety ogrodnicze dopełniają ogród, tworzą klimat. Jedni lubią, drudzy nie. To normalne
Kiedyś mi się też marzył wiatrak do ogrodu. Miałam już nawet wizję, gdzie go postawię. Ale jak to w życiu, "strzelił piorun w rabarbar" i ... nastąpiła zmiana ogrodu
W nowym się nie zdecyduję na wiatrak, bo gotów mi jeszcze zwiną
Miłego dnia

Też mamy obawy czy go ktoś nie sprzątnie, ale do chwili obecnej nic nam nie zginęło to może i wiatrak się ostanie.....będzie stał daleko , a rozmiar spory to pewnie waga również odpowiednia.........przekonamy się
sylwia_slomc... 19:31, 07 lis 2015

Katkak napisał(a)
Jak tam Sylwuś? Pewnie złapałaś się za głowę po pierwszych 100 stronach, co? . Wezmę to na klatę . A ja wad u Ciebie nie zauważyłam . Chodząca dobroć jesteś .

Bo ty masz Kasiu mój wyidealizowany obrazWiesz jak mi się fajnie poczytuje u Ciebie, a pomysłów ile miałaś, super miejsce stworzyliście.....nie mogę się doczekać kiedy napiszesz o córci po raz pierwszy, widzisz okazało się , że ja już do Ciebie wcześniej zaglądałam niż się poznałyśmy bo opowiadałam eMowi jak czyjś mąż tachał korzeń nad morzem....przykład mu dawałam co by Go zmobilizować , a teraz się okazało , że to Twój Krzyś
sylwia_slomc... 19:33, 07 lis 2015

07_Rene napisał(a)

Ja sobie też nie wyobrażam, że w jeden sezon sadzę wszystko, bo mam nieograniczony budżet) Nic dobrego by z tego nie wyszło.

edit: To czekamy na fotke nowego nabytku

Sama na razie czekam na ten nabytek , może do środy przyjdzie?
sylwia_slomc... 19:35, 07 lis 2015

Katkak napisał(a)
Jak się zwoje marzenia zakupowe realizuje małymi kroczkami to wtedy bardziej cieszy. Ja tak mam. Wprawdzie niemal zawsze ze szkółki z niedosytem wyjeżdżam, ale za to w głowie już snuję plany na kolejny miesiąc (po wypłacie) . I cieszy, oj cieszy....

Mnie też najbardziej cieszy etap tworzenia, planowania , wymyślania
I też po każdej wypłacie jakieś zakupy ogrodowe I na prezenty najbardziej cieszy to co do ogrodu.
sylwia_slomc... 19:40, 07 lis 2015

MirellaB napisał(a)
Sylwia - ja już skończyłam jeżdżenie po ogrodniczych w tym sezonie. Czekam na marzec-kwiecień, żeby znowu zacząć sezon

Pogoda brzydka u mnie, w domu siedzę, nawet do ogrodu nie wychodzę

Mnie było szkoda tracić wolna sobotę eMa na nieróbstwo i mimo, żem jeszcze trochę chora ,a pogoda nie zachęca udało się prawie.....prawie bo bez trocin skończyć rabatę trocinową........trociny mają dojechać dopiero w środę. Upatrzyłam też docelowe miejsce dla wiatraczka i zdobyliśmy materiał na drewniane obrzeża rabat.......plastik wylatuje, dziś zrobiliśmy przymiarkę......bo dzień krótki ale jak pogoda pozwoli to w środę też podziałamy w tym temacie. O razu zrobiło się inaczej
sylwia_slomc... 19:44, 07 lis 2015

Bogdzia napisał(a)

Jak moje wnuczki były male tez miałam różne ozdoby ogrodowe niekoniecznie chciane ale dzieci musza miec sie czym bawic i dzieki czemu polubic ogród.

Mam wielu znajomych z małymi dziećmi i dla tych dzieciaków każdy przyjazd do mnie to świetna zabawaJeden synek sąsiadki 3 latek to jest na spacerze z rodzicami u mnie na ogrodzie kilka razy w miesiącu i zawsze do samej góry idzie , żeby wszystko pooglądać
Jak polubią to miejsce i przyszywana ciotkę to jak się ciotka całkiem zestarzeje, może czasem do niej zajrzą z własnymi pociechami?
sylwia_slomc... 19:46, 07 lis 2015

kasiek napisał(a)
No tak - jak nie w ogrodzie to w chałpie sie zapitala - ja wieczorami sprzątam by w weekent wyjść do ogródka Zdrówka życzę!

Kobieta zawsze ma co robić.....nie znam takiej co by na nadmiar wolnego czasu narzekała Facet to zawsze ma czas poleżeć przed telewizorem
sylwia_slomc... 19:47, 07 lis 2015

Rumianka napisał(a)
Sylwio, zdrowiej nam...

Staram się bo nie umiem być chora, szkoda mi straconego czasu
sylwia_slomc... 19:47, 07 lis 2015

Katkak napisał(a)

JA robię podobnie

A nie mówiłam hi hi