Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 19:48, 07 lis 2015

Karol99 napisał(a)
pozdrowienia zostawiam

Macham Karolu, wpadam czasem popodglądać co u Ciebie
Katkak 19:49, 07 lis 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)

Bo ty masz Kasiu mój wyidealizowany obrazWiesz jak mi się fajnie poczytuje u Ciebie, a pomysłów ile miałaś, super miejsce stworzyliście.....nie mogę się doczekać kiedy napiszesz o córci po raz pierwszy, widzisz okazało się , że ja już do Ciebie wcześniej zaglądałam niż się poznałyśmy bo opowiadałam eMowi jak czyjś mąż tachał korzeń nad morzem....przykład mu dawałam co by Go zmobilizować , a teraz się okazało , że to Twój Krzyś

Sylwuś co do tego korzenia to były nasze pierwsze wakacje po ślubie, więc wiesz...
sylwia_slomc... 19:53, 07 lis 2015

Odpisałam chyba Wszystkim teraz lecę do Waszych ogrodówMiałam dzisiaj gości nie Ogrodowiskowych, ale niezapowiedzianych........napisze potem
sylwia_slomc... 19:54, 07 lis 2015

Katkak napisał(a)

Sylwuś co do tego korzenia to były nasze pierwsze wakacje po ślubie, więc wiesz...

Ale mój eM nie musi o tym wiedzieć niech się stara
sylwia_slomc... 21:34, 07 lis 2015

No niektórych zdążyłam odwiedzić to jestem u siebie
Miałam dzisiaj odwiedziny mojej matki chrzestnej , która wychowała się w miejscu gdzie teraz ogrodowo rządzę , a przyjechała pierwszy raz od kiedy objęliśmy we władanie owe włości. Ciocia pamięta dokładnie jak to wszystko wcześniej wyglądało i zachwyciła się jak zobaczyła zmiany i pochwaliła i baaaaaardzo sie jej wszystko podoba , a to co zrobiliśmy z budynkami gospodarczymi.......uwierzyć nie mogła, że się dało. Taką mi radość dały Jej słowa.........................tyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyle mi skrzydła urosły
deszczowymaj 21:37, 07 lis 2015

Sylwuś bo Ty zdolna kobitka jesteś,tylko jeszcze sama o tym nie wiesz
sylwia_slomc... 21:40, 07 lis 2015

deszczowymaj napisał(a)
Sylwuś bo Ty zdolna kobitka jesteś,tylko jeszcze sama o tym nie wiesz

Nie dowierzamto fakt
sylwia_slomc... 22:17, 07 lis 2015

Nie byłam w ogrodzie dwa dni i jak dziś zaszłam to stwierdziłam , że po dwóch dniach nie ma już po co przychodzić , kretówa kretówą pogania. Jagodnik i sad zryte dokumentnie, w przydomowym tez ryje kopce, rabaty na dużym .......niektóre rośliny trzeba było spod ziemi wygrzebywać.......ale do tej pory ryły tylko na dole teraz zryte też pod łąka kwietną, a na samej górze dziś nie byłam z braku czasu , ale em mówi , że tam jeszcze nie dotarły. Rolnicy orzą na potęgę, a te sobie najazd u mnie urządziły. Nie chcę myśleć co będzie do wiosny bo krety nie zasypiają na zimę niestety

Nie wiem czy się nie pokuszę o tę truciznę obiecaną od komisji ogrodowej. one się rzuciły na te moje dżdżownice wyhodowane w trawniku na koszonej trawce i dobrowolnie się nie wyniosą nie ma bola
paula23 22:22, 07 lis 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Nie byłam w ogrodzie dwa dni i jak dziś zaszłam to stwierdziłam , że po dwóch dniach nie ma już po co przychodzić , kretówa kretówą pogania. Jagodnik i sad zryte dokumentnie, w przydomowym tez ryje kopce, rabaty na dużym .......niektóre rośliny trzeba było spod ziemi wygrzebywać.......ale do tej pory ryły tylko na dole teraz zryte też pod łąka kwietną, a na samej górze dziś nie byłam z braku czasu , ale em mówi , że tam jeszcze nie dotarły. Rolnicy orzą na potęgę, a te sobie najazd u mnie urządziły. Nie chcę myśleć co będzie do wiosny bo krety nie zasypiają na zimę niestety

Nie wiem czy się nie pokuszę o tę truciznę obiecaną od komisji ogrodowej. one się rzuciły na te moje dżdżownice wyhodowane w trawniku na koszonej trawce i dobrowolnie się nie wyniosą nie ma bola

Mi pewien sposób pomógł i stosuje go co roku jak trzeba tylko potrzebny jest kudłaty pies wiem że to może dziwnie zabrzmi ale w chwili załamania spróbowała i mi naprawdę pomogło. Otóż trzeba delikatnie rozgarnąć kopiec żeby pojawił się "tunel" wyczesać psa z sierści, wcisnąć do tego tunelu i zakopać, po kilku takich zabiegach kret się wyniósł
sylwia_slomc... 22:28, 07 lis 2015

paula23 napisał(a)

Mi pewien sposób pomógł i stosuje go co roku jak trzeba tylko potrzebny jest kudłaty pies wiem że to może dziwnie zabrzmi ale w chwili załamania spróbowała i mi naprawdę pomogło. Otóż trzeba delikatnie rozgarnąć kopiec żeby pojawił się "tunel" wyczesać psa z sierści, wcisnąć do tego tunelu i zakopać, po kilku takich zabiegach kret się wyniósł

Kudłatych Ci u mnie dostatek, ale obawiam się , że musiałabym je ogolić doszczętnie z kudłów, żeby mi na tą ilość kopców wystarczyło ale spróbuję dzięki