Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Niepoprawny link
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 20:46, 08 lis 2015

Gardener27 napisał(a)
Dynię uwielbiam pod każdą postacią ale zupa krem należy do moich ulubionych
Widzę że daturę ukorzeniasz Do wiosny będzie miała mega korzenie Kiedyś je u siebie miałem ale tak bardzo się porozrastały że zostawiłem w tamtym roku na zimę ... wiadomo co się z nimi stało Nie miałem ani siły ani miejsca do ich przechowywania

Tez nie przechowuję tylko biorę patyki na jesieni i do wody....ale w tym roku to się pospieszyły za bardzo
sylwia_slomc... 21:05, 08 lis 2015

Znalazłam sobie w necie grabiki po 1zł

ale tak myślę sobie.....bo wq tej szkółce mają taniusio też inne rośliny......a koszt wysyłki byłby jeden

Co myślicie o takich macie z nimi jakieś doświadczenia.....bo szykuję się jutro zamówić

dąb czerwony szypułkowy
daglezja zielona
jodła koreańska
jodła turecka
jodła kalifornijska
cyprys lawsona columnaris
sosna wejmutka
choina zachodnia tsuga canadensis
buk purpurowy czerwony

większość po ok 3 zł bo z gołym korzeniem , z gruntu świeżo kopane zabezpieczone żelem z ukorzeniaczem

Czekam na opinie
anka_ 21:08, 08 lis 2015

Ja z tego zestawu mam tylko jodłę koreańską i jestem nią zachwycona.

A gdzieś ty kobieto takie drzewa po 3 zł znalazła?
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
sylwia_slomc... 21:12, 08 lis 2015

anka_ napisał(a)
Ja z tego zestawu mam tylko jodłę koreańską i jestem nią zachwycona.

A gdzieś ty kobieto takie drzewa po 3 zł znalazła?

W Rybniku, a wystawiają na A....

Tyle , że ja kupuję małe roślinki
anka_ 21:21, 08 lis 2015

Urosną, bierz.

Daglezja zielona też jest piękna i bezproblemowa. Jak mała to ładnie się przyjmuje kopana z gruntu. Moje w donicach.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Rumianka 21:21, 08 lis 2015

O maryczne buksy... jaczi przespieszenia, jeszcze wiater nie ucechł, lisce w łegredze latają jak te durne, a tu już zielsko hłedewane je w dłenicach. Taczi tempłe to nie strzymie nawet ten miszcz swiata, co to lata dołekeła stadiona albo i dalij...
sylwia_slomc... 21:33, 08 lis 2015

Rumianka napisał(a)
O maryczne buksy... jaczi przespieszenia, jeszcze wiater nie ucechł, lisce w łegredze latają jak te durne, a tu już zielsko hłedewane je w dłenicach. Taczi tempłe to nie strzymie nawet ten miszcz swiata, co to lata dołekeła stadiona albo i dalij...

u nas tez wietrznie zielsko jeszcze nie zamówione , ale jutro by było tylko doradź czy wszystko warto czy coś problematyczne jest, bo teraz już czas goni z sadzeniem bo zima na karku , a muszą się jeszcze przyjąć nim śnieg sypnie. Na razie ma być ciepełko chyba, u nas dziś 20 stopni było
sylwia_slomc... 21:34, 08 lis 2015

anka_ napisał(a)
Urosną, bierz.

Daglezja zielona też jest piękna i bezproblemowa. Jak mała to ładnie się przyjmuje kopana z gruntu. Moje w donicach.

A jak się u Ciebie spisują?
AsiaK_Z 21:34, 08 lis 2015

Rumianka napisał(a)

Hmm, prawie rozszyfrowałam
Katkak 21:41, 08 lis 2015

Ja też znam z tego zestawu jodłę koreańską i gdybym miała u siebie więcej miejsca, to byłaby na mojej liście must have . Dąb czerwony widziałam u kogoś na O i był przepiękny. Buk purpurowy też super, a co do reszty to Zbyszek, u którego byłaś w sprawie brzozowego płotka jest znawcą od iglaków, na pewno doradzi .