Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

Agania 20:06, 12 lis 2015

Zakupy super...rozpoznałam tylko koreańską i buczki, bo z listkami....reszta wygląda przy sztucznym świetle identycznie
Kalifornię obfoć za dnia, to się dopatrzę, igiełķi powinna mieć w dotyku bardzo miękkie

Dbaj o siebie, sadź z rozsądkiem..tzn...dołek jest eMa, albo synusia, drzewko sadzisz ty
sylwia_slomc... 20:23, 12 lis 2015

eee_taam napisał(a)
widzę zakupy ...wątpiłam ...ale mam wiosenną traumę jeszcze ...ale warto było ...lupy nie trzeba

PS. niedomagania?.... podobno ogród leczy wszystko ..albo przynajmniej pasjonaci udają że nic im nie jest ...wszystko w granicach rozsądku oczywiście
lekarzowi nie wytłumaczysz ogrodu i ogrodnictwa....nie pojmie cobys nie mówiła ......bo on do koszenia trawnika 2a najmuje pana ogrodnika

Z ogrodem się na pewno nie pożegnam bo za dużo czasu pracy i wysiłku poświęciłam , żeby powstał, kocham to miejsce....to moje miejsce na ziemi od zawsze.......wymaga ode mnie wiele , ale wiele też daje......póki mnie stać nie będzie to za kosiarą będziemy sami latać,......w tym roku nawet polubiłam koszenie......mam go już o wiele mniej dużo zabrały rabaty, które dla odmiany trzeba będzie plewić , ale do czasu , aż się rośliny rozrosną i miejsce zajmą.
Ja do tej pory nie miałam problemów większych z roślinami zamawianymi na A ....zawsze sprawdzam i czytam opinie ....nim zamówię
sylwia_slomc... 20:29, 12 lis 2015

Anusia napisał(a)

A mój doktor pierwszego kontaktu sam kosi trawnik a jego oczkiem są pelargonie i trzeba przyznać, że ma do nich rękę W dodatku po sąsiedzku mieszka chirurg i też widziałam jak pogania z kosiarką jego ogród bardziej samoobsługowy i wszystkim mówi, że grzebać się w ziemi nie będzie bo ma nie ma na to czasu hihi

Pierwszy ogród jaki widziałam i mi się bardzo podobał należał do mojej sąsiadki stomatolog zapracowanej od rana do nocy......zakochanej w roślinach......Jej już nie ma.....Jej róże córka wyrzucić chciała....to przygarnęłam,..... i to są te co mam w przydomowym ogrodzie. Jej ogród zmienił zupełnie charakter....córka nie ma do niego serca, choć sama też jest stomatologiem.......szkoda
sylwia_slomc... 20:30, 12 lis 2015

Anusia napisał(a)

Oj kochanieńka ja Cię rozumiem. Tak jak pisze Kasia pracuj z rosądkiem.

Rozsądek to u mnie towar deficytowy.......można gdzieś dokupić?
sylwia_slomc... 20:31, 12 lis 2015

AsiaK_Z napisał(a)
zakupy WOW

No wow zrobiłam jak zobaczyłam wielkość za tą kwotę
sylwia_slomc... 20:32, 12 lis 2015

eee_taam napisał(a)

może jakiaś nie pokrzywiona młodsza generacja ...ale przynajmniej potwierdza się, że od reguły są wyjątki ....sam trawnik ...ale to już coś

Też zielone ha ha Ja zaczęłam u siebie od trawy właśnie
Karol99 20:32, 12 lis 2015

Zastanawiam się tylko czy to są na pewno jodły kalifronijskie ale może przez to światło mam wątpliwości
sylwia_slomc... 20:33, 12 lis 2015

Agania napisał(a)
Zakupy super...rozpoznałam tylko koreańską i buczki, bo z listkami....reszta wygląda przy sztucznym świetle identycznie
Kalifornię obfoć za dnia, to się dopatrzę, igiełķi powinna mieć w dotyku bardzo miękkie

Dbaj o siebie, sadź z rozsądkiem..tzn...dołek jest eMa, albo synusia, drzewko sadzisz ty

Fajny przepis na sadzenie Jak nie zapomnę i czasu starczy obfocę
sylwia_slomc... 20:35, 12 lis 2015

Karol99 napisał(a)
Zastanawiam się tylko czy to są na pewno jodły kalifronijskie ale może przez to światło mam wątpliwości

Też mam wątpliwość co do tych dwóch jodełek
Ale za wielkość pozostałych w tej cenie będę skłonna wybaczyć w razie czego
Tak myślę
sylwia_slomc... 20:40, 12 lis 2015

Złapałam dziś jeszcze moje chryzantemki drobnokwiatowe

i wierzbę mandżurską po podcięciu

liście już prawie pogubiła, ale teraz można pod nią przejść i można wycinać przejście jeszcze raz