Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

kamila66 10:32, 22 lis 2015

No nie... Dać im wolną sobotę Super wyszło Syn po mamusi ma ogrodową smykałkę
sylwia_slomc... 12:44, 22 lis 2015

kamila66 napisał(a)
No nie... Dać im wolną sobotę Super wyszło Syn po mamusi ma ogrodową smykałkę

Dzięki też jesteśmy zadowoleni z efektu
ryska 13:06, 22 lis 2015

Oglądałam dziś "Maję......." i od razu przyszedł mi Twój ogród na myśl. Te drewniane, wijące się ścieżki z jarzębinowymi balustradami, najróżniejsze pergole .... Ach na takim terenie to można puścić wodze fantazji, co też świetnie Wam się udaje w dodatku praca zbiorowa, tylko podziwiać. Buziaki i miłej niedzieli
sylwia_slomc... 14:21, 22 lis 2015

ryska napisał(a)
Oglądałam dziś "Maję......." i od razu przyszedł mi Twój ogród na myśl. Te drewniane, wijące się ścieżki z jarzębinowymi balustradami, najróżniejsze pergole .... Ach na takim terenie to można puścić wodze fantazji, co też świetnie Wam się udaje w dodatku praca zbiorowa, tylko podziwiać. Buziaki i miłej niedzieli

Jakie to miłe też ogladaliśmy.....zawsze ogladamy jeśli nasz skromny na razie ogródek wywoluje takie skojarzenia to znaczy , że nie jest źle i dobrą drogą idziemy Praca zbiorowa to też sposób na wspólne spedzenie czasu i zbliża .......ale nie myśl , że to zawsze sielanka .....oj nie
malgorzata_s... 14:25, 22 lis 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Odmachuję Gosia i cieszę się , że Ci się podoba w przyszłym sezonie koniecznie musisz do mnie zawitać jak Was przywieje w te strony......oj żeby tak mocno powiało

Nie musi wiać, sami się przyturlamy Synuś w Krakowie siedzi więc i okazja będzie
sylwia_slomc... 14:30, 22 lis 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)

Nie musi wiać, sami się przyturlamy Synuś w Krakowie siedzi więc i okazja będzie

Nawet nie wiesz jak się Cieszę z tej obietnicy Młody się ciągle pyta czy Pan Krzysiek z Panią Gosią przyjadą do nas bo superowi są i mają fajne poczucie humoruTeraz wiem co mu odpowiedzieć......powiedziałam Mu.....żebyś ten uśmiech zobaczyła
malgorzata_s... 14:32, 22 lis 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)

Nawet nie wiesz jak się Cieszę z tej obietnicy Młody się ciągle pyta czy Pan Krzysiek z Panią Gosią przyjadą do nas bo superowi są i mają fajne poczucie humoruTeraz wiem co mu odpowiedzieć......powiedziałam Mu.....żebyś ten uśmiech zobaczyła

Jak miło, ja się też uśmiecham Uściskaj Go
sylwia_slomc... 14:52, 22 lis 2015

Poproszę Was przez zimę o pomoc mam problem i to ogromny z zaplanowaniem chodnika przed domem..........pokarzę najpierw o które miejsce i chodnik chodzi

Pierwsza fota z pomiędzy mojego domu , a rudery sąsiada Druga od studni do bramy , której w tym miejscu wcale docelowo nie będzie...po lewej jest dom po prawej chodnik do drewutni i warsztatu
ostatnia patrząc od owej bramy w stronę studni i rudery czyli z drugiego końca

Chcę to na wiosnę przerobić bo płyty są wyrozjeżdżane w różne strony i nierówno ułożone na gołej ziemi z pochyłością gruntu.

Płyty będą wykorzystane, wymyśliłam tylko , że dokupimy czerwone krawężniki tak jak przy pozostałych ścieżkach w przydomowym ogrodzie....pod studnią jest ułożony kawałek czerwonej Petry. ścieżka do drewutni jest z różnych kostek odpadowych, a dalej jest ścieżka z płyt plastrów i kamyków do gospody.

Problematyczne jest to jak połączyć i z czym te płyty chodnikowe , żeby zgrały z resztą i jaki nadać kształt bo obecny nie leży mi całkowicie
lekką falę bym chyba chciała. Tu gdzie teraz stoją meble ogrodowe docelowo będzie kilku poziomowa rabata z drewna( podkłady lub stemple) z iglakami miniaturowymi i roślinami cebulowymi, a pod stodołą czyli tu gdzie wierzba planujemy drewniany taras z pergolami jak się zabuduje kiedyś boisko.

W przyszłości brama będzie przeniesiona w to miejsce, czyli na zjazd z drogi dojazdowej

obecna jest zaraz za malinami po prawej stronie czyli tam gdzie na zdjęciu świeci słonko bo cień jest od stodoły która będzie zabudowana.

No i jak to wszystko pomyśleć, żeby dobrze było???
sylwia_slomc... 14:53, 22 lis 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)

Jak miło, ja się też uśmiecham Uściskaj Go

Kazał podziękować
Gardener27 16:11, 22 lis 2015

Myślę nad tym chodnikiem i coś słabo mi idzie Może coś takiego byś u siebie zrobiła https://www.pinterest.com/pin/60798663693031059/ Rozproszyć płyty, przestrzenie miedzy nimi wypełnić żwirem a do tego czerwone krawędzie Można by też cegłę wkomponować gdzie niegdzie jak posiadasz