Poproszę Was przez zimę o pomoc mam problem i to ogromny z zaplanowaniem chodnika przed domem..........pokarzę najpierw o które miejsce i chodnik chodzi
Pierwsza fota z pomiędzy mojego domu , a rudery sąsiada Druga od studni do bramy , której w tym miejscu wcale docelowo nie będzie...po lewej jest dom po prawej chodnik do drewutni i warsztatu
ostatnia patrząc od owej bramy w stronę studni i rudery czyli z drugiego końca
Chcę to na wiosnę przerobić bo płyty są wyrozjeżdżane w różne strony i nierówno ułożone na gołej ziemi z pochyłością gruntu.
Płyty będą wykorzystane, wymyśliłam tylko , że dokupimy czerwone krawężniki tak jak przy pozostałych ścieżkach w przydomowym ogrodzie....pod studnią jest ułożony kawałek czerwonej Petry. ścieżka do drewutni jest z różnych kostek odpadowych, a dalej jest ścieżka z płyt plastrów i kamyków do gospody.
Problematyczne jest to jak połączyć i z czym te płyty chodnikowe , żeby zgrały z resztą i jaki nadać kształt bo obecny nie leży mi całkowicie

lekką falę bym chyba chciała. Tu gdzie teraz stoją meble ogrodowe docelowo będzie kilku poziomowa rabata z drewna( podkłady lub stemple) z iglakami miniaturowymi i roślinami cebulowymi, a pod stodołą czyli tu gdzie wierzba planujemy drewniany taras z pergolami jak się zabuduje kiedyś boisko.
W przyszłości brama będzie przeniesiona w to miejsce, czyli na zjazd z drogi dojazdowej
obecna jest zaraz za malinami po prawej stronie czyli tam gdzie na zdjęciu świeci słonko bo cień jest od stodoły która będzie zabudowana.
No i jak to wszystko pomyśleć, żeby dobrze było???