Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 18:29, 22 lis 2015

Rumianka napisał(a)

Wiesz, ja patrzę ze "swojego"(158cm wzrostu) punktu widzenia, moi synowie obaj mierzą 196cm, a eM 186cm, więc to wielkoludy, oprócz mnie....

U mnie chłopaki też wysokie dlatego braliśmy to pod uwagę .....Ja też najniższa jestem
18:52, 22 lis 2015
narysuj plan z góry ...te elementy co maja zostać ...czyli budynki i kształt rabat obecnych i planowanych ....nie wrysowuj tylko tego co chcesz zmienić ....i zobaczysz jak ci pójdzie łatwo wrysować nowe elementy .

żwiru nie rób.

1. liście śmieci i paprochy - kto to bedzie czyścił - chwast tez ci w tym przerośnie skoro w samych szczelinach tez potrafi narosnąć.
2. odsnieżać bedziesz i żwiyr owalać...a potem z trawnika wybierać.
3. mnie sie żwirek i płyty nie podobają
MirellaB 19:40, 22 lis 2015

Sylwia podziwiam Waszą pracę. Masz zupełnie inaczej niż u mnie, ale podoba mi się ta inność. Bramy są super, faktycznie jak odbicie w lustrze
Dobrze, że Panowie Ci pomagają

Odnośnie chodnika nie doradzę. U mnie wszędzie kostka brukowa, ale jestem zadowolona
sylwia_slomc... 20:29, 22 lis 2015

eee_taam napisał(a)
narysuj plan z góry ...te elementy co maja zostać ...czyli budynki i kształt rabat obecnych i planowanych ....nie wrysowuj tylko tego co chcesz zmienić ....i zobaczysz jak ci pójdzie łatwo wrysować nowe elementy .

żwiru nie rób.

1. liście śmieci i paprochy - kto to bedzie czyścił - chwast tez ci w tym przerośnie skoro w samych szczelinach tez potrafi narosnąć.
2. odsnieżać bedziesz i żwiyr owalać...a potem z trawnika wybierać.
3. mnie sie żwirek i płyty nie podobają

Jak dorwę trochę czasu wolnego to się wezmę za rysowanie.....u mnie w ogrodzie jeszcze masa roboty Nie wiem czy zdążę przed śniegiem i przymrozkami
sylwia_slomc... 20:30, 22 lis 2015

MirellaB napisał(a)
Sylwia podziwiam Waszą pracę. Masz zupełnie inaczej niż u mnie, ale podoba mi się ta inność. Bramy są super, faktycznie jak odbicie w lustrze
Dobrze, że Panowie Ci pomagają

Odnośnie chodnika nie doradzę. U mnie wszędzie kostka brukowa, ale jestem zadowolona

Ale fajnie, że zaglądasz mimo ,że w innym stylu ogrody tworzymy
Rumianka 21:17, 22 lis 2015

U mnie też jeszcze na etapie płyt chodnikowych, w przyszłości ma być kostka, bo wiadomo, te stówki w ogrodzie nie rosną. Finansowa kołderka ciągle jakoś za krótka, jak tu naciągniesz, to brakuje w innym miejscu...
Warmia 21:24, 22 lis 2015

Rumianka napisał(a)
U mnie też jeszcze na etapie płyt chodnikowych, w przyszłości ma być kostka, bo wiadomo, te stówki w ogrodzie nie rosną. Finansowa kołderka ciągle jakoś za krótka, jak tu naciągniesz, to brakuje w innym miejscu...

Eliska skąd ja to znam. Chyba mamy taką samą kołdrę W ogrodzie to już w ogóle masakra. Jak sobie coś wymyślę, to się okazuje, że najpierw trzeba zrobić coś innego, żeby wszystko dobrze wyglądało. I wtedy okazuje się, że to pierwsze jest dużo droższe od drugiego i cały misterny plan bierze w łeb wrrr...
sylwia_slomc... 21:31, 22 lis 2015

Rumianka napisał(a)

Ano właśnie.....choć nie do końca.......bo jakiś czas temu Kondzio uświadomił mi , że jednak jak rośliny nam rosną to stówki też bo rośliny na wartości przybierają
sylwia_slomc... 21:35, 22 lis 2015

Warmia napisał(a)

Eliska skąd ja to znam. Chyba mamy taką samą kołdrę W ogrodzie to już w ogóle masakra. Jak sobie coś wymyślę, to się okazuje, że najpierw trzeba zrobić coś innego, żeby wszystko dobrze wyglądało. I wtedy okazuje się, że to pierwsze jest dużo droższe od drugiego i cały misterny plan bierze w łeb wrrr...

Martuś samo życie u mnie tak zawsze......nie idzie odłożyć bo zaraz coś pilniejszego jest.......dlatego po każdej wypłacie staram się cokolwiek od razu do ogrodu kupić co pozwala prace posuwać do przodu....bo inaczej cały czas bym miała pole orne A potem się z dopięciem budżetu gimnastykuję , ale jakoś się udaje na razie
anabuko1 21:36, 22 lis 2015

Witaj Sylwuś !!
Świetny pomysł a tą brama.I z tymi gałęziami.
Już sobie wyobrażam, jak ci tam obrośnie, zarośnie, zakwinie.Taka brama widokowa będzie cudna