Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 16:19, 22 lis 2015

Fajne ale trochę się obawiam , że jak samochody będą jeździć to nie zda egzaminu
Gardener27 16:23, 22 lis 2015

Trzeba by te płyty ułożyć na suchej podsypce z dodatkiem cementu żeby były stabilne

A Ty jak myślisz ułożyć te płyty ? Można tylko je wyrównać przez ponowne położenie na porządnie utwardzonym tłuczniu
gobasia 16:40, 22 lis 2015

Jeśli tam będą jeżdzić samochody to musi być na spód chudy beton potem warstwa piaseku, ubić i dopiero płyty, jeśli czerwone krawężniki to jak nie cegłą to można zrobić ramki z kostki
Rumianka 17:15, 22 lis 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Podoba mi się i to bardzo , a jeszcze jak wisteria ją obrośnie

Fajnie w realu wygląda jak się z dalsza patrzy przez jedna bramę i widzi drugą jak odbicie lustra w lustrze mniej więcej taki efekt powstał
)

Bardzo pomysłowo Sylwio, podoba mi się bardzo. Ale patrząc na te dynksy skierowane w dół ukosem (zawsze uważam na oczy), dla bezpieczeństwa chodzących, zamieniłabym, gałąź lewą dając na prawą stronę, a prawą gałąź na lewą stronę, kierując te sterczące dynksy do góry... Bezpieczniej do przechodzenia... To takie moje przemyslenie...
sylwia_slomc... 17:40, 22 lis 2015

Gardener27 napisał(a)
Trzeba by te płyty ułożyć na suchej podsypce z dodatkiem cementu żeby były stabilne

A Ty jak myślisz ułożyć te płyty ? Można tylko je wyrównać przez ponowne położenie na porządnie utwardzonym tłuczniu

Wiem , że trzeba zdjąć podebrać ziemię ułożyć krawężnik na zaprawie, nasypać kamień zasypać podsypką cementową , zagęścić , i ułożyć płyty ,ale już kamień będzie niestabilny i spod kół odskakiwał..... chyba.....no i nie wiem czy do takiego ciut rustykalnego ogrodu taki układ płyt zgra.....jakoś mi bardziej nowoczesne to przypomina
sylwia_slomc... 17:41, 22 lis 2015

gobasia napisał(a)
Jeśli tam będą jeżdzić samochody to musi być na spód chudy beton potem warstwa piaseku, ubić i dopiero płyty, jeśli czerwone krawężniki to jak nie cegłą to można zrobić ramki z kostki

A jaki kształt , żeby dobrze wyglądało a lekko falą szło ?
sylwia_slomc... 17:45, 22 lis 2015

Rumianka napisał(a)

Bardzo pomysłowo Sylwio, podoba mi się bardzo. Ale patrząc na te dynksy skierowane w dół ukosem (zawsze uważam na oczy), dla bezpieczeństwa chodzących, zamieniłabym, gałąź lewą dając na prawą stronę, a prawą gałąź na lewą stronę, kierując te sterczące dynksy do góry... Bezpieczniej do przechodzenia... To takie moje przemyslenie...

Nie ma obaw o oczy bo one na wysokości ok 2 metrów są.....nie znam nikogo kto miałby oczy na takiej wysokości prześwit tej bramy to 2,30m ale uwaga trafna
Agania 18:02, 22 lis 2015

Sylwia fajna brama i ciekawa perspektywa wyszła, jesteście bardzo pracowici i twórczy, z chodnikiem fajnie będzie jak go rozproszycie, tak jak Przemek zaproponował
Rumianka 18:08, 22 lis 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)

Nie ma obaw o oczy bo one na wysokości ok 2 metrów są.....nie znam nikogo kto miałby oczy na takiej wysokości prześwit tej bramy to 2,30m ale uwaga trafna

Wiesz, ja patrzę ze "swojego"(158cm wzrostu) punktu widzenia, moi synowie obaj mierzą 196cm, a eM 186cm, więc to wielkoludy, oprócz mnie....
sylwia_slomc... 18:28, 22 lis 2015

Agania napisał(a)
Sylwia fajna brama i ciekawa perspektywa wyszła, jesteście bardzo pracowici i twórczy, z chodnikiem fajnie będzie jak go rozproszycie, tak jak Przemek zaproponował

Dzięki Agatko , wszystkie propozycje biorę pod uwagę , Przemka też bo sama na razie poza tym krawężnikiem nie mam pomysłu. Wiem tylko , że chce część elewacji domu mieć potem w drzewie i drewniane okiennice takie zbijane z desek zetkąI chciałabym , żeby to do siebie pasowało