Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

Rumianka 13:16, 18 gru 2015

Sylwia, ja również przyłczę się do gratulacji nowej pracy...Kobitki muszą być górą...
sylwia_slomc... 15:37, 18 gru 2015

Nallar napisał(a)

Parsknęłam śmiechem, dobre....
Przeczytałam o oknach bez zasłon, podłogach bez dywanów i zaraz zrobiło mi się zimno, ja dodałabym jeszcze że dla mnie musi być coś na ścianach, obrazy, zdjęcia....Sterylność i minimalizm zdecydowanie nie jest dla mnie.
Ale tak jak już dziewczyny pisały, każdy "se" ma jak "se" chce.
Słyszałam że śnieg ma być dopiero w połowie stycznia więc bałwanki zrobiłam z wełenek.
Gratuluję nowego stanowiska.

Dziękuję bardzo zobaczymy czy się sprawdzę........bo podobno nie ma takiej firmy , której by dzieci nie położyły
sylwia_slomc... 15:38, 18 gru 2015

Rumianka napisał(a)
Sylwia, ja również przyłczę się do gratulacji nowej pracy...Kobitki muszą być górą...

Mężczyźni nie lubią mieć kobiety za szefa, ale dziękuję bardzo......liczę na to , że przełoży się to na remont i prace w ogrodzie......będzie kasa na materiały
ewsyg 16:09, 18 gru 2015

Sylwia nie wiem, czy Ci gratulować, czy współczuć. Ten zaszczyt kiedyś mnie spotkał i byłam bardzo szczęśliwa jak zmieniałam dział w pracy i wtedy wyplątałam się z kierownictwa. Sylwuś żywię nadzieję, że Ty będziesz szczęśliwa z innego powodu. Życzę Ci wszelkiej pomyślności. A w tematach ogrodowych powiem Ci, że liliowce dość szybko się rozrastają, chociaż jeżówki chyba szybciej.
sylwia_slomc... 19:20, 18 gru 2015

Ewka bardzo dziękuję za życzenia Mam nadzieje , ze jakoś się to wszystko poukłada
Posadziłam w tym sezonie trochę nowych odmian liliowców w ogrodzie i czekam teraz czy się przyjmą, a kret mi w nich ryje strasznie. Jeżówek też dosadziłam kilka , ale z tych najbardziej popularnych. Będę się cieszyła jak mi się rozrosną, bardzo je lubię
ewsyg 20:01, 18 gru 2015

Sylwia, Twoja działka jest otoczona polami to zapewne masz nornice u siebie. Nornice niestety lubią liliowce i to bardzo
sylwia_slomc... 20:28, 18 gru 2015

Ewka mam nadzieję , że jednak będzie dobrze bo przyznam Ci sie , że ta rabata liliowcowa co ją sadziłam rok temu jesienią dała radę w tym roku i mocno się rozrosły mimo , że głupia wyścieliłam ją skoszoną trawą , żeby chwastów nie mieć i pod tą trawą nornice miały raj......zryte było wszerz i wzdłuż, al liliowce uwielbiam za ich bezproblemowość więc mam nadzieję, że będzie ok

moje liliowce po lewej

Teraz posadziłam jeszcze w sadzie wzdłuż ogrodzenia , a planuję jeszcze nad rowem , ale to dopiero po przeróbkach rowu
sylwia_slomc... 20:54, 18 gru 2015

Obiecałam u forumowej koleżanki , że pokażę prace z ceramiki moich dzieci

smoki

kubek

serwetnik
sylwia_slomc... 20:57, 18 gru 2015

serwetnik jeżyk i truskawka pokrywka na cytryny

koszyczki na przyprawy

wstawiam do nich
sylwia_slomc... 21:00, 18 gru 2015

taka skarbonkę dynię ulepiła dla mnie szefowa jak pracowałam w ceramice

Fajna praca była .....to jest to co lubię robić ........wszystko co twórcze, a nie jakieś tam szefowanie
Ale utrzymać się z tego nie da