Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 21:59, 26 lut 2016

Ja też gromadzę , ale na przeróbkę chodnika i rowu
A w marcu zamawiam byliny i pewnie jeszcze kilka chciejstw
roma2 22:28, 26 lut 2016

Zaglądam. U mnie diupka. Zimno, deszcz na przemian ze śniegiem. Pocieszam się obrazkami u Was. . Działeczka moja kochana czeka. Zięć dziś zajrzał i zdziwił się bo tam pobielone śnieżkiem wszystko. Aaa, coś spierniczało na jego widok, tylko nie wie co mówi ze wyglądało jak zając , bo małe i szybko zwiewało hi hi! No ja tam wróżka nie jestem, to nie wiem co się zięcia wystraszyło. Ja tam, się go nie boję to bym nie uciekała
(i to szybko!!!), poza tym co tu ukrywać malutka to ja nie jestem. Niesteeeetyy . Buziaki.
Rumianka 22:48, 26 lut 2016

Sylwia, cisek przeuroczy, przyjmie się napewno, no z tymi korzonkami to już jak dorosły cis...Jak to cieszy prawda?
AnnaCh 23:27, 26 lut 2016

Sylwia, ale super z tym cisem
Powiedz mi kochana co to znaczy "z piętką"?
Myślisz, że jak będę na wiosnę ciachała moje cisy, to mogę powtykać te ucięte w ukorzeniacz i coś z nich będzie?
AsiaK_Z 06:52, 27 lut 2016

Ja jesienią wsadziłam do ziemi zielony przyrost. Zobaczymy czy u mnie będą korzenie. Póki co żyje, jest zielony, wiec jest też nadzieja
sylwia_slomc... 08:38, 27 lut 2016

roma2 napisał(a)
Zaglądam. U mnie diupka. Zimno, deszcz na przemian ze śniegiem. Pocieszam się obrazkami u Was. . Działeczka moja kochana czeka. Zięć dziś zajrzał i zdziwił się bo tam pobielone śnieżkiem wszystko. Aaa, coś spierniczało na jego widok, tylko nie wie co mówi ze wyglądało jak zając , bo małe i szybko zwiewało hi hi! No ja tam wróżka nie jestem, to nie wiem co się zięcia wystraszyło. Ja tam, się go nie boję to bym nie uciekała
(i to szybko!!!), poza tym co tu ukrywać malutka to ja nie jestem. Niesteeeetyy . Buziaki.

U nas dzisiaj słonko , ale lekki mrozik, koło południa pewnie popuści....ciekawe jaką pogodę będą mieli na Gardenii
A działeczkę masz chyba ogrodzoną? czy się mylę? bo żeby ten zając nie obgryzał drzewek!!!
sylwia_slomc... 08:40, 27 lut 2016

Rumianka napisał(a)
Sylwia, cisek przeuroczy, przyjmie się napewno, no z tymi korzonkami to już jak dorosły cis...Jak to cieszy prawda?

Cieszą te własne maluchy bo człowiek na nie chucha i dmucha, drepcze nogami będzie coś z tego czy nie, a jak się udaje to radość ogromna i kaska na co innego
Katkak 08:42, 27 lut 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

Cieszą te własne maluchy bo człowiek na nie chucha i dmucha, drepcze nogami będzie coś z tego czy nie, a jak się udaje to radość ogromna i kaska na co innego

święta prawda,radocha jest nie z tej ziemi. Moja ciocia od zeszłej wiosny ma vanilki,zreszta sama Jej kupowałam i sadziłam. Jak je pzrzytnę to bardzo liczę,że uda mi się choc jeden patyczek ukorzenić, bo vanilki nie mam ani jednej .
sylwia_slomc... 08:43, 27 lut 2016

AnnaCh napisał(a)
Sylwia, ale super z tym cisem
Powiedz mi kochana co to znaczy "z piętką"?
Myślisz, że jak będę na wiosnę ciachała moje cisy, to mogę powtykać te ucięte w ukorzeniacz i coś z nich będzie?

Aniu z piętką to znaczy , że kawałeczek gałązki odrywasz od rośliny macierzystej z tym miejscem którym przyrastało do niej
Czyli jak pociachasz to z tych kawałków musiałabyś dopiero te boczne gałązeczki poobrywać i dopiero one nadawałyby się do ziemi. Moje kawałki maja max 10 cm.
Z dolnej części co do ziemi idzie trzeba delikatnie igły pousuwać
sylwia_slomc... 08:44, 27 lut 2016

AsiaK_Z napisał(a)
Ja jesienią wsadziłam do ziemi zielony przyrost. Zobaczymy czy u mnie będą korzenie. Póki co żyje, jest zielony, wiec jest też nadzieja

Jest szansa, że się uda