Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

gobasia 17:44, 26 lut 2016

No i da się? korzenie jak ta lala
sylwia_slomc... 17:49, 26 lut 2016

Sylvana napisał(a)
No kochana.....to teraz proszę o szczegółową instrukcję....że z piętką to już wiem....a potem ukorzeniacz i do ziemi? Ile czekałaś?
Brawo Ty

Dokładnie tak jak piszesz z piętką tak jak iglaki, ukorzeniacz do zdrewniałych lub półzdrewniałych i do ziemi próchniczej, podlać i pod worek podziurkowany, co jakiś czas przewietrzyć , żeby grzyba nie złapały. Trzymałam w mieszkaniu na parapecie północnym po 2 miesiącach jak widziałam , że żywe worek zdjęłam i podlewam......i ta dam, wiosną pójdzie w ziemię ten maluch po hartowaniu i jego brat też. Warto by może spróbować teraz tak jak iglaki i tuje szczepią to i cisy pewnie też.
sylwia_slomc... 17:50, 26 lut 2016

gobasia napisał(a)
No i da się? korzenie jak ta lala

Jak widać Basiu, fotka nie kłamie
sylwia_slomc... 18:08, 26 lut 2016

A dzisiaj upolowałam takie pierdołki
sznury konopne dla chłopaków do kanciapy, będą zamykały barierkę przy wejściu, chcę mieć pewność, że nikt nie spadnie

sznury całe 5 zł kosztowały, ale już kaganek tylko 3

świeczka na próbę bo docelowo będzie najzwyklejsza biała taka jak dawniej bywały, albo z czystego wosku pszczelego

Mira104 20:25, 26 lut 2016

O kurcze Sylwia, Ty to dosłownie taki pracuś z ADHD, niesamowite te Wasze pokłady energii i głowy pełne pomysłów. Pod Krakowem jest widzę cieplej niż na Śląsku, u Ciebie już roślinki takie duże i kwitną, a u mnie to maluszki. Pozdrawiam pracusiów
sylwia_slomc... 20:37, 26 lut 2016

A widzisz poleciałam te maluszki zobaczyć ,a zobaczyłam Mikołaja
Podgoń za porą roku bo już przedwiośnie
Siejesz coś???
Katkak 21:16, 26 lut 2016

Sylwuś zdobycze fajne, ale pod naj największym wrażeniem jestem Twoich malusich cisów. Ale jesteś prze aparat, że tak zgrabnie je ukorzeniłaś . Myślałam, że z cisami nie tak hop siup . Masz rękę kobieto .
Katkak 21:17, 26 lut 2016

Zapomniałam się pochwalić, że znów kapkę trawy usunęłam . Może jutro też się uda .
sylwia_slomc... 21:36, 26 lut 2016

Katkak napisał(a)
Sylwuś zdobycze fajne, ale pod naj największym wrażeniem jestem Twoich malusich cisów. Ale jesteś prze aparat, że tak zgrabnie je ukorzeniłaś . Myślałam, że z cisami nie tak hop siup . Masz rękę kobieto .

Czasem coś mi się uda i wypuści korzonki, ale przy wielu gatunkach roślin poległam w boju
Zaraz lecę zobaczyć
Mira104 21:48, 26 lut 2016

Dla mnie koniec stycznia to imprezy, mój młody miał 18, a ponieważ ja jestem z tych co lubią wiedzieć co jedzą, zawsze mam tyle roboty, że potem na twarz padam. W środę miałam ostatnią imprezę- 18 dla kolegów syn robił i już koniec ufff.
Co do wysiewu to ja raczej ręki nie mam tzn ładnie wschodzi, ale potem masakra.
Posiałam pomidory i stipe jutro może poprzesadzam. Obecnie to zamówiłam trawę z mikrokonieczynką i wywrotka piachu przyjechała, teraz jeszcze obornik muszę zamówić jednym słowem gromadzę materiał