Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 06:29, 04 mar 2016

Katkak napisał(a)
Biedna żółwica . Też miałam daaaawno dwa żółwie stepowe i nie specjalnie długo mi żyły. Za to mojemu koledze żółw.... uciekł . Mieszkał na parterze, wyszedł sobie na balkon, spadł z niego i tyle go widziano . Sylwuś doszły nasionka . Wielkie dzięki, faktycznie niespodziankę mi zrobiłaś. I wszyściutko wysiane już . Zobacz u mnie jaka czarnuszkę wysiałam i powiedz czy może z niej coś być? Buziol wielki jeszcze raz .
cieszę się, że dotarły zajrzę jak wejdę przez kompa
sylwia_slomc... 06:34, 04 mar 2016

jona napisał(a)
Dużo wiosny u Ciebie . Nawet w ogrodzie sporo już kwitnie .
Tawuła szara ślicznie wygląda podczas kwitnienia. U mnie nie ma, ale zachwycam się nią w innych ogrodach.
Te kupione rośliny będziesz już sadzić, czy jeszcze trochę poczekasz?
od razu posadziłam w końcu już marzec można sadzić tawułę jedną już mam ale nie udało mi się rozmnożyć więc kupiłam
MirellaB 06:41, 04 mar 2016

Sylwia zakupy bardzo udane, zwłaszcza róże mi się podobają.

Również zapadła na różycę i od kilku dni wybieram te piękne kwiaty do donic, ale nie mogę się zdecydować, tyle pięknych odmian, głowa boli.

Piszesz, że nawozem podlałaś to co wzeszło. Czy nie zaszkodziłaś tym roślinką? Gdzieś czytałam, że nawozem nie powinno się tego podlewać.

Ranniki pięknie wschodzą

Edit: Obrus jest piękny, chyba w tym samym stylu co husta, którą kiedyś pokazywałaś, a mi się tak bardzo podobała. Piękne, piękne

Pozdrowienia dla babci
Milka 17:56, 04 mar 2016

Super wiosna, świetne zakupy, dorodne siewki i tyle fajnych nowych zdobyczy od serca
Obrus z tej chusty świetny
sylwia_slomc... 18:53, 04 mar 2016

MirellaB napisał(a)
Sylwia zakupy bardzo udane, zwłaszcza róże mi się podobają.

Również zapadła na różycę i od kilku dni wybieram te piękne kwiaty do donic, ale nie mogę się zdecydować, tyle pięknych odmian, głowa boli.

Piszesz, że nawozem podlałaś to co wzeszło. Czy nie zaszkodziłaś tym roślinką? Gdzieś czytałam, że nawozem nie powinno się tego podlewać.

Ranniki pięknie wschodzą

Edit: Obrus jest piękny, chyba w tym samym stylu co husta, którą kiedyś pokazywałaś, a mi się tak bardzo podobała. Piękne, piękne

Pozdrowienia dla babci

Dzięki podlałam nawozem bo Przemek pisał o podlewaniu, a miał cudne trawy w zeszłym sezonie więc robię tak jak pisze
Obiecywałam sobie jesienia , że więcej róż nie kupię chyba, że bezkolcowe, a tu masz babo placek dzisiaj kolejne przytargałam , ale nie mogłam sie oprzeć i nie za taką cenę nie całe 5 zeta szt, jak mi internet nie siądzie znowu to jeszcze dzisiaj wstawię fotki.......szwankuje mi net ostatnio okropnie i zamiast na O.... to pasjansa stawiam
Dominika11 18:55, 04 mar 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
podlałam nawozem bo Przemek pisał o podlewaniu, a miał cudne trawy w zeszłym sezonie więc robię tak jak pisze
a czym podlewałaś ???
sylwia_slomc... 19:36, 04 mar 2016

Milka napisał(a)
Super wiosna, świetne zakupy, dorodne siewki i tyle fajnych nowych zdobyczy od serca
Obrus z tej chusty świetny

Masakra jakaś z tym internetem zaległości znowu u Was nałapię.
Mnie też się ta chusta obrus bardzo podoba bo jak ulał do gospody spasuje
Dzisiaj nowe zakupy roślinne popełnione przy okazji kupna nowej kosiarki elektrycznej do koszenia w przydomowym bo w starej koła poodlatywały
U mnie niestety równego trawnika nie uświadczy góry i doliny , ale kieeeeedyś w przydomowym będzie go o wiele mniej
sylwia_slomc... 20:03, 04 mar 2016

Dominika11 napisał(a)
a czym podlewałaś ???

Agro - hitem - zostało mi z zeszłego sezonu do kwiatów balkonowych, rozcieńczyłam podwójnie wodą, żeby nie popalić siewek i zobaczymy
Dominika11 20:07, 04 mar 2016

nie znam tego - a jak to wygląda ???
sylwia_slomc... 20:10, 04 mar 2016

Dzisiejsze zakupy w obecności eMa latającego do czytnika z każdą rośliną, żeby się nie oszukać na cenie....wiadomo markety

te do przydomowego