Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 21:10, 17 lip 2015

Przemku to zacząć jeszcze teraz? Nie za późno będzie? Aż jutro zaglądnę do środeczka.
sylwia_slomc... 21:19, 17 lip 2015

Uff wylazłam z wanny wreszcie, upał niemiłosierny suszy znowu to co Niebo podlało. Udało mi się wreszcie z grubsza poobcinać przekwitnięte rabaty, w tym angielkę też.
Jak by to powiedział mój dziadziuś( góral rodowity)

Trochę pozundku się zrobiło, na podwórku w kfiotkach tyz spsontnyłam, liatry zacynajom sypać kwiotecki i kolorek pokazujom, moze jutro znojdem cas to pstryknem cosik.

Teroz ca wyzucić chwosty z gzundek i trofke podcionć kosiareckom.

Cyli całki tydziń uplanowany. Hej.
Gardener27 21:30, 17 lip 2015

Ja od dwóch dni golę moje potwory szmaragdowe wokół domu Przycinanie 5 metrowych żywopłotów to jest to co kocham najbardziej Ręce mi odpadają, drabinę czuję jeszcze w d...ie ale dziś skończyłem
Myślę że możesz spróbować formować swoje tujki
sylwia_slomc... 22:17, 17 lip 2015

Przemku, a przeczekać te upały czy nie czekać tylko ciąć - ja na szczęście drabiny jeszcze nie potrzebuję, bo byłby kłopot z lękiem wysokości.
AnnaCh 22:20, 17 lip 2015

No nie, wnuczka górala z lękiem wysokości
Gardener27 22:47, 17 lip 2015

Możesz się jeszcze powstrzymać, jak się ochłodzi będzie lepiej Tuje zawsze po cięciu trochę chorują ale nigdy żadnej do tej pory nie ukatrupiłem
sylwia_slomc... 23:14, 17 lip 2015

Aniu jako dziecko łaziłam po drzewach i go nie miałam to jakoś tak samo się pojawiło i nogi mi się robią wtedy jak z waty
sylwia_slomc... 23:15, 17 lip 2015

Aniu jako dziecko łaziłam po drzewach i go nie miałam to jakoś tak samo się pojawiło i nogi mi się robią wtedy jak z waty

Przemo poczekam na jakiś chłodniejszy dzień. Dzięki za radę.
sylwia_slomc... 22:22, 18 lip 2015

Nie wiem jak u was , ale u mnie upał był i duchota straszna nawet jak słońce chowało się za chmury. Ciężko było robić cokolwiek, ale sprężyliśmy się wszyscy i udało się wykosić 2/3 trawy, została reszta na przyszły tydzień.
Podlałam wszystko w doniczkach i świeżo sadzone, M przekopał resztę nowej angielki bylinowej i zdjął trawę pod powiększaną rabatę na której mają być różne krzewy i róże okrywowe, do tej pory nie pasował mi ani jej kształt, ani wielkość. Za tydzień mus ją przekopać.

To da do zmiany

rosną na niej 2 róże okrywowe w środku jaśminowiec, floks szydlasty i firletka, która z tąd wylatuje

po prawej stronie przed łąką kwietną ten prostokąt to rabata do zmiany

zostanie przeciągnięta w łagodnie falujący trójkąt w stronę lewą tak do połowy szerokości działki
basia3 17:29, 19 lip 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Witam Cię Basiu w moich progach, zajrzałam do Cię i widzę, że nie tylko ja z taczkami latam, u mnie się sąsiedzi śmieją od czego mam męża.
j
a lubię z taczką moj sąsiad to taki sam zapaleniec wymieniamy się roślinami i radami