Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy song

Ogrodowy song

frezja 13:00, 16 maj 2019

MirellaB napisał(a)
Ewcia pokażesz mi te cięte Twoje klony ?

Mirela, tylko czy o tych samych klonach mówimy..hmm. Widzę u Ciebie klony japońskie, u mnie jesionolistny Odessanum.
inka74 16:08, 16 maj 2019

To ty autokarem pojechałaś? Podziwiam, to kawał drogi. Amsterdam jest uroczy. Bardzo go lubię. Żałuję, że nigdy do ogrodu botanicznego nie udało mi się podjechać.
Dużo było rabatek z przekwitniętymi tulipanami? Zastanawiam się nad najlepszym terminem wyjazdu.
MirellaB 16:49, 16 maj 2019

frezja napisał(a)

Mirela, tylko czy o tych samych klonach mówimy..hmm. Widzę u Ciebie klony japońskie, u mnie jesionolistny Odessanum.

Myślałam, że jest mowa o klonach palmowych
Anda 16:52, 16 maj 2019

frezja napisał(a)
Ewuś naprawdę świetna. Sporo chodzenia, zwiedzania; z przewodnikiem tak to wygląda. Samemu nie zobaczy się tyle..a bo nogi bolą, a bo lepiej iść na kawę .
W najlepszym do chodzenia dniu zrobiliśmy 16 km. prawdziwe wyzwanie. W samych ogrodach Keukenhof ponad 8 km. Piękny kraj z życzliwymi ludźmi.

Bardzo lubię Holandię Wszystko mi się tam podoba. Oni nawet ciuchy mają fajniejsze niż tutaj
W tym roku, jeśli nic nie stanie na przeszkodzie, chcemy pojechać znów do Appeltern.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
anabuko1 20:01, 18 maj 2019

frezja napisał(a)
Amsterdam również tonie w zieleni. Polecam to miasto

Ale cfi fajnie.
Piękne, ciekawe widoczki.
Pozdrowki zostawiam
frezja 21:19, 18 maj 2019

MirellaB napisał(a)

Myślałam, że jest mowa o klonach palmowych
Tak jest, jak wchodzi się w połowie słowa.. tych pewnie się nie tnie.
frezja 21:20, 18 maj 2019

anabuko1 napisał(a)

Ale cfi fajnie.
Piękne, ciekawe widoczki.
Pozdrowki zostawiam
Aniu, dziękuję. Było bardzo fajnie. Co dobre, szybko się kończy. Polecam ten piękny kraj.
anbu 21:37, 18 maj 2019

Super foty, super wycieczka
frezja 22:01, 18 maj 2019

inka74 napisał(a)
To ty autokarem pojechałaś? Podziwiam, to kawał drogi. Amsterdam jest uroczy. Bardzo go lubię. Żałuję, że nigdy do ogrodu botanicznego nie udało mi się podjechać.
Dużo było rabatek z przekwitniętymi tulipanami? Zastanawiam się nad najlepszym terminem wyjazdu.

Autokarem jeżdżę często na takie wypady i 14 godzin mi nie straszne autokar przygotowany na wszelkie niedogodności..sama popatrz

Jeżeli chodzi o przekwitnięte tulipany, to trochę było rabat z samymi liśćmi. Zależy od odmian..jak wczesne, to już zakończyły. Chcąc dogodzić zwiedzającym i za tak duże pieniądze muszą mieć szeroki wachlarz odmian. Ogród ten czynny jest tylko 2 miesiące w roku. Od 21 marca do 19 maja; załapałam się w końcówce, i też były obawy, że nic nie zobaczę. Oprócz tulipanów sporo wiosennych: szafirki, azalie, hiacynty, trawki itp.
Ponoć te tulipany wykopują...ale taką ilość...hmm.
Chcąc jechać, to musisz wybierać termin kwietniowy lub początkiem maja..tak na przełomie. Polecam i to baaardzo

Tutaj widać rabaty z liśćmi.

frezja 22:06, 18 maj 2019

anbu napisał(a)
Super foty, super wycieczka

Aniu, dziękuję . Fot bardzo dużo, bo jest co fotografować.
Inspiracji co niemiara..pięknie tam.