To ty autokarem pojechałaś? Podziwiam, to kawał drogi. Amsterdam jest uroczy. Bardzo go lubię. Żałuję, że nigdy do ogrodu botanicznego nie udało mi się podjechać.
Dużo było rabatek z przekwitniętymi tulipanami? Zastanawiam się nad najlepszym terminem wyjazdu.
Bardzo lubię Holandię Wszystko mi się tam podoba. Oni nawet ciuchy mają fajniejsze niż tutaj
W tym roku, jeśli nic nie stanie na przeszkodzie, chcemy pojechać znów do Appeltern.
Autokarem jeżdżę często na takie wypady i 14 godzin mi nie straszne autokar przygotowany na wszelkie niedogodności..sama popatrz
Jeżeli chodzi o przekwitnięte tulipany, to trochę było rabat z samymi liśćmi. Zależy od odmian..jak wczesne, to już zakończyły. Chcąc dogodzić zwiedzającym i za tak duże pieniądze muszą mieć szeroki wachlarz odmian. Ogród ten czynny jest tylko 2 miesiące w roku. Od 21 marca do 19 maja; załapałam się w końcówce, i też były obawy, że nic nie zobaczę. Oprócz tulipanów sporo wiosennych: szafirki, azalie, hiacynty, trawki itp.
Ponoć te tulipany wykopują...ale taką ilość...hmm.
Chcąc jechać, to musisz wybierać termin kwietniowy lub początkiem maja..tak na przełomie. Polecam i to baaardzo