Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielonym do góry... :)

Zielonym do góry... :)

Krakus 10:35, 26 kwi 2016

fajnie masz jak zmieścisz ja niestety nie pomyślałem o tym jak mi wylewali płytę koło tarasu i miejsca nie było...musiałem isc w klinkier ale u mnie taki pasował...Ty widze bardziej nowoczesnie idziesz szarości itp..o tyle dobrze że teraz łatwiej ze wszystkim w tych odcieniach... wieem bo jak próbowałem cos pod siebie dobrać to tylko wszędzie szaro czarno biało antracytowo itp itd
Konieczki 11:10, 26 kwi 2016

Wiesz ja od dawna miałam taras w głowie (dom sama sobie projektowałam), jasne ze marzyłam o drewnie - ale jak znajomi zapłacili 16tyś za renowacje tarasu z teaku po 10latach odpuściłam. Nie stać mnie. Wolę kupić rośliny
U mnie wszystko rozciągnięte w czasie z prozaicznych względów - kasa kasa kasa. Ale co sie odwlecze...
Krakus 11:14, 26 kwi 2016

no niestety ceny kosmiczne...nie na nasze kieszenie...sama robisz czy firma?
07_Rene 11:16, 26 kwi 2016

Konieczki napisał(a)
Wiesz ja od dawna miałam taras w głowie (dom sama sobie projektowałam), jasne ze marzyłam o drewnie - ale jak znajomi zapłacili 16tyś za renowacje tarasu z teaku po 10latach odpuściłam. Nie stać mnie. Wolę kupić rośliny
U mnie wszystko rozciągnięte w czasie z prozaicznych względów - kasa kasa kasa. Ale co sie odwlecze...

Ta proza życie to nie tylko u Ciebie... Ja o tarasie wciąż tylko marzę. Dlatego na razie w rośliny inwestuje...
Izoldka 11:28, 26 kwi 2016

Konieczki napisał(a)

Widzę, że mamy podobne dylematy
Też planowaliśmy taras drewniany, też od południa... Ale jak po znajomości krzyknęli nam za niego 20 tys to zwariowaliśmy!! Tak więc zmierzamy w stronę kostki brukowej na tarasie.
Tylko skarpa zostanie do umocnienia i zagospodarowania...
Konieczki 11:28, 26 kwi 2016

Firma już mi zrobiła kostkę brukową .... która po 4latach się zapada, korytka notorycznie pękają niestety minęło 4lata i mogę sobie pomarzyć o gwarancji. Taras chcemy sami
Konieczki 11:29, 26 kwi 2016

Nasz taras został wyceniony na 32tysiące z drewna
Anda 11:30, 26 kwi 2016

Konieczki napisał(a)
Nie potrzebuję 8cm ale: bardzo mi się podobają, na czołg się nie nadają nie są zbrojone Będa układane blisko siebie. Wydaje mi się że szpara jest niepraktyczna na tarasie. Super wygląda to fakt, ale wolę swobodnie kręcić krzesłem. Wiecie ja jeszcze ich nie mam ja marzę o nich.... Jeszcze klamka nie zapadła. Chcemy stopnie schodowe z Maximy i dlatego w to idziemy. Jeżeli macie jakieś inne alternatywne zamiennik - jestem otwarta. eM się obawia o układanie tylko - że będzie ciężko płyty położyć.
U nas drewno odpadło - za duży taras, od południa, nie chce mi się bawić w konserwacje, za drogie.

Tak sobie czytam o tarasie. Na plytach w bose stopy albo za goraco albo za zimno. Moze jednak pomyslicie o drewnie? Moj taras co prawda niewielki, bo tylko 25m2, ale oprocz mycia na wiosne nic z tarasem nie robie. Drewno to bangkirei. Pieknie spatynowal sie po dwoch latach. Teraz jest srebrzysty, w bose stopy ani za cieplo, ani za zimno. Teraz ma siedem lat i nie widac po nim zadnych oznak starosci. Drzazg tez nigdy nie bylo, nawet jak corka po nim raczkowala
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 11:31, 26 kwi 2016

Konieczki napisał(a)
Nasz taras został wyceniony na 32tysiące z drewna

Ups, teraz doczytalam

Jaki macie duzy ten taras ze taka cena?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Izoldka 11:33, 26 kwi 2016

Konieczki napisał(a)
Firma już mi zrobiła kostkę brukową .... która po 4latach się zapada, korytka notorycznie pękają niestety minęło 4lata i mogę sobie pomarzyć o gwarancji. Taras chcemy sami

Nie strasz......