Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Ani :)

Ogród Ani :)

paulaa 19:04, 07 kwi 2019

Śliczna wiosna u Ciebie <3 to ja się tu podniecam, że mi bergenia będzie kwitła a tu Twoja już niemalże w rozkwicie! Moja dopiero ma na dole pączki. Twoja też miniaturowa? i ładna zielona, moja jeszcze bordowawa. Widać dobrze jej u Ciebie piękne zdjęcia
asiak 21:00, 07 kwi 2019

Porządeczek jak się patrzy
Helen 21:54, 07 kwi 2019

anbu napisał(a)
Helen ten kwiatek to orlik

Odnośnie cisów
Sadziłam na pewno za gęsto
Obecnie cisa Hillii lub Hicksii sadziłabym w odległości 1 metra i może z 50-60 cm od siatki

Aniu, ile lat mają Twoje cisy? Czy były kopane czy rosły w doniczce? Możesz pokazać jak się teraz prezentuje żywopłot?
Chciałam posadzić Hicksii co 60 cm i w odległości 70-80 cm od siatki. Wolę się jednak upewnić jak szybko cisy rosną, żeby nie nasadzić za gęsto, bo sadzonki nie są zbyt tanie.
BKosimkArt 21:58, 07 kwi 2019

Pięknie Aniu
anbu 07:36, 08 kwi 2019

Wiola nie daję nawozu do cisów. W tym roku kupiłam obornik owczy i podsypałam nim tylko hortki, róże i drzewa kwitnące.
Witaj Kim
Paulaa nie wiem czy moja bergenia jest miniaturowa Kupilam na próbę i chyba mi się podoba
Dziękuję Asiu
Helen postaram się zrobić zdjęcia żywopłotów wieczorkiem, to zobaczysz co i jak Ja bym jednak nie sadziła w odległości mniejszej niż 1 metr
Hej Basiu
paulaa 11:19, 08 kwi 2019

hmm jak się tak przyglądam to może jednak masz sercolistną.. ja kupiłam moje myśląc, że to te z dużymi liśćmi jak się okazało, że to miniaturowa byłam zła ale teraz jak widzę pierwsze pąki i że będzie kwitła chyba zakopiemy topór wojenny
anbu 17:04, 08 kwi 2019

Dla Helen

Moje cisy z przodu są sadzone 50 cm od siebie i około 40 cm od siatki - moim zdaniem są sadzone za gęsto. Sadziliśmy je w marcu 2016 roku. To cis Hicksii, kupowany jak bardzo cienkie patyki Zerknij na pierwsze strony wątku, to zobaczysz W sumie dalej go tnę gałązka po gałązce ale sobie myślę, że w najbliższym czasie trzeba będzie go wyrównać

Z tyłu ogrodu mam cisa Hillii. Cisy te maja około 90 cm szerokości i są sadzone 80-90 cm od siatki. Sadzone są na styk, bo kupowane już jako duże. Jak sobie pomyślę że moje maluch z przodu docelowo będą wyglądały jak te z tyłu to uważam, że powinno się je sadzić w odległości 1 metra od siebie, bo i tak kiedyś się połączą

Ja kiedyś chciałam mieć wszytko na już
Powiem Ci w tajemnicy, że z czasem takie chciejstwo ogrodowe mija albo się bardzo wycisza Teraz już potrafię odłożyć obsadzanie jakiejś rabaty na przyszły rok i nie mam z tego powodu koszmarów nocnych Ogrodnictwo to hobby dla cierpliwych
eVka 18:14, 08 kwi 2019

Piękne masz Cisy takie grubasie i wysokie. Przydałyby mi się takie żeby się oddzielić od sąsiada
Helen 19:46, 08 kwi 2019

Ania, dziękuję Ci bardzo za zdjęcia i komentarze, to właśnie chciałam zobaczyć. Cisy Hillii rewelacja, ale Hicksii też szybko nadrabiają .
Masz rację - trzeba być niestety bardzo cierpliwym w ogrodzie. Ale to dobra szkoła życia. Ja już wiele rzeczy źle zrobiłam z pośpiechu, ale teraz nadrabiam i dlatego tak dopytuję, bo jak zacznę działać, to nie będzie mi się już chciało po raz kolejny przesadzać.
Kasia_CS 20:55, 08 kwi 2019

anbu napisał(a)

Obłędna przestrzeń - i rabat i trawnika Zazdraszczam! Trawnik na tej fotce taki piękny zieloniutki, świeżutki