Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Kaisia 12:18, 29 paź 2011

Kasiu, teraz dobrze widać zarys domu, masz rację miejsca do obsadzania będzie jeszcze sporo, pewnie już przebierasz nóżkami z myślą o tym ja bym przebierała.
Niage 13:08, 29 paź 2011

Prace fundamentowe zakończone Ładna cegła na mur. A sąsiedztwo zobowiązuje, nie możesz odstawać Z pewnością będziesz tworzyć piękny ogród
ell 13:09, 29 paź 2011

Wpadłam do Cibie do ogródka, a tu budowa na całego. Żeby nadrobić musiałam się wrócić do 208 stronki. Człowiek nabiera rozpędu przy takiej budowie. Trzymam kciuki.
Ostatnio też już nie ogarniam wszystkich wątków - jest nas więcej.
Martek 13:42, 29 paź 2011

Jak byłam u Katarzyny latem to oprowadzała mnie po tej swojej posesji i mówiła :"Tu kuchnia ,okno będzie na tę stronę ,a tu będzie taras..."Pomyślałam sobie jak ona musi już do tego tęsknić trudno było mi sobie bez jej gadania wyobrazić te pomieszczenia )) No i zaczęło się wielkie budowanie.Kolejny dowód ,że marzyć trzeba i ,że się spełniają Powodzenia młodzi "Budowlańcy" !
KasiaWB 17:39, 29 paź 2011

Martek napisał(a)

to prawda, to fajna okolica mam nadzieję, że uda mi się stworzyć piękny ogród, na miarę sąsiedztwa (oczywiście botanicznego, a nie chwastów) )

E jak za bardzo się postarasz to zwiedzający nie będą wiedzieli gdzie się botanik kończy Chcesz mieć pielgrzymki przez posesję ?

)) dzięki Waszemu wsparciu plany na ogród mi nie straszne na szczęście nie sąsiaduję bezpośrednio z ogrodem, gdyż dzieli mnie jedna działka, więc obawy nie ma )) mam jednak nadzieję, że kiedyś.... (właśnie się rozmarzyłam ) będę mogła Was gościć w moim prawdziwym ogrodzie )
KasiaWB 17:40, 29 paź 2011

gardenarium napisał(a)
Po to chyba ten mur, żeby było wiadomo że to już całkiem inna bajka

Mur wprawdzie będzie akurat z innej strony, ale cel ten sam inna bajka ))
KasiaWB 18:09, 29 paź 2011

zbigniew_gazda napisał(a)
Kasiu cieszę się że budowa ruszyła. Baaardzo cenię wszystkich którzy chcą coś zrobić w swoim życiu.
Życzę sprawnego postępu robót . zgranej , dokładnej i taniej ekipy budowlanej. Oj czuję że będziemy świadkami całego przedsięwzięcia. Powodzenia!!!

Oj Zbysiu dobrze czujesz ) choć wolałabym już robić ogród docelowy ) no ale nie od razu Rzym zbudowano )) Dzięki Zbyszku za odwiedziny i miłe słowa tak mi mów, to nie zwątpię )) życzenia niech się spełnią aż trudno uwierzyć, że to dopiero początek, a już tyle pieniędzy poszło w ...ziemię ))
Pozdrawiam!
KasiaWB 18:27, 29 paź 2011

Kaisia napisał(a)
Kasiu, teraz dobrze widać zarys domu, masz rację miejsca do obsadzania będzie jeszcze sporo, pewnie już przebierasz nóżkami z myślą o tym ja bym przebierała.

Cześć Kasia nieustannie zachwycam się Twoim ogrodem i bardzo miło mi, że zaglądasz do mojego skromnego wątku, w którym jeszcze nie ma ogrodu...
Nie mogłam się już doczekać tego zarysu aby właśnie zobaczyć ile miejsca na nasadzenia będę miała szału może z przestrzenią nie ma, ale nie jest tak źle jak się wydawało w dokumentacji
Czy nóżkami przebieram??? NO PEWNIE! odkąd odkryłam Ogrodowisko cały czas rozmyślam o przyszłym ogrodzie )) podoba mi się tak wiele rzeczy......., koncepcji.......... ach ale też wiem co chcę mieć u siebie no i co mogę mieć, a czego niestety nie ;(
Pozdrawiam!
KasiaWB 18:43, 29 paź 2011

Niage napisał(a)
Prace fundamentowe zakończone Ładna cegła na mur. A sąsiedztwo zobowiązuje, nie możesz odstawać Z pewnością będziesz tworzyć piękny ogród

Witaj Niage mam jeszcze trochę czasu do realizacji ogrodu, ale brak jeszcze spójnej koncepcji, choć wiele inspiracji już mam zimą będę rysować )) realizacja będzie nie wcześniej niż w 2013, ale już w przyszłym roku mam zamiar przygotowywać grunt pod nasadzenia m.in. poziomowanie, nawiezienie dobrej ziemi, przekopanie itd. Mam nadzieję, że pomożecie w tych zmaganiach ogrodowych, bo kto lepiej mnie rozumie niż Wy
an_tre 18:48, 29 paź 2011

Witaj Kasiu widzę,że roboty budowlane ruszyły na całego życzę Wam spełnienia wszystkich planów i zamierzeń budowlano-ogrodowych pozdrawiam serdecznie
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies