Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

KasiaWB 19:00, 29 paź 2011

ell napisał(a)
Wpadłam do Cibie do ogródka, a tu budowa na całego. Żeby nadrobić musiałam się wrócić do 208 stronki. Człowiek nabiera rozpędu przy takiej budowie. Trzymam kciuki.
Ostatnio też już nie ogarniam wszystkich wątków - jest nas więcej.

hej Ell dzięki za odwiedziny faktycznie w ogródku zaszły zmiany, których nie da się przeoczyć )) perspektywa przyszłego ogrodu chyba mnie nakręca ) mocno trzymaj kciuki - tylko praca w ogrodzie Cię zwalnia )) Pozdrawiam!
p.s. mam nadzieję, że zimą uda mi się nadrobić zaległości w wątkach
KasiaWB 19:11, 29 paź 2011

Martek napisał(a)
Jak byłam u Katarzyny latem to oprowadzała mnie po tej swojej posesji i mówiła :"Tu kuchnia ,okno będzie na tę stronę ,a tu będzie taras..."Pomyślałam sobie jak ona musi już do tego tęsknić trudno było mi sobie bez jej gadania wyobrazić te pomieszczenia )) No i zaczęło się wielkie budowanie.Kolejny dowód ,że marzyć trzeba i ,że się spełniają Powodzenia młodzi "Budowlańcy" !

)) uśmiałam się )) dzięki Marta faktycznie ja to widzę już oczyma duszy ... jak już pojawił się zarys, to ...... zrobiłam obchód "po parterze", stawałam w miejscu przyszłych okien i patrzyłam co mniej więcej będzie widać i co tam posadzę )) dobre co?
Marzyć oczywiście trzeba, do końca życia
hanka_andrus 19:44, 29 paź 2011

Potwierdzam! I gratuluję!
KasiaWB 19:53, 29 paź 2011

an_tre napisał(a)
Witaj Kasiu widzę,że roboty budowlane ruszyły na całego życzę Wam spełnienia wszystkich planów i zamierzeń budowlano-ogrodowych pozdrawiam serdecznie

Witaj Aniu ruszyły, choć na ten rok tylko stan zero (skończony) i narożny mur - na chwilę obecną w trakcie murowania i wygląda jak poniżej, przy czym do najniższego rzędu cegieł będzie dosypywana ziemia, bo takie wyszły różnice i musimy wypoziomować. Już się zastanawiam czy kiedyś po tym murze nie puszczę pnącej hortensji lub róży jak Danusia by mnie jeszcze obdarowała tym swoim pięknym bluszczem to już w ogóle bajka

Jeszcze będą prace wodociągowe za tydzień i koniec robót w tym roku. Ciąg dalszy budowy wiosną.

Udało mi się też trochę porządków na rabatach zrobić, choć jeszcze nie wszystko.

an_tre 19:57, 29 paź 2011

KasiaWB napisał(a)

Witaj Kasiu widzę,że roboty budowlane ruszyły na całego życzę Wam spełnienia wszystkich planów i zamierzeń budowlano-ogrodowych pozdrawiam serdecznie

Witaj Aniu ruszyły, choć na ten rok tylko stan zero (skończony) i narożny mur - na chwilę obecną w trakcie murowania i wygląda jak poniżej, przy czym do najniższego rzędu cegieł będzie dosypywana ziemia, bo takie wyszły różnice i musimy wypoziomować. Już się zastanawiam czy kiedyś po tym murze nie puszczę pnącej hortensji lub róży jak Danusia by mnie jeszcze obdarowała tym swoim pięknym bluszczem to już w ogóle bajka

Jeszcze będą prace wodociągowe za tydzień i koniec robót w tym roku. Ciąg dalszy budowy wiosną.

Udało mi się też trochę porządków na rabatach zrobić, choć jeszcze nie wszystko.

Fajnie Kasiu najważniejsze, że masz plan i...marzenia, które sukcesywnie realizujesz a z bluszczem to chyba nie będzie kłopotu, uśmiechniesz się pięknie do Danusi..
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
KasiaWB 19:57, 29 paź 2011

hanka_andrus napisał(a)
Potwierdzam! I gratuluję!

słonecznie pozdrawiam Hanię
hanka_andrus 20:03, 29 paź 2011

Kasiu! Czy planujesz na tym murze lustereczko?Trzymam kciuki cały czas, i zamawiam potrzebną pogodę!
KasiaWB 20:27, 29 paź 2011

hanka_andrus napisał(a)
Kasiu! Czy planujesz na tym murze lustereczko?Trzymam kciuki cały czas, i zamawiam potrzebną pogodę!

Haniu! czytasz w moich myślach planuję zastosować przynajmniej 2 lustra, a to jest właśnie jedno z tych miejsc, a dokładnie ta ściana pokazana na drugim zdjęciu wprawdzie jeszcze nie znane mi są tajniki montowania takiego lustra czy przygotowania pod nie muru, no i jeszcze za wcześnie na to, ale myślę, że coś kiedyś uda się tutaj wykombinować w tym temacie ))

.......Ty to masz nosa
hanka_andrus 20:41, 29 paź 2011

Mam chyba do nich słabość, choć w ogrodzie nie mam takiego miejsca.../na razie/ gdzie mogłabym je mieć!
Sebek 20:51, 29 paź 2011

szybko domeczek powstaje

A czy ta cegła będzie tynkowana na zewnątrz czy zostanie?