Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

KasiaWB 00:16, 21 paź 2011

Martek napisał(a)

w oczekiwaniu na przyjazd betoniarki

Kasiu gdzie Ty się wspięłaś, żeby to zdjęcie zrobić.....na jakiś dźwig?

Ja tu normalnie wiedzę kuchnię i czajnik wstawiony na kawę ,zasuwam do ciebie Katarzyna z ciastem

OK! zapraszam weź gumowce )
Martek 00:17, 21 paź 2011

Nie zauważyłam,żeby Sebek odpisał na pytania .Normalnie tnij te liście przy ziemi to już przemarznięte,obumarłe części .Niektórym roślinom jak np.piwoniom zostawia się liście ,ale są dwie szkoły jedna każe zostawiać inna ciąć ,żeby liście nie złapały jakiejś choroby ,a potem nie przeniosły na całą roślinę .Przy hostach nie ma co zostawić ,ale jak zostawisz nic się nie stanie zamieni się w nawóz ...
O kanny chyba pytałaś te przechowuje się w piwnicy ,postępuje się podobnie jak przy daliach.Wyciąga się z gruntu ,do jakiegoś pudełka .Można pewnie przysypać piachem,albo jak ja zrobię trocinami .Niektórzy cebule trzymają w wilgotnym torfie,żeby nie przeschły ,ale ja czasami bez niczego przechowuję i jest ok.Być może,że kanna jeszcze inaczej jest przechowywana to może ktoś napisze np.Sebek

KasiaWB 00:18, 21 paź 2011

hanka_andrus napisał(a)
No na odpoczynek zima wskazana! Dobranoc wszystkim!

Haniu odpoczynek też, ale przede wszystkim będę miała odrobinę więcej czasu aby z Wami pogadać z czego już się cieszę dzięki za piękne zdjęcie, zabiorę je ze sobą pod powiekami jak będę szła spać, bo jeszcze pracuję
KasiaWB 00:20, 21 paź 2011

Martek napisał(a)
Nie zauważyłam,żeby Sebek odpisał na pytania .Normalnie tnij te liście przy ziemi to już przemarznięte,obumarłe części .Niektórym roślinom jak np.piwoniom zostawia się liście ,ale są dwie szkoły jedna każe zostawiać inna ciąć ,żeby liście nie złapały jakiejś choroby ,a potem nie przeniosły na całą roślinę .Przy hostach nie ma co zostawić ,ale jak zostawisz nic się nie stanie zamieni się w nawóz ...
O kanny chyba pytałaś te przechowuje się w piwnicy ,postępuje się podobnie jak przy daliach.Wyciąga się z gruntu ,do jakiegoś pudełka .Można pewnie przysypać piachem,albo jak ja zrobię trocinami .Niektórzy cebule trzymają w wilgotnym torfie,żeby nie przeschły ,ale ja czasami bez niczego przechowuję i jest ok.Być może,że kanna jeszcze inaczej jest przechowywana to może ktoś napisze np.Sebek

Dzięki Martuś za odpowiedz, bo jeszcze nic z nimi nie zrobiłam, moooooże po 16 w sobotę lub dopiero w poniedziałek..... Mam niestety mocno napięty harmonogram jeszcze przez co najmniej tydzień ((
Martek 00:21, 21 paź 2011

Mnie również brakuje czasu na udzielanie się na forum.Źle mi z tym, zaglądam jak już chce mi się strasznie spać.Zimą faktycznie może będzie trochę więcej czasu ...
Martek 00:21, 21 paź 2011

W tym sezonie kupiłam 4 pary spoko
Martek 00:23, 21 paź 2011

Ale już zaczynają ziszczać się marzenia ...
KasiaWB 00:25, 21 paź 2011

Martek napisał(a)
Mnie również brakuje czasu na udzielanie się na forum.Źle mi z tym, zaglądam jak już chce mi się strasznie spać.Zimą faktycznie może będzie trochę więcej czasu ...

ciepła herbatka, nastrojowa świeczka i będziemy pisać zimą, gdy śnieg za oknem będzie tworzył śnieżne czapy, a mróz malował wzory na szybach podobno zima ma być sroga, brrrrrrrrrrrr
KasiaWB 00:26, 21 paź 2011

Martek napisał(a)
W tym sezonie kupiłam 4 pary spoko

no to powiedz gdzie, bo ja szukałam i nic ciekawego nie znalazłam, jakieś takie same walonki ) a jak już coś mogłoby być, to wybrakowana numeracja
KasiaWB 00:26, 21 paź 2011

Martek napisał(a)
Ale już zaczynają ziszczać się marzenia ...

ciiiii............... sza