Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Sebek 21:57, 30 paź 2011

an_tre napisał(a)

Pomożemy

Sebku, ale ty nie pamiętasz epoki Gierka

Nie bałdzo
an_tre 22:00, 30 paź 2011

Sebek napisał(a)

Pomożemy

Sebku, ale ty nie pamiętasz epoki Gierka

Nie bałdzo

to było jego sztandarowe hasło,
Gierek: : pomożecie?
a naród: pomożemy!!!
Gierek: no
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Sebek 22:18, 30 paź 2011

Martek 22:47, 30 paź 2011

KasiaWB napisał(a)

Hmm co będzie to już to widzę ...

To koniecznie mi napisz jak to widzisz, a najlepiej narysuj ta ściana muru ma szerokość 6 metrów, a wysokość... nie mniej niż 180 cm i nie więcej niż 220 ))

No widzę gotowe ,gęsto zielone ,nie miałam na myśli faktycznych nasadzeń A o Joku to zażartowałam ,ale na pewno pomysł w głowie będzie miała bo to kobieta z wyobraźnią
monteverde 23:25, 30 paź 2011

Kasiu, tylko ty się tak nie rozpędź z nasadzeniami, bo będą Twój ogród mylić z botanicznym
KasiaWB 15:17, 31 paź 2011

monteverde napisał(a)
Kasiu, tylko ty się tak nie rozpędź z nasadzeniami, bo będą Twój ogród mylić z botanicznym

hahahaha uśmiałam się Aniu zdrowo ) dzięki za wiarę
KasiaWB 15:27, 31 paź 2011

A dzisiaj ........ mamy już gotowy mur ta dam!

z daleka prezentuje się następująco ) i jak Wam się podoba?

a od strony sosen tak na tej ścianie na wprost marzy mi się kiedyś lustro i jakaś sprytna iluzja widzę już oczyma duszy bluszcz, róże.... a w rogu np. hortensje Limelight ))
nadmienię tylko, że widoczna w chwili obecnej różnica kolorystyczna w zaprawie wynika z faktu, że dolna część została wykonana w sobotę a górna dzisiaj wyrówna się

KasiaWB 15:35, 31 paź 2011

od wjazdu w tej chwili tak to wygląda, choć jak powstanie dom, to ten mur z tej strony nie będzie w ogóle widoczny, lub tylko mały odcinek z lewej strony

idąc od tej strony wzdłuż garażu mur wygląda tak i na tej ścianie na wprost musi być również coś interesującego )) choć planuję zasłonić od bramy tą część ekranem z cisa )

KasiaWB 15:50, 31 paź 2011

żeby nie było tak monotonnie że tylko o murze, to pokażę materiał poglądowy ))

tak posadowiony jest dom patrząc od strony wjazdu (wjazd to południowy-zachód). Po przekątnej widoczny jest nasz zielony kącik z rabatą pod bordową leszczyną )) (to północny wschód), a po lewej stronie zdjęcia widoczne jest zagłębienie w przebiegu linii - to wejście do domu ))

a tutaj będzie rozpościerał się )) nasz ogród południowy, bo tu będzie fasada frontowa domu z wykuszem jadalnianym i tarasem zdjęcie robione jest z perspektywy podjazdu i planuję oddzielić to miejsce również ekranem z cisa od elewacji aż do widocznej na pierwszym planie kupy piachu )) oczywiście z jakąś przerwą na przejście, ale bardziej od strony elewacji,a tu gdzie piach planuję świerka serbskiego ) widzicie to oczyma duszy? )) na przeciwko tlącego się ogniska i tej drugiej kupy ziemi uwaga! będzie taras wschodnio-południowy ))

Jakieś sugestie? ))

hanka_andrus 16:17, 31 paź 2011

Szkoda,że za murem nie schował się sąsiedzki bałaganik.Pięknie będzie ,a murek.....miodzio!