Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

KasiaWB 16:28, 31 paź 2011

No właśnie... to jest posesja właśnie tej sąsiadki co to larum na mur podniosła ) ja bym po całości tam mur dała, ale narazie jest koncepcja zrobienia na szerokość ich domu podmurówki z przęsłami, a jak się dom kończy to znowu mur ) tam gdzie będą przęsła (naprzeciwko wejścia do naszego domu) zamierzam gęsto nasadzić świerków serbskich chyba tego nie mogą mi zabronić )
Gardenarium 16:40, 31 paź 2011

Nie mogą zabronić

No i proszę, zdenerwowałąm się na tych nie moich murarzy co to nie mogą tyle czasu muru postawić, widać że pieniędzy z góry nie wolno dawać.

Instagram Ogrodowiska
zbigniew_gazda 16:49, 31 paź 2011

Kasiu mur miodzio jak mówi Hania. Mam pytanko : czy fuga pomiędzy cegłami będzie szara jak cement czy też podbarwiona .
KasiaWB 16:52, 31 paź 2011

To dobrze, że nie mogą mam już pewne wizje nasadzeń i szkoda by było z nich zrezygnować ) zwłaszcza ze świerków serbskich

Co do muru - pierwszą koncepcją była właśnie cegła w kolorze antracytowym, ale ostatecznie chcemy jaśniej no i bardziej angielsko ) choć to mniej modne obecnie )
Ja płaciłam po skończonej robocie. Murowała ekipa 7 mężczyzn, mur ma 36 metrów kw. i 19 metrów bieżących. Wymurowali to w 2 dni jakby co, mogę polecić )
KasiaWB 16:58, 31 paź 2011

zbigniew_gazda napisał(a)
Kasiu mur miodzio jak mówi Hania. Mam pytanko : czy fuga pomiędzy cegłami będzie szara jak cement czy też podbarwiona .

Cieszę się, że Wam się podoba. Ogólnie jest ok, choć miał być bardziej kremowy ten mur no ale przy cegle wypalanej trudno z kolorem utrafić No i właśnie do zaprawy dodaliśmy barwnika, który niby miał być piaskowy żeby rozjaśnić cement - proporcja 1 kg barwnika na betoniarkę (wykupiłam cały barwnik z LM 10 kg). Na dolnej partii muru jest już widoczne jak to będzie wyglądało jak wyschnie. Jak to widzisz Zbysiu? może być?
KasiaWB 17:03, 31 paź 2011

Tu zdjęcie z bliska, wyraźnie widać dolną część wymurowaną w sobotę i górną murowaną dzisiaj.

tyna 17:15, 31 paź 2011

Mam wrazenie Kasiu, ze Twój dom zapowiada siè tak pieknie, jak ten mur dobra robota. Ale przede wszystkim bardzo gustowna cegla, wiadomo, nie moglo byc inaczej
Syla 17:26, 31 paź 2011

Ogromnie mi się podoba Czy w namiastce ta cegła będzie gdzieś wkomponowana w dom ???
KasiaWB 17:30, 31 paź 2011

Dzięki Tynka tak mi mów ))) ciągle biję się z myślami co do doboru materiałów i kolorów bo to przecież już na dłuższy czas, jak nie na zawsze będę miała przecież tak jak sobie wybiorę )) miało być szaro, stalowo i biało... a będzie.... jasno i mam nadzieję, bardziej klimatycznie choć dach będzie oczywiście antracytowy, a elewacja głównie odcienie bieli
KasiaWB 17:40, 31 paź 2011

Syla napisał(a)

Ogromnie mi się podoba Czy w namiastce ta cegła będzie gdzieś wkomponowana w dom ???

Miło mi bardzo Tak, co do zasady cegła będzie jeszcze w kilku miejscach - przy wejściu, cokół, wykusz jadalni, kominy, w tym komin i kominek na tarasie, no i ogrodzenie frontowe chciałabym aby była to pewna przepiękna cegła, w której się zakochałam jakiś czas temu ale jak nie znajdę dobrej oferty to kupimy tą co jest na tym murze.
A tu zdjęcie cegły, którą bym chciała mieć ona jest w sumie beżowa