Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

an_tre 21:29, 01 lis 2011

Martek napisał(a)

I zobaczmy czy są takie jak na przykładowych obrazach

Miał pełzać po ziemi ,ale widzę ,że jak Irlandię obrosło to nie będzie grzecznie rósł na mojej ziemi Może połechce okno teściowej albo sąsiadek obok...? Jest podobny,ale jeszcze się nie przyjrzałam tak dokładnie,złapałam samotnika w obim i postawiłam na dworze Jutro zobaczę czy nie usycha z pragnienia to jakiś profil mu zrobię na tle budynku

Jak to taki ciekawy okaz to warto nad nim popracować i wyznaczyć mu "ryzy" ') np. w kierunku okna teściowej
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
KasiaWB 22:02, 01 lis 2011

Witam Was, widzę, że bluszczowa dyskusja się nieźle rozwinęła
KasiaWB 22:04, 01 lis 2011

ell napisał(a)
no elegancki ten murek i kolor cegły ładny
Też jestem ciekawa jak wygląda ten bluszcz.

dzięki Ell miło mi a ja chcę na ten mur taki bluszcz jak ma Danusia
Gabriela 22:10, 01 lis 2011

Masz mur jak w angielskich ogrodach, też bym taki chciała mieć, byłam w wielkim ogrodzie, gdzie rabaty były tylko dookoła przy takim murze. Pięknie będzie u Ciebie.
KasiaWB 22:32, 01 lis 2011

Gabriela napisał(a)
Masz mur jak w angielskich ogrodach, też bym taki chciała mieć, byłam w wielkim ogrodzie, gdzie rabaty były tylko dookoła przy takim murze. Pięknie będzie u Ciebie.

Witaj Gabrielo dziękuję za miłe słowa mur miał być budowany kiedyś... na końcu, a tu nagle okazało się, że trzeba wybudować już teraz i musiałam szybciutko decydować z czego i jak, przy czym miałam kilka koncepcji i sądziłam, że mam jeszcze czas na wybór tym bardziej miło mi, że jednak się podoba
Mój ogród nie będzie zbyt duży, ale mam nadzieję, że ładny Tak mi się marzy ...a do realizacji jeszcze niestety daleko, choć z drugiej strony bliżej niż dalej ))
KasiaWB 22:41, 01 lis 2011

Syla napisał(a)
Łał , będzie cudnie Chyba zacznę szukać działki pod budowę nowego domu Jak dla mnie mogła by być taka jaką już masz na murze , jest taka ożywcza .....

a ja chciałabym być już na tym etapie co Ty i mieć taki piękny ogród ech...

może i ta cegła będzie ostatecznie na elewacji ) tego jeszcze nie wie nikt )
KasiaWB 22:58, 01 lis 2011

Bogdzia napisał(a)
To fajne chwile jak się dom buduje. Szczególnie do momentu położenia dachu,bo potem to tych fachowców tylu trzeba że zaczynają się z nimi problemy. Tak więc teraz masz najlepszy miodzik. Powodzenia.

nie strasz mnie Bogdzia, bo jeszcze zapału mi zabraknie ) żartuję chętnie posłucham rad doświadczonych w budowaniu domu
KasiaWB 23:06, 01 lis 2011

Kaisia napisał(a)
Kasiu z murem jest super, wyszedł bardzo fajnie, fajnie jest czytać o tym co tam posadzisz już sobie to wyobrażam jak będzie pięknie.
A sąsiadkę koniecznie oddziel świerkami Pewnie muru nie chciała bo widoki by jej zabrał a tak może zerkać co tam robicie

Kasia, dziękuję za wsparcie bardzo liczę na wszelkie sugestie początkujący ze mnie ogrodnik, choć pojętny - mam nadzieję )) a świerki muszą być bo u sąsiadki będzie jeszcze dodatkowe piętro budowane i to z balkonami i oknami na naszą stronę, więc świerki nieodzownie muszą być, chyba że są jeszcze inne propozycje
KasiaWB 23:10, 01 lis 2011

Sebek napisał(a)
Kasiu - superowy ten mur - i jak szybko im idzie

Syla - buduj się koniecznie u mnie w miejscowości - moglibyśmy być nawet sąsiadami, hehehe

ciekawe, może Syla to rozważy )) a mur już jest skończony w tym miejscu ciąg dalszy za rok lub dwa...
KasiaWB 23:21, 01 lis 2011

Pwl napisał(a)
Piękny mur jak mi się taka cegła podoba... cudnie! I dobrze, odgradzaj się tam od takich sąsiadów,
jeszcze jak tacy nieprzyjemni to nie ma czego żałować. Mur wycisza, osłania od wiatru i daje dużo
prywatności. Świerki będą lepiej rosły trochę lepiej przy przęsłach bo dostaną odpowiednią ilość
światła. Powinny szybko zasłonić Tempo macie ekspresowe przy budowie

Witaj Paweł, cieszę się, że i Tobie się murek podoba
Nie chcę określać sąsiadów jako nieprzyjemnych, bo to od nich kupiliśmy działkę i w sumie są sympatyczni, ale nie rozumiem skąd u nich takie próby zmuszenia nas do konsultowania się z nimi?.... ja nie miałabym nic przeciwko, gdyby to oni chcieli murek budować, bo jak napisałeś ma to wiele zalet
Na ten rok, to już koniec robót u nas, bo i pogoda zaczyna się już psuć.Technologicznie to nawet lepiej. Zimą dalsze przemyślenia i mam nadzieję na wiosnę znowu prace ruszą.
Wciąż oglądam zdjęcia angielskich ogrodów pokazywanych przez Danusię i szukam fajnych inspiracji zarówno dla domu jak i ogrodu. Może coś ciekawego podrzucisz? jestem przekonana, że masz fajne linki i fotki w swoich zasobach, bo czasem uchylasz rąbka