Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

KasiaWB 23:22, 01 lis 2011

monteverde napisał(a)
mur miodzio, tylko pociągnęłabym na ten bałagan sąsiadów

)) będzie pociągnięty niski murek z przęsłami ) no i odpowiednie nasadzenia
KasiaWB 23:24, 01 lis 2011

Joku napisał(a)
Ja bym się absolutnie nie obrażała gdyby mi sąsiad zafundował taki mur. Wręcz przeciwnie, byłabym przeszczęśliwa.

ja również nie tylko dlatego, że ładny, ale nie musiałabym sama budować )) ten mur w całości oczywiście sami sfinansowaliśmy, mimo że na granicy
KasiaWB 23:28, 01 lis 2011

Martek napisał(a)
Mur ekstra Teraz sobie przypomniałam jak pokazywaliście mi kolory tynku,dachu itd .))
Dla mnie nie fachowca,a wzrokowca to zbyt mało,żebym taras widziała i jeszcze kierunki świata o ludy ...
Dobrze ,że trochę orientuję się gdzie jaki u mnie ))
Katarzyna ty mur ,a ja nie będę gorsza bluszcza jakiegoś kupiłam )))))))))Hedera helix hibernica gestabt .Nad literą "a "dwie kropeczki są bo to z Niemiec dostawa Może wiesz co to za wynalazek?

wtedy była trochę inna wersja kolorystyczna ) w tej chwili jest wersja w miarę stabilna )
Skoro wzrokowiec tego nie widzi, to musi znowu przyjechać i zobaczyć na własne oczy zapraszamy
Nie kojarzę tego bluszcza, ale zaraz poczytam co tu pisałyście jak mnie nie było )
KasiaWB 23:31, 01 lis 2011

isia33 napisał(a)
Zazdroszczę muru, przepiękny. Gdybym miała jeszcze raz robić dom, też poszłabym w takim kierunku jak piszesz.

Cześć Iwonko a mi się podoba Twój mur zwłaszcza przy drodze jest niezastąpiony a jak chcesz mieć z cegieł, to możesz płytką ceglaną okleić ale mi byłoby szkoda jakbym miała już tynkowany biłam się mocno z myślami czy cegła czy tynk
KasiaWB 23:37, 01 lis 2011

Bogda napisał(a)
Mi ttż się MUR podobajetchyba, jak Syla, wybuduję sobie nowe ogrodzenie na nowej działce, ale mam jeszcze właściwie szansę na starej-od frontu mogę, zamiast siatki co ja teraz porasta winobluszcz!

cześć Bogda masz duże szanse na taki mur oryginalnego i pięknego surowca w Twoich stronach multum, zwłaszcza z rozbiórek a jak jeszcze puścisz po nim ten winobluszcz to będzie bajka
a może kiedyś od strony pól (tam gdzie skarpa) wymurujesz choćby niski murek i dasz przęsła żeby chwasty nie właziły do Ciebie?ja tak zamierzam właśnie zrobić w miejscach gdzie nie będzie muru po całości
KasiaWB 23:48, 01 lis 2011

Bogda napisał(a)
Pokażesz w końcu choć fotkę domku z projektu?mur obiecująco się prezentuje a dom???pewnie teżpokaż, no nie bądz taka

noooo dobra, pokażę wprawdzie to tylko wizualizacje oryginalnego projektu, a my wprowadziliśmy wiele, wiele zmian zarówno wewnątrz jak i na zewnątrz, odnośnie kolorów, choć dach będzie antracytowy, nie będzie drewna na elewacji i aż tylu cegieł itd. itd. ale ogólnie będzie podobny do oryginału ))

i jak? zadowolona? )
KasiaWB 23:51, 01 lis 2011

Martek napisał(a)

I zobaczmy czy są takie jak na przykładowych obrazach

Miał pełzać po ziemi ,ale widzę ,że jak Irlandię obrosło to nie będzie grzecznie rósł na mojej ziemi Może połechce okno teściowej albo sąsiadek obok...? Jest podobny,ale jeszcze się nie przyjrzałam tak dokładnie,złapałam samotnika w obim i postawiłam na dworze Jutro zobaczę czy nie usycha z pragnienia to jakiś profil mu zrobię na tle budynku

jeśli to taki jak pokazała w linku An_tre to ładny hoduj, hoduj będzie skąd brać szczepkę )
Bea 23:56, 01 lis 2011

KasiaWB napisał(a)

Pokażesz w końcu choć fotkę domku z projektu?mur obiecująco się prezentuje a dom???pewnie teżpokaż, no nie bądz taka

noooo dobra, pokażę wprawdzie to tylko wizualizacje oryginalnego projektu, a my wprowadziliśmy wiele, wiele zmian zarówno wewnątrz jak i na zewnątrz, odnośnie kolorów, choć dach będzie antracytowy, nie będzie drewna na elewacji i aż tylu cegieł itd. itd. ale ogólnie będzie podobny do oryginału ))

i jak? zadowolona? )

Bardzo ładny
KasiaWB 00:04, 02 lis 2011

Witaj Bea miło mi jesteś doskonałym ogrodnikiem i mam nadzieję, że podpowiesz w kwestii nasadzeń Pozdrawiam
KasiaWB 00:09, 02 lis 2011

lecę spać, jutro pracowity dzień. Dobrej nocy i dnia jutrzejszego. Pozdrawiam!