Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Pszczelarnia 09:39, 23 kwi 2012

Kasia, to są piwonie. Moje ulubione kwiaty.
Warto dłubać, bo to właśnie daje radość.
popcorn 10:11, 23 kwi 2012

Piękne te niebieskie hiacynty, szafirki też ładnie kwitną - u mnie zniekształcone mocno, przemarznięte:/
O konwaliki się martwię, bo u mnie bardzo wietrznie. Trudno będzie z zacisznym miejscem :/
W tym, roku okryłam włókniną i jutą hortensje bukietowe, znowu przemarzły -od korzeni odbijają, ale kwiatów nie będzie

Współczuje bliskości barszczu :/ Trzeba na dzieci uwazac...
pozdrawiam!
Martek 13:58, 23 kwi 2012

Warto dłubać ...?Bardzo możliwe tylko bez barszczów )))))))))))))))))))))))))))))
Pozdrawiam,szafirki piękne nie ma znaczenia ile
Milka 16:52, 23 kwi 2012

KasiaWB napisał(a)
pojawiła się pierwsza brunnera to ta o wielkich liściach i biało obrzeżonych

Kasiu, a ja taka sobie zafundowałam, bo ona taka ładna; dostawa po weekendzie majowym, a rabata nie przygotowana
KasiaWB 21:22, 23 kwi 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Kasia, to są piwonie. Moje ulubione kwiaty.
Warto dłubać, bo to właśnie daje radość.

Dzięki Ewa, tak właśnie myślałam, ale wolałam się upewnić myślisz, że jak je teraz przesadziłam (a nie w sierpniu), to coś z nich w tym roku będzie?
KasiaWB 21:24, 23 kwi 2012

Martek napisał(a)
Warto dłubać ...?Bardzo możliwe tylko bez barszczów )))))))))))))))))))))))))))))
Pozdrawiam,szafirki piękne nie ma znaczenia ile

Dajmy już spokój z tym barszczem, bo spać nie będę mogła jak sobie pomyślę, co tam za płotem siedzi w tym "tajemnicznym ogrodzie" )))
KasiaWB 21:29, 23 kwi 2012

irena_milek napisał(a)

pojawiła się pierwsza brunnera to ta o wielkich liściach i biało obrzeżonych

Kasiu, a ja taka sobie zafundowałam, bo ona taka ładna; dostawa po weekendzie majowym, a rabata nie przygotowana

Irenko, dzisiaj ją oczyściłam z pozostałości więc wygląda znacznie lepiej niż na zdjęciu. Pojawiła się również i druga taka sama, bo mam tych dwie. Jak Ci przyślą w donicy, to przecież spokojnie może w niej posiedzieć do czasu przygotowania rabaty. Ja świerki też mam, a rabata nie gotowa Mam nadzieję, że nie padną dzisiaj zaczeliśmy ognisko na leszczynie, a w zasadzie na karpie ) wreszcie w wolnej chwili będę mogła zabrać się za przerabianie wszystkiego ))))
an_tre 21:35, 23 kwi 2012

Kasiu brunera taka mała a już pięknie kwitnie, koniecznie musi zawitać w moim ogrodzie
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
KasiaWB 21:58, 23 kwi 2012

Wiesz co Aniu, to dopiero jej start, pamiętasz jaka była w ubiegłym roku? aż mnie wtedy zaskoczyła swoją wielkością

KasiaWB 22:28, 23 kwi 2012

Czy można puścić na pień sosny hortensję pnącą? a jeśli tak to co polecacie? strona pólnocno-zachodnia.