Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

KasiaWB 19:39, 22 kwi 2012

bociek napisał(a)
Kasiu, bardzo piekny spacer
Wpadl mi w oko olbrzymi okaz wrzosca, jeszcze tak wielkiego nie widzialam. I te drzewa z poplatanymi konarami
Wspolczuje barszczu za miedza. Musicie uwazac, a najlepiej pojsc i opryskac czyms.

Miło mi za każdym razem staram się pokazać coś nowego z Ogrodu botanicznego tym razem robiłam też jak widać opisy niektórych roślin, aby nie było wątpliwości )
Poplątane drzewa rzeczywiście są bardzo ciekawe jeszcze jakby je tak podświetlić odpowiednio..

Muszę przyznać, że od wczoraj spać spokojnie nie mogę przez ten barszcz... a dzisiaj jeszcze Ania (Monteverde) mnie pocieszyła, że tuż za płotem też coś następnego rośnie... No masakra....
bociek 19:41, 22 kwi 2012

Nie ma wyjscia, opryskiwacz, herbicyd i wojna. Przy dzieciach trzeba szczegolnie uwazac, bo maja nieograniczona wyobraznie - co jest zazwyczaj dobre, ale czasami po prostu trzeba byc czujnym
KasiaWB 19:41, 22 kwi 2012

Sylwia - dzięki! bo już się bałam, że może jakaś choroba albo coś
Karolinko - nie wszystkim przemarza - np. u Danusi nie przemarza wnioskuję z tego, że musi być posadzony w zacisznym miejscu, nie narażonym na zimowe wiatry, bo u mnie narazie jest od zach-pn, ale w tym roku dostanie lepsze miejsce
KasiaWB 19:44, 22 kwi 2012

bociek napisał(a)
Nie ma wyjscia, opryskiwacz, herbicyd i wojna. Przy dzieciach trzeba szczegolnie uwazac, bo maja nieograniczona wyobraznie - co jest zazwyczaj dobre, ale czasami po prostu trzeba byc czujnym

O tak! właśnie głównie o dziecko mi chodzi.Już uprzedziłam sąsiadów, choć powiedzieli mi również, że oni wiedzą że coś takiego tam jest, bo babcia do której należał kiedyś ten teren mówiła żeby tego nie dotykać bo trujące...
Joanka 19:46, 22 kwi 2012

Kasiu, ale miałyście wspaniały dzień.
KasiaWB 19:51, 22 kwi 2012

Dla wszystkich miłych Gości odwiedzających w dniu dzisiejszym mój wątek - moje osobiste, pierwszy raz kwitnące w gruncie szafirki oraz hiacynt )))) należą Wam się ładniejsze, ale na ten moment to są najpiękniejsze kwitnące w tej chwili kwiaty na mojej działce ) mała rzecz a cieszy

KasiaWB 19:52, 22 kwi 2012

Joanka napisał(a)
Kasiu, ale miałyście wspaniały dzień.

tak Joasiu, było pięknie, choć były również przelotne deszcze :-/
KasiaWB 20:05, 22 kwi 2012

hanka_andrus napisał(a)
Wszystkiego tam pełno...nawłoć,szczaw koński .,bylice ,trawy,i ten barszcz!....Przydałby się parawan!
Ciekawe ,czy pod świerkami nie ma jakichś siewek?

Witaj Haniu! oj tak tak, wszystkiego tam pełno próbujemy bliżej nas zlewać to rundupem,ale to praca syzyfowa
Niestety pod świerkami nie ma siewek, bo te świerki rosną już po stronie ogrodu botanicznego i napewno zostały zagospodarowane
marzena 01:33, 23 kwi 2012

Kasiu, Twoje szafirki... i nie tylko
- pieknie wyglądają
no, to ...do zobaczenia na spotkaniu
KasiaWB 01:37, 23 kwi 2012

Dzięki, u mnie to wiesz Marzena .. trudno mówić o ogrodzie ale coś tam dłubię w ziemi na przyszłość )) a wszystko mnie bardzo cieszy

no to! bardzo się cieszę, że się spotkamy