Sporo było dzisiaj róznych prac na działce, małymi kroczkami do celu we wtorek będzie przekopywany bukszpan od sąsiadów, ten do regeneracji... koparką, bo innej możliwości nie ma. Zastanawiam się gdzie go posadzić? jakieś sugestie?
aaaaaaa, widziałam dzisiaj ładne Rh CW za jedyne... 180 zł, co i tak jak na takie okazy to niewiele, bo identyczne widziałam po 350 zl ) westchnęłam sobie tylko, że nie mam jeszcze ogrodu docelowego, bo kupić ich narazie nie mogę, z uwagi na budowę, ale uwieczniłam je na pamiątkę ......
ech....... nawet wiem gdzie bym je kiedyś chciała posadzić ech.......
Hej Kasia, ładnie sobie poczynasz w ogródku, serby śliczne, ja wczoraj też oglądałam ale same pokraki zostały i nie kupowałam zauważyłam że mrówki i u ciebie zagościły, u mnie to już któryś sezon mają trasę przemarszu między tujami a ogrodzeniem, nie można tam nogi postawić, na roslinki wychodzą całą armią a ostatnio do domu się pakują , natręty jedne nie wiem już jak z nimi walczyć
Hej Kasia, ładnie sobie poczynasz w ogródku, serby śliczne, ja wczoraj też oglądałam ale same pokraki zostały i nie kupowałam zauważyłam że mrówki i u ciebie zagościły, u mnie to już któryś sezon mają trasę przemarszu między tujami a ogrodzeniem, nie można tam nogi postawić, na roslinki wychodzą całą armią a ostatnio do domu się pakują , natręty jedne nie wiem już jak z nimi walczyć
hej hej Linka ja już u Ciebie byłam parę razy,ale jeszcze nie pisałam, bo pędzę przez wątki, żeby cokolwiek nadążyć
Co do serbów też miałam wątpliwości czy są w porządku, najpierw w szkółce na polu je oglądałam i nie byłam przekonana, ale jak wykopali i ustawili w sklepie szkółki, przy czym istniało zagrożenie, że ktoś mi je podkupi, pojechałam zobaczyć i z miejsca wzięłam )) chyba to był dobry wybór okaże się
A mrówki.... dokładnie tak, wędrówki... sypiemy proszkiem p-ko mrówkom (chyba Bros, czerwona torebka). Może lać je wodą? też nie wiem czy walka ma sens?.......
Pozdrowionka wpadnę z rewizytą