Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Linka 18:26, 03 maj 2012

KasiaWB napisał(a)

Ale mała ogrodniczka-pomocnica sie udziela już pewnie w wieku mojej, ile ma?

Tak tak Linka, nie można jej odciągnąć, wciąż chce pomagać, szczególnie w sposób który przyjdzie jej do głowy ))) na tym zdjęciu właśnie pierwszy raz sama odkręciła wodę, bo już wyczaiła co należy przekręcić )) nasze córcie to chyba w podobnym wieku są z tego co pamiętam ) moja ma 2 lata i troszkę ponad 1 miesiąc ) a Twoja?

Dwa lata i troszkę ponad 3
U mnie konewka na topie a dopaśc sekatorek to jej marzenie Jeszcze trochę i kulkować bukszpany zacznie

)) czyli przerabiamy to samo )) o tak, konewka i sekator to dopiero cudna sprawa ma swoje zabawki ogrodnicze, ale łapie się za moje ) Przeżyjemy )

W każdym razie w tym roku o wiele lżej z nimi w ogrodzie pracować niż w ubiegłym )
siaaska 18:29, 03 maj 2012

Ależ u Ciebie się dzieje Wielka rewolucja Serby robią wrażenie i rabata już wygląda całkiem całkiem chociaż wiem że nie skończona Te białe tulipany śliczne Jaka to odmiana?
KasiaWB 18:37, 03 maj 2012

Linka - dokładnie tak sobie pomyślałam )) oby tak dalej
siaaka - witaj witaj tak, u mnie wieczna rewolucja ))) w porównaniu do ubiegłego roku,to teraz jest straszny bałagan i nic oprócz serbów i thui nie jest na swoim docelowym miejscu, bo ciągle coś przesadzam, wysadzam, dołuję na później mam teraz niezły stres, bo w przyszłym tygodniu dostaję wielkiego bukszpana i nie wiem gdzie go posadzić, bo to już będzie zapewne na miejsce docelowe, bo koparka będzie go przesadzać

Te tulipany nie są białe,a kremowe, choć zaraz na początku były delikatnie żółte. Szukam po swoim wątku w postach z jesieni, czy napisałam gdzieś odmianę, bo w tej chwili nie pamiętam jak znajdę to oczywiście podam.
AniaDS 19:35, 03 maj 2012

KasiaWB napisał(a)

Jeszcze zostawić, może coś puści wyżej.

Bardzo Aniu dziękuję w takim razie poczekam

Budleje też jeszcze mogą spać, moja żółta zawsze była sporo opóźniona względem innych .
Joku 19:53, 03 maj 2012

Ależ się u ciebie dzieje. Ja na razie mam roślinki w doniczkach i na prowizorycznym rozsadniku. Przygotowałam ziemię w przedogródku i jutro chyba zacznę sadzić.
admete 20:29, 03 maj 2012

KasiaWB napisał(a)

ogród to ......będzie kiedyś

no nie opowiadaj mi tu takich rzeczy

Tyle kolorów u Ciebie wszystko kwitnie - to już najprawdziwszy OGRÓD - konwalijki, szafirki, tulipanki.....a to dopiero początek wiosny

Pozdrawiam

andziulka 23:33, 03 maj 2012

KasiaWB napisał(a)
Tulipany wciąż zachwycają i są naprawdę duże i wysokie

tu widać dobrze ich wysokość

Dlaczego tulipany są wysokie??? Bo podlewa je cudna mała ogrodniczka
Milka 13:14, 04 maj 2012

KasiaWB napisał(a)
ledwo ledwo,ale rusza Perovskia

i budleje, chociaż nie wszystkie ;( z połową się pożegnam

Empire Blue

White Profusion

Kasiu, obejrzałam całą relację naprawdę wiosennie już i pięknie; córcia zawzięcie podlewa, więc tulipany przepiękne a jeśli chodzi o budleje i perovską, to jesteś do przodu, u mnie na razie nic, tak więc cisz się przy takich maluchach, trudniej w ogrodzie pracować, więc jestem pełna podziwu
Martek 23:20, 04 maj 2012

Piękne tulipany.Jednak mój wzrok zawisł na takim jednym zajęciu co to jedna panna miała szczęście wykonywać .Moje najulubieńsze
Wygląda jak angielski żołnierz ?
Martek 23:21, 04 maj 2012

A niby czemu serby miałyby się nie przyjąć ...?
Justyna pyta,na który dzień się ustawiamy na targi ?