Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

KasiaWB 22:18, 05 maj 2012

Marzena2007 napisał(a)
Kasiu pięknie już u cIebie kwiatowo ale nie ma się co dziwić skoro masz taką pomocniczkę
Moje budleje black knight , ktore mialy tworzyć żywopłot nawet nie drgną, posadziłam w kwietniu. Chyba przymrozek wielkanocny je zabił..
Perowskia dokładnie tak samo u mnie wygląda, czekam na cięcie zgodnie z sugestią Ani. Ale ja ją cięłam przed wegetacja zatem teraz ma całą puszczać nowe pędy!!

Marzenko, dzięki za odwiedziny Testuję te budleje i perovskie, jak się nie poprawią w zachowaniu, to już ich więcej nie będzie )))
KasiaWB 22:20, 05 maj 2012

Sebek napisał(a)

tu widać dobrze ich wysokość

Świetne zdjęcie!

dzięki udało mi się uchwycić ten moment
bogumila 13:39, 06 maj 2012

Kwitnąco i pachnąco...Pozdrowienia dla małej ogrodniczki.
KasiaWB 17:22, 06 maj 2012

Jak ja lubię niedzielę Dzisiejszy dzień bardzo udany I baaardzo pachnący ze względu na .........
pojechałam tylko po ziemię, a okazyjnie nabyłam )))................

Viburnum carlcephalum czyli kalinę angielską huuuurrraaaaaaaa, ależ ona pachnie, obłędnie! wszystko co na ten temat napisano to prawda!

jak widać do hortensji wzięłam derenia białego Cornus alba Elegantissima

oraz ........ to czego ostatnio poszukiwałam czyli hortensje pnące , które mam zamiar puścić na sosnę

KasiaWB 17:26, 06 maj 2012

kilka fotek ze sklepu)

wisteria - również pachnie obłędnie kiedyś kupię, bo mam już pomysł na przyszłość )

Sebek 17:26, 06 maj 2012

Fajne zakupy zrobiłaś - piękne hortensje.

Cornus alba elegantissima = dereń biały elegantissima
KasiaWB 17:34, 06 maj 2012

Kalina angielska na działce no mówię Wam, pachnie przepięknie
ten egzemplarz wymaga trochę opieki i już się nim zajęłam, po posadzeniu trochę poprzycinałam to co trzeba było.

narazie posadzona w tym miejscu, bo kiedyś wszystko oprócz thuji zostanie z jej towarzystwa wykopane, a poza tym tutaj niedaleko będzie taras - zapach z pewnością będzie tam docierał

an_tre 17:34, 06 maj 2012

Kasiu fajne zakupy, przesz ostro do przodu cóż znaczy młodość i pomoc młodej ogrodniczki
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
KasiaWB 17:36, 06 maj 2012

Sebek napisał(a)
Fajne zakupy zrobiłaś - piękne hortensje.

Cornus alba elegantissima = dereń biały elegantissima

No tak podałam obie nazwy polską i łac. jakby ktoś pytał był postulat na forum żeby opisywać dokładnie rosliny, które się pokazuje znam tego derenia ponad 15 lat, bo sadziłam u Rodziców na działce, a kupowałam w ogrodzie botanicznym rośnie bardzo duży
KasiaWB 17:38, 06 maj 2012

an_tre napisał(a)
Kasiu fajne zakupy, przesz ostro do przodu cóż znaczy młodość i pomoc młodej ogrodniczki

Witaj Aniu a jeszcze w nocy żaliłam się Tobie, że nie mogę spotkać tej pnącej hortensji, a tu proszę dowieźli )