Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

an_tre 17:40, 06 maj 2012

KasiaWB napisał(a)

Kasiu fajne zakupy, przesz ostro do przodu cóż znaczy młodość i pomoc młodej ogrodniczki

Witaj Aniu a jeszcze w nocy żaliłam się Tobie, że nie mogę spotkać tej pnącej hortensji, a tu proszę dowieźli )
tyle tylko, że Ty masz oznakowaną, a w szkółce były bez metek
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
KasiaWB 17:44, 06 maj 2012

Wszystko się zieleni i rozkwita jak ja to lubię

KasiaWB 17:47, 06 maj 2012

an_tre napisał(a)

Kasiu fajne zakupy, przesz ostro do przodu cóż znaczy młodość i pomoc młodej ogrodniczki

Witaj Aniu a jeszcze w nocy żaliłam się Tobie, że nie mogę spotkać tej pnącej hortensji, a tu proszę dowieźli )
tyle tylko, że Ty masz oznakowaną, a w szkółce były bez metek

No tak, w sumie mam,ale wiesz jak to z tym oznakowaniem czasem bywa ) np. tulipany, narcyze, trawy, hosty itd. Niby kupujesz oznakowane a wychodzi, że to całkiem co innego ) mi w zasadzie wszystko jedno było jaka to będzie hortensja pnąca, byle była pnąca z białymi kwiatami kupiłam dwie różne, tylko ze względu na kolorowe liście tej drugiej, pomieszają się i będzie fajnie
KasiaWB 17:52, 06 maj 2012

dzisiaj było dużo wąchania )

an_tre 17:54, 06 maj 2012

Tulipany to maja bardzo słabiutki zapach, ale konwalia...to już jest to
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Mala_Mi 17:55, 06 maj 2012

Ja jak twoja córcia..też tak łażę i nosa wtykam w co się da Mam to od dziecka..... Rośnie na rasową ogrodniczkę
KasiaWB 18:05, 06 maj 2012

Nasz ostrokrzew na pniu zakwitnie nawet delikatnie pachnie pączki wyglądają pięknie liście też
Jest już po przesadzeniu i dostał obwódkę z lawendy

KasiaWB 18:07, 06 maj 2012

asc napisał(a)
Ja jak twoja córcia..też tak łażę i nosa wtykam w co się da Mam to od dziecka..... Rośnie na rasową ogrodniczkę

ma to też po mamusi )) uwielbiam pachnące rośliny nie tylko zapach kwiatów, ale świerków, ziół itd. ma być pachnąco )
Ania 18:08, 06 maj 2012

Oż jaki piękny też ostrokrzew Tulipanki też masz cudne Kasiu
KasiaWB 18:11, 06 maj 2012

an_tre napisał(a)
Tulipany to maja bardzo słabiutki zapach, ale konwalia...to już jest to

Aniu, kalina angielska to jest to jeśli nie wąchałaś, to przy okazji to zrób warto!
mnie do niej w sklepie zwabił zapach, bo stała gdzieś za innymi drzewkami i krzewami, a zobacz, że nie jest bardzo duża i kwiatów ma tylko kilka Co więcej, nie tylko mnie zwabił było więcej chętnych na nią, ale ja byłam pierwsza ) więcej egzemplarzy nie było