Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

KasiaWB 19:58, 10 cze 2012

an_tre napisał(a)

na pocieszenie zakwitł także nowy irys
[img

Kasiu to będzie ten tylko nasze aparaty trochę inaczej pokazują kolory

Dzięki Aniu! zatem miło mi ogłosić, że kolejny piękny irys od An_tre właśnie zakwitł huuura
KasiaWB 20:02, 10 cze 2012

an_tre napisał(a)

A teraz dziwna rzecz dla mnie, pewnie nie dziwna dla doświadczonych ogrodników )

Moja ubiegłoroczna niebieska ostróżka .... jest w tym roku biała w sumie to nie tak źle bo chcę mieć tylko białe i niebieskie, ale to mnie zaskoczyło czy ostróżka tak miewa, że się przebarwia?

Kasiu mogła w ub. roku istnieć jako sadzonka ale nie kwitła, co nadrobiła w tym roku,

Aniu, no właśnie nie w tym dokładnie miejscu była moja pierwsza jedna, jedyna niebieska nic nie przesadzałam mam nawet zdjęcie tamta niebieska miała właśnie takie kwiaty i również nie była pełna ) naprawdę nie wiem o co chodzi
an_tre 20:08, 10 cze 2012

To w takim razie muszę poobserwować swoje, na razie są w pąkach
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Gabriela 20:14, 10 cze 2012

Też się nie spotkałam z takim zjawiskiem, żeby ostróżka zmieniała kolor. Może przy sadzonce czy siewce była druga właśnie w innym kolorze?
KasiaWB 20:24, 10 cze 2012

Gabriela napisał(a)
Też się nie spotkałam z takim zjawiskiem, żeby ostróżka zmieniała kolor. Może przy sadzonce czy siewce była druga właśnie w innym kolorze?

Witaj Gabrysiu dzięki za zainteresowanie kupiłam tą sadzonkę od kobiety z ogrodu i była niebieska i co więcej drugi raz w ubiegłym roku też zakwitła na niebiesko Pani mówiła, że ma u siebie tylko niebieskie i stare odmiany, dlatego polowałam na białą, która rośnie teraz ok. 50 cm obok tej niby niebieskiej )
Wiesz co, nie będę już Wam głowy zawracać jest biała i fajnie ) nie ma co sobie głowy zaprzątać
Pozdrawiam serdecznie
Sebek 20:43, 10 cze 2012

KasiaWB napisał(a)
Pozdrowienia dla Wszystkich odwiedzających

Przepiękna ta szałwia - wszystko u Ciebie szaleje - budleje masz ooogromne!
KasiaWB 20:49, 10 cze 2012

dzięki Sebciu za wizytę powiedz mi czy dobrze, że te begonie posadziłam?

może usunąć te żółte żurawki co są nad begoniami? pomiędzy są konwaliniki i są brzydkie chciałam czymś zasłonić
anna_studio 21:11, 10 cze 2012

Ta ostróżka po prostu......czaruje
Czy ona dała by radę w doniczce ???
KasiaWB 21:14, 10 cze 2012

anna_studio napisał(a)
Ta ostróżka po prostu......czaruje
Czy ona dała by radę w doniczce ???

Witaj Aniu, uwielbiam ostróżki myślę, że w doniczce by rosła, ale co potem po przekwitnięciu i na zimę? do gruntu czy do garażu?
anna_studio 21:14, 10 cze 2012

Czemu przeglądając.....jasność widzę....zamiast np.Błękitnego Anioła ???