A jeszcze trochę czasu do końca lata i jesień cała! Oj,będzie się działo.....Gratuluję!
Tereniu, nie odczytałam tego jako zarzut, raczej jako zasmucenie no ale się wytłumaczyłam, i jeszcze znalazłam zrozumienie mam nadzieję, że hortensja ładnie będzie się piąć po palmie )
Pozdrawiam Panią na Rozlewisku
Witam Ciebie Urszulla oficjalnie w moim wątku dzięki za miłe słowa nie przejmuj się, nikt już nie ogarnia tylu wątków ) narazie tylko ta L-ka stanowi ogródek, choć chciałabym organizować już wszystko na stałe, nooo.... prawie na stałe, bo wiadomo z góry, że pewnie będę w przyszłości coś przesadzać lub dosadzać jak to ogrodnicy )) dziękuję za nazwę dla przyszłego ogrodu, całkiem ładna i odpowiednia ale to jeszcze jeszcze.......... To jak w tej chwili już jest to oczywiście zasługa Danusi i Ogrodowiska za co jestem wdzięczna
Co do irysów, mam ich trochę, ale nazw kompletnie nie znam co nie przeszkadza mi zachwycać się nimi ) jeśli chodzi o brak kwiatów u Ciebie po budowie, to może za głęboko są posadzone? Za kłącze dziękuję czy to może ciemny fiolet?
Ja niestety mam narazie same różowe piwonie, ale może w tym roku uda się pozyskać właśnie tą białą, bo ona nie moja jesienią będę wiedziała ) dam znać, bo już w tamtym roku obiecałam komuś sadzonkę o czym pamiętam, ale nie udało mi się zrealizować
Dzięki za odwiedziny i serdecznie pozdrawiam
dziękuję, to naprawdę miłe, szczególnie, że wszystko robiliśmy tylko we dwoje, "temi ręcami" dosłownie było rzeźbienie w glinie i było trudno - jak wskazuje nazwa wątku ) jak patrzę dalej poza te rabaty, tam gdzie już panoszy się chwast to z jednej strony ogrom przyszłej pracy mnie przeraża a z drugiej z miejsca bym się za to wzięła,ale jeszcze nie mogę (wrrr), poza tym w tej chwili - po ponad roku na Ogrodowisku, już inaczej bym wszystko zaplanowała i zaplanuję wszelkie prace choć oczywiście będę się z Wami konsultować i prosić o rady
Pozdrawiam
Anulka, dzięki zapatrzyłam się na piękne ogrody m.in. w Komorowie )) ogrodów to ja nigdy mieć nie będę, ale z całego serca chcę stworzyć ładny ogródeczek wszystko jeszcze maaałe, ale już nauczyłam się cierpliwości - urośnie poczekam )
Buziaki!