Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

bociek 20:13, 09 sie 2012

Kasia, alez zmiany!!!! Kolosalna roznica. Napracowaliscie sie bardzo, to widac, efekt bomba
Ciesze sie razem z Wami
hanka_andrus 21:58, 09 sie 2012

A jeszcze trochę czasu do końca lata i jesień cała! Oj,będzie się działo.....Gratuluję!
KasiaWB 21:24, 10 sie 2012

Tess napisał(a)
...wygląda jak palma, bo jest ogołocona od spodu, głównie z suchych gałęzi, gdyż okazało się, że ta co została ścięta, zacieniała tą drugą, która się ogołociła przez to

Skąd ja to znam? No znam
Nie chciałam, żeby to zabrzmiało jak zarzut, jeśli tak wyszło, to wybacz
Też lubię drzewa, i jakoś tak zauważyłam...
Jasne, że działka pod budowę kupiona, to to, co trzeba usunąć, się usuwa.
Fajnie, że ta druga została
A pnąca hortensja to fajny pomysł

Tereniu, nie odczytałam tego jako zarzut, raczej jako zasmucenie no ale się wytłumaczyłam, i jeszcze znalazłam zrozumienie mam nadzieję, że hortensja ładnie będzie się piąć po palmie )
Pozdrawiam Panią na Rozlewisku
anieszka 21:29, 10 sie 2012

KasiaWB 21:41, 10 sie 2012

Urszulla napisał(a)
Fantastycznie się przeglądało Twój wątek-szkoda że tak późno go otworzyłam. Niestety jest tak dużo wątków że nie mogę ich ogarnąć. Tą "L-kę" masz niesamowicie wypasioną. Fanntastycznie wyszedł ogród przed budową. Życzę Ci szybkiego zakończenia budowy.A druga część wątku to będzie ogród po budowie
Tak jak Ty uwielbiam irysy- mam piękną fioletową odmianę (nazwy nie znam) która niestety w tym roku obraziła się na mnie właśnie po budowie i nie zakwitła. Mogę przesłać ci kłącze jeśli chcesz.
A te piwonie!!!!to miodzio zwłaszcza ta biała z różowym środkiem=zwaliła mnie z nóg. Chciałabym cały szpaler jej!!!
Wogóle wszystko ogrodowiskowe i widowiskowe. Będę częściej zaglądać.
Pozdrawiam

Witam Ciebie Urszulla oficjalnie w moim wątku dzięki za miłe słowa nie przejmuj się, nikt już nie ogarnia tylu wątków ) narazie tylko ta L-ka stanowi ogródek, choć chciałabym organizować już wszystko na stałe, nooo.... prawie na stałe, bo wiadomo z góry, że pewnie będę w przyszłości coś przesadzać lub dosadzać jak to ogrodnicy )) dziękuję za nazwę dla przyszłego ogrodu, całkiem ładna i odpowiednia ale to jeszcze jeszcze.......... To jak w tej chwili już jest to oczywiście zasługa Danusi i Ogrodowiska za co jestem wdzięczna
Co do irysów, mam ich trochę, ale nazw kompletnie nie znam co nie przeszkadza mi zachwycać się nimi ) jeśli chodzi o brak kwiatów u Ciebie po budowie, to może za głęboko są posadzone? Za kłącze dziękuję czy to może ciemny fiolet?
Ja niestety mam narazie same różowe piwonie, ale może w tym roku uda się pozyskać właśnie tą białą, bo ona nie moja jesienią będę wiedziała ) dam znać, bo już w tamtym roku obiecałam komuś sadzonkę o czym pamiętam, ale nie udało mi się zrealizować
Dzięki za odwiedziny i serdecznie pozdrawiam
KasiaWB 21:55, 10 sie 2012

tengel27 napisał(a)
Niesamowita przemiana działki. Włożyliście mnóstwo pracy, bo pewnie usuwanie korzeni z tego fragmentu nie było najłatwiejsze. Ale efekt wynagradza wysiłek - pięknie to teraz wygląda.

dziękuję, to naprawdę miłe, szczególnie, że wszystko robiliśmy tylko we dwoje, "temi ręcami" dosłownie było rzeźbienie w glinie i było trudno - jak wskazuje nazwa wątku ) jak patrzę dalej poza te rabaty, tam gdzie już panoszy się chwast to z jednej strony ogrom przyszłej pracy mnie przeraża a z drugiej z miejsca bym się za to wzięła,ale jeszcze nie mogę (wrrr), poza tym w tej chwili - po ponad roku na Ogrodowisku, już inaczej bym wszystko zaplanowała i zaplanuję wszelkie prace choć oczywiście będę się z Wami konsultować i prosić o rady
Pozdrawiam
an_tre 21:58, 10 sie 2012

Kasiu werbenka od ciebie mi kwitnie
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
KasiaWB 21:59, 10 sie 2012

anula_wn napisał(a)
Kasia, ale zmiana! i jak szybko!!! kawał pracy za Wami brawo !

Anulka, dzięki zapatrzyłam się na piękne ogrody m.in. w Komorowie )) ogrodów to ja nigdy mieć nie będę, ale z całego serca chcę stworzyć ładny ogródeczek wszystko jeszcze maaałe, ale już nauczyłam się cierpliwości - urośnie poczekam )
Buziaki!
KasiaWB 22:00, 10 sie 2012

an_tre napisał(a)

żartujesz??? to wspaniale! wręcz genialnie, bo u mnie ani jednej
an_tre 22:02, 10 sie 2012

KasiaWB napisał(a)

żartujesz??? to wspaniale! wręcz genialnie, bo u mnie ani jednej
luknij do mnie to zobaczysz
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies