Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

KasiaWB 21:13, 08 sie 2012

to może teraz pokażę rabatę przed i po ))

2011 czyli pierwszy rok jakichkolwiek prac na działce

o rety, ale okropnie

w środku lata było już troszkę lepiej

i ta sama rabata wiosną 2012

oraz w dniu dzisiejszym )

postaramy się aby było w przyszłości o niebo lepiej
KasiaWB 21:16, 08 sie 2012

anula_wn napisał(a)
Kasiu, ależ pięknie u Ciebie !!! i też masz perowsikie ! a ja dopiero ją odkrywam i ...zauważam
pozdrawiam ciepło!

Dziękuję Aniu to jeszcze nie to, mam nadzieję, że kiedyś będzie naprawdę pięknie perovskię kupiłam w tamtym roku przypadkowo i na próbę i póki co sprawdza się polecam, u Ciebie będzie fajnie wyglądać dzięki za wizytę, pozdrawiam!
agata_chrosc... 21:16, 08 sie 2012

Czy ja dobrze rozumiem? Wycięłaś jedno fioletowe drzewo i posadziłas drugie fioletowe drzewo?
KasiaWB 21:20, 08 sie 2012

agata_chroscicka napisał(a)
Czy ja dobrze rozumiem? Wycięłaś jedno fioletowe drzewo i posadziłas drugie fioletowe drzewo?

)) tak faktycznie wyszło ) ale poprzednie drzewo to była inwazyjna leszczyna, kolor miała owszem ładny i nic poza tym ). Śliwa wiśniowa Nigra to zupełnie inna bajka jest wysoko szczepiona, korona rośnie kuliście i w miejscu w którym ja chcę )
agata_chrosc... 21:23, 08 sie 2012

Trochę Cie rozumiem, bo ja (za pomocą mojego M naturalnie) wycięłam całe połacie leszczyny. Nawet kolor miła całkiem zwykły. Ale to był potwór! Ale Twoja rabatka teraz jak malowanie
an_tre 21:24, 08 sie 2012

agata_chroscicka napisał(a)
Fajne spostrzeżenie
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
KasiaWB 21:32, 08 sie 2012

tak, leszczyna to potwór! trzymaliśmy ją jeszcze od ubiegłego roku i nawet pielęgnowaliśmy, ale system korzeniowy ma jak ośmiornica, korzenie wyszły nawet na drugą stronę ogrodzenia i tam odbiła. Powiem więcej, mimo wyrwania jej koparką i usunięcia siekierą pozostałości, które dały się usunąć, czyszczenia, trochę odnóg gdzieś w ziemi zostało i o zgrozo czasem odbija... nawet dzisiaj przy kopaniu pod Nigrę jeszcze trochę pozostałości korzeni wykopaliśmy, szok! Nie jest mi więc przykro, że się jej pozbyliśmy ) zresztą nic obecnie na tej rabacie nie jest tak jak było jeszcze wiosną, dosłownie nic i np. zamiast thuji są teraz w tle świerki serbskie totalnie wszystko zostało przekopane jest zdecydowanie lepiej i to zasługa Danusi i Ogrodowiska szkoda, że jeszcze nie mogę się zająć całością )
Pozdrawiam Agatko i życzę dużo zdrówka!
agata_chrosc... 21:34, 08 sie 2012

A dziękuję bardzo
KasiaWB 21:38, 08 sie 2012

a to jeszcze wstawię zdjęcie wspomnieniowe z lata 2010 r. - jak pierwszy raz zobaczyliśmy działkę w tle omawiana leszczyna i kąt, w którym jest obecna rabata z hortensjami i od dziś z Nigrą ))

I jak? teraz lepiej? )

agata_chrosc... 21:41, 08 sie 2012

Był gąszcz a jest ogród! Coś jak u mnie