Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

noemi 20:34, 02 wrz 2012

KasiaWB napisał(a)
Witam Wszystkich odwiedzających i serdecznie pozdrawiam
kilka wrześniowych (już niestety) fotek z działki

Kasiu na jakiej wysokości masz szczepioną pissardi ?

śliczne fotki

pozdrawiam
KasiaWB 20:36, 02 wrz 2012

cisy czekają na miejsce

kolejna rabata do reorganizacji wiosennej, chociaż już trochę różności stąd wyleciało )

i rabata pod sosną, też będzie obowiązkowo zmieniana
KasiaWB 20:42, 02 wrz 2012

noemi napisał(a)

Witam Wszystkich odwiedzających i serdecznie pozdrawiam
kilka wrześniowych (już niestety) fotek z działki

Kasiu na jakiej wysokości masz szczepioną pissardi ?

śliczne fotki

pozdrawiam

Cześć Madzia
dzięki za odwiedziny
ja kupowałam to drzewko jako Prunus cerasifera "Nigra" chociaż podobno pissardi podobna, albo zamiennie używa się tych nazw. Jest szczepiona na 2 metrach a może nawet wyżej, muszę dokładnie zmierzyć
Pozdrawiam
KasiaWB 20:48, 02 wrz 2012

an_tre napisał(a)
Wrześniowe tez piękne i kolorowe, pięknie masz Kasiu u siebie Jutro wysyłam do ciebie bąbelkową
Już przygotowałam

Ania! to chyba telepatia! dzisiaj zbierałam kolejną porcję nasion i myślałam o Tobie ja z wysyłką jeszcze poczekam, bo sporo jeszcze kwitnie Bardzo Ci dziękuję za pamięć
Wrześniowo też pięknie, ale.... zwiastuje zimę, której nie lubię )
Serdecznie ściskam!
KasiaWB 20:51, 02 wrz 2012

A teraz lecę szykować wyprawkę mojego przedszkolaczka )
Pozdrawiam!
an_tre 20:52, 02 wrz 2012

Moje już dobrze podeschły, więc zdolność kiełkowania powinna być zadowalająca Kwitnąca biała kobea dla Ciebie

Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
noemi 20:53, 02 wrz 2012

Kasiu ok , nie mierz , u mnie w szkółce jest na 220cm ... chciałam właśnie dopytać , bo mam dylemat czy kupić taką na 220 czy niższą ....dlatego obserwuję u innych na rabatach .... no tak , Nigra jest bardzo podobna do Pissardi .... strzeliłam i nie trafiłam ... ale chodzi o ten kolor liści , na rabacie jest bardzo widoczna
KasiaWB 22:42, 02 wrz 2012

an_tre napisał(a)
Moje już dobrze podeschły, więc zdolność kiełkowania powinna być zadowalająca Kwitnąca biała kobea dla Ciebie

Aniu, ja już troszkę zebrałam, ale większość kwitnie w najlepsze i końca nie widać ) wolałabym żeby już skończyły, bo mam plany co do tego miejsca, w którym rosną )

Dzięki, śliczna ta kobea ja chyba zalałam nasionka
KasiaWB 22:44, 02 wrz 2012

noemi napisał(a)
Kasiu ok , nie mierz , u mnie w szkółce jest na 220cm ... chciałam właśnie dopytać , bo mam dylemat czy kupić taką na 220 czy niższą ....dlatego obserwuję u innych na rabatach .... no tak , Nigra jest bardzo podobna do Pissardi .... strzeliłam i nie trafiłam ... ale chodzi o ten kolor liści , na rabacie jest bardzo widoczna

Madzia, moim zdaniem bierz tą szczepioną najwyżej no właśnie, nie ważna nazwa, ale ten kolor liści piękne
Pozdrawiam
noemi 22:47, 02 wrz 2012

dziękuję Kasiu ... mam kolejny głos za tą wyższą ....