Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Urszulla 11:20, 10 paź 2012

Kasiu-dziel miskanta, teraz najlepszy czas, piłką lub nożem przetnij i urwij. Super sprawa. Alina mi mówiła że trawy lubią dzielenie. Teraz tak myślę jaki biznes na tym mają sprzedawcy!
KasiaWB 11:30, 10 paź 2012

popcarol napisał(a)
Piekne te cisy! I za ta cene! Poczatki drewutni bardzo fajne!
Szkoda ze tam gdzie planowalas lustra nie bedzie... moze rzeczywiscie zywoplot? Pokaz jak wyglada to miejsce?

pozdrawiam!
Karolina

cześć Karolinka właśnie byłam u Uli i skorzystam z Twojej rady dot. podziału miskanta
Te cisy to już ostatni tak wielki zakup, w przyszłym roku nic już nie kupuję no oprócz balkonowych )
W tej chwili nie mam fotki tego miejsca, ale zrobię dzisiaj, to zobaczysz sama jak "pięknie" to wygląda .... Najgorsze jest to, że człowiek coś tam planuje u siebie na działce..., nawet jakieś osie widokowe, a tu ... niespodzianka!..... ale to nic - coś się wymyśli )
KasiaWB 11:33, 10 paź 2012

Urszulla napisał(a)
Kasiu-dziel miskanta, teraz najlepszy czas, piłką lub nożem przetnij i urwij. Super sprawa. Alina mi mówiła że trawy lubią dzielenie. Teraz tak myślę jaki biznes na tym mają sprzedawcy!

czyli wykopać całą bryłę i np. na pół ją? )) interes na tym super, bo małe sadzoneczki są od 15/20 zł w górę...
popcorn 11:40, 10 paź 2012

Moze kiedys zajme sie rozmnazaniem i sprzedaza roslin ozdobnych Trawy sa swietne, bo lubia dzielenie
Generalnie robi sie to wczesniej, ale jeszcze w ub tygodniu tez dzielilam...
Jesli nie musisz, to poczekalabym do wiosny...
U Uli mowilam o dzieleniu kupowanych w doniczkach trawach; takie z gruntu lepiej chyba do wiosny zostawic - i jak wyłażą kiełki to wykopać, podzielić i w nowe miejsca

pozdrawiam!!
PS i czekam na fotki.. wspolczuje i modle sie zeby dzialek za naszym plotem nie posprzedawali, bo nie chce miec sasiadow z kazdej strony
KasiaWB 11:48, 10 paź 2012

Dzięki Karolinko, poczekam zatem do wiosny, bo chcę podzielić Miskanty Variegata, które mam od czerwca w ziemi. Popołudniu pojadę na działkę to zrobię fotki. Zimno dzisiaj okropnie, ale coś może uda się porobić.
Pozdrawiam!
popcorn 12:03, 10 paź 2012

Ja tez mam szeroko zakrojone planu na dzisiejsze popoludnie, ciekawe czy cos uda mi sie zrealizowac
Podziel lepiej na wiosne, po co naraz sie na ewentualne straty...
Kupilam 2 tyg temu variegata i ciachnelam go na pół od razu, mam nadzieję przyjmie się i dobrze przezimuje
pozdrawiam, miłego!
hanka_andrus 17:46, 10 paź 2012

Pozdrawiam,podziwiam i gratuluję! Ogrom prac i wspaniałe zakupy.....
KasiaWB 17:52, 10 paź 2012

hanka_andrus napisał(a)
Pozdrawiam,podziwiam i gratuluję! Ogrom prac i wspaniałe zakupy.....

Haneczko, dziękuję to stare zakupy - z sierpnia, tylko że nie było czasu wcześniej aby je posadzić no ale już wreszcie zostały wszystkie posadzone ufff
Pozdrawiam !!!!
an_tre 17:57, 10 paź 2012

Witaj Kasiu po dłuższej niebytności widzę, że działasz z rozmachem
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
KasiaWB 18:06, 10 paź 2012

Narzędzia JB wyczyszczone i zabezpieczone WD40 jeszcze tylko olejem lnianym muszę natrzeć drewniane elementy
Zrobiłam telefonem zdjęcie części muru, na którym planowałam zrobić kiedyś lustro wśród bluszczu i pnących róż....no i miała być oś widokowa...bo stojąc tyłem do muru widzimy na drugim końcu moją rabatę hortensjową z Nigrą, ale ....... obecnie tuż za murem wznosi się (oprócz wysokiego domu) ...drewutnia sąsiadów o wysokości 2,60 .....a ja myślałam, że w tym pasie już nic nie stanie i będzie widok tylko na te wysokie iglaki w tle... Nie wiem jeszcze co z tym zrobić... albo domurujemy wyżej albo coś wysokiego trzeba tam posadzić, ale nie chciałabym znowu zakrywać muru, bo wszak nie po to go stawialiśmy... O lustrze to sobie mogę pomarzyć teraz...
Przepraszam za bałagan na zdjęciach, ale jesteśmy w trakcie sporzątania, przekopywania i sadzenia w tym miejscu

Zbliżenie... i jak? widzicie tam jeszcze lustro?