Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

KasiaWB 00:41, 10 paź 2012

Witaj Kochana Danusiu nadrabiam zaległości
cisy jak podrosną będzie jak znalazł w tym miejscu muru nie planowałam lustra, bo ta część muru jest dokładnie na tyłach przyszłego garażu, będzie dość wąsko, no i gdzieś drewutnia musi być, a lepszego miejsca nie ma, ale za to planuję wysłonić tą część dwoma ekranami z cisa lustro planowałam na ścianie prostopadłej do tej (na osi widokowej), ale nie wiem jak to będzie.... bo sąsiedzi akurat w tym miejscu, bezpośrednio za moim murem wystawili sobie drewutnię z dachem na ponad 2 metry, która góruje nad murem i wygląda koszmarnie (zrobię przy okazji zdjęcie).... moje plany legły w gruzach nie chciałam tam sadzić żywopłotu a chyba będę musiała żeby tej wiaty nie oglądać...co oznacza, że nie dosyć, że zasłonię mój piękny mur, to jeszcze będę musiała zrezygnować w tym miejscu z lustra buuuuu............... Jest jeszcze jedno rozwiązanie - domurować wyżej mur..... koszmar...

Danusiu, podpowiedz czym zabezpieczać narzędzia JB? Z góry dziękuję
monteverde 00:54, 10 paź 2012

smarem maszynowym a może Twój M., zostawił olej po wymianie z miski z samochodu, tym też można
KasiaWB 01:00, 10 paź 2012

hmm.... muszę dopytać, bo się tym nie interesowałam wymieniamy w serwisie i raczej starego nie zabieramy. Kupię jednak gdzieś olej lniany lub jakiś inny ) narzędzia do domu przywiezione więc muszę zaraz się za to zabrać )

Lecę spać dobranoc!
Ewa 07:39, 10 paź 2012

KasiaWB napisał(a)
Systematycznie mój M. przenosi drewno na nowe miejsce pod murem - oto początki drewutni jest na platformie z cegieł, kiedyś będzie zadaszona

dzięki temu uzyskaliśmy trochę miejsca na sadzonki cisów, powędrowały do ziemi

Ale mi sie ta plantacja cisów podoba
Mirka 08:06, 10 paź 2012

Witaj Kasiu.Powiedz mi czy masz wokół swojej działki masz sąsiadów bo ja nie i boję sie sadzić rośliny żeby nie ukradli .a u ciebie już fajnie.Śledzę twój wątek odkąd jestem na forum.Pozdrawiam
agata_chrosc... 08:07, 10 paź 2012

KasiaWB napisał(a)
hmm.... muszę dopytać, bo się tym nie interesowałam wymieniamy w serwisie i raczej starego nie zabieramy. Kupię jednak gdzieś olej lniany lub jakiś inny ) narzędzia do domu przywiezione więc muszę zaraz się za to zabrać )

Lecę spać dobranoc!

a czy w Polsce jest taki preparat WD40? Bo to jest najlepsze. Ale jesli nie ma to dowolny tłuszcz, z racji wygody użycia płynny jest lepszy czyli wszelkie oleje będą dobre
KasiaWB 10:36, 10 paź 2012

Ewa napisał(a)

Systematycznie mój M. przenosi drewno na nowe miejsce pod murem - oto początki drewutni jest na platformie z cegieł, kiedyś będzie zadaszona

dzięki temu uzyskaliśmy trochę miejsca na sadzonki cisów, powędrowały do ziemi

Ale mi sie ta plantacja cisów podoba

Witaj Ewa! cisy kupione okazyjnie i przyszłościowo myślę, że ta ilość wystarczy na planowane nasadzenia
Pozdrawiam
KasiaWB 10:45, 10 paź 2012

mirka napisał(a)
Witaj Kasiu.Powiedz mi czy masz wokół swojej działki masz sąsiadów bo ja nie i boję sie sadzić rośliny żeby nie ukradli .a u ciebie już fajnie.Śledzę twój wątek odkąd jestem na forum.Pozdrawiam

Witaj Mirka dzięki za wizytę z dwóch stron mam sąsiadów, ale z dwóch kolejnych niestety nie. Mam nadzieję, że nikt nie będzie próbował kraść... W każdym razie taka potencjalna możliwość nie powstrzymała mnie przed sadzeniem Wpadnę zaraz do Ciebie z rewizytą Pozdrawiam
KasiaWB 10:48, 10 paź 2012

agata_chroscicka napisał(a)

Lecę spać dobranoc!

a czy w Polsce jest taki preparat WD40? Bo to jest najlepsze. Ale jesli nie ma to dowolny tłuszcz, z racji wygody użycia płynny jest lepszy czyli wszelkie oleje będą dobre

jest Agatko dzięki, mój M. mówi, że tym preparatem najlepiej dobrze jest też znać alternatywne środki w razie czego Pozdrawiam
popcorn 10:59, 10 paź 2012

Piekne te cisy! I za ta cene! Poczatki drewutni bardzo fajne!
Szkoda ze tam gdzie planowalas lustra nie bedzie... moze rzeczywiscie zywoplot? Pokaz jak wyglada to miejsce?

pozdrawiam!
Karolina