Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

KasiaWB 15:36, 23 paź 2012

an_tre napisał(a)
Kasiu przed chwilą mąż pyta czy przeglądałam pocztę, a ja czy była jakaś? okazało się, że leżała na sole i koliła w oczy
dziękuję Kasiu za nasionka i wspaniały bonus! widzisz mojego bananka? pozdrawiam Buziole

cieszę się, że przesyłka dotarła niech wszystko pięknie kwitnie
Ścięłam dzisiaj wszystkie irysy i liliowce )
Milka 15:37, 23 paź 2012

dobrze, ze przypomniałaś, też zrobię, bo zapomniałam
KasiaWB 15:38, 23 paź 2012

monitka napisał(a)

Kasiu i Irenko irysom ścinamy liście do 1/3 wysokości zaraz po kwitnieniu, jeśli tego nie zrobiłyście to zetnijcie, będzie mniej do gnicia

tadam! dzięki Aniu na "zaraz po kwitnieniu" to już zdecydowanie za późno czyli teraz też ścinamy do 1/3 czy może do samego dołu? czy tak samo ścinamy wszystkie irysy? syberyjskie też?
Kasiu może być do 1/3 resztę zetniesz wiosną, syberyjskie też

Dziękujemy Aniu!!! zobacz ile osób skorzystało już z Twojej rady tak chodziłam koło tych irysów i nie wiedziałam co z nimi zrobić i czy w ogóle powinnam, żeby nie zmarnować jutro zetnę

No to i ja się czegoś nowego dzisiaj nauczyłam

Kasiu Twoja hortensjowa rabata nawet jesienia wygląda imponująco no i brunnera mi w oko wpadła, fajnie świeci na rabacie pozdrawiam

I oto chodzi - wszyscy się uczymy od doświadczonych ogrodników
Dziękuję w imieniu rabaty ) ta brunnera to Jack Frost, mam jeszcze inną, ale ta jest najładniejsza
Pozdrawiam
KasiaWB 15:39, 23 paź 2012

irena_milek napisał(a)
dobrze, ze przypomniałaś, też zrobię, bo zapomniałam

prawdę mówiąc... jak wpadlam na działkę to też nie pamiętałam, ale na szczęście przechodziłam koło irysów i coś mnie tknęło ) sekator poszedł w ruch )
KasiaWB 15:41, 23 paź 2012

Mam pytanie czy już związujecie miskanty? trochę mi jeszcze szkoda psuć im formę, ale straszą śniegiem, to może już by wypadało?
kasik778 20:00, 23 paź 2012

ja chyba zwiąże, choć moje to jeszcze maluchy no i dostaną jakieś przykrycie, bo nie chcę, żeby wymarzły
KasiaWB 20:53, 23 paź 2012

kasik778 napisał(a)
ja chyba zwiąże, choć moje to jeszcze maluchy no i dostaną jakieś przykrycie, bo nie chcę, żeby wymarzły

moje zostały posadzone w maju i czerwcu tego roku więc też młodziaki M. Variegatus szykują się do kwitnienia ) są spore ale tak mi szkoda ich wiązać...
kasik778 20:55, 23 paź 2012

Kasiu widziałam w wątku u Domi jej związane na zimę miskanty Variegatus, wyglądają niesamowicie
KasiaWB 08:38, 27 paź 2012

Spadł pierwszy w tym roku śnieg .... aby do wiosny Pozdrawiam!
Madzenka 08:42, 27 paź 2012

KasiaWB napisał(a)
Spadł pierwszy w tym roku śnieg .... aby do wiosny Pozdrawiam!

A zdjęcie pokażesz?