Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

KasiaWB 23:53, 12 lis 2012

anieszka napisał(a)
Powodzenia trzymam kciuki za owocną rozmowę
Ja miałam podobną sytuację z inwestorką budującą dom na działce obok, wybudowała śmietnik na granicy, a spadek dachu był na moją działkę , ale jak to zobaczyli górale budujący mój dom, od razu zrobili wojnę i musiała przerobić daszek !!!!!!!
Teraz trochę mi z niego kapie na działkę, bo nie ma rynny, ale po pierwsze dom od inwestorki kupili super fajni ludzie, a po drugie mam tam derenie, które mogą sobie stać w wodzie i mnie to nie przeszkadza, ale nie ma co porównywać kilka kropelek z daszku do rynny dachowej !!!!! z której leje się wiadrami

Dzięki Anieszka za wizytę górale - to się nazywa czujność operacyjna! nas niestety nie było przy budowie daszka i montażu rynny...
Szkoda, że zamiast o dobrej współpracy sąsiedzkiej, przychodzi mi się z Wami dzielić takimi rewelacjami... Mam nadzieję, że w przyszłym roku będzie lepiej, bo ten rok jest fatalny pod wieloma względami, czekam na jego rychłe zakończenie
aldonaz 00:42, 13 lis 2012

Przychodzę z rewizytą. Jak czytam takie rzeczy, tym bardziej cieszę się że nie mam sąsiadów. Oby jak najdłużej nikt nie kupił sąsiednich działek. Pozdrawiam
monteverde 01:11, 13 lis 2012

Biedna Kasia znam to z autopsji, te sąsiedzkie historie
mira 08:24, 13 lis 2012

cześc Kasiu ! - przyszlam pooglądać u Ciebie jesień a tu takie dylematy - ufff -

rozumię - jak pomyslę, że mi ktoś kiedyś wybuduje coś tuż za siatką i zasłoni przestrzeń to już mi wystarczy a co dopiero takie atrakcje - ten żółty kolor na zdjeciu wygląda dobrze ale pewnie to nie ten jeszcze kolor - myślę że te świerki będą bardzo dobrze się na tym tle prezentowały

pozdrawiam
popcorn 08:28, 13 lis 2012

aldonaz napisał(a)
Przychodzę z rewizytą. Jak czytam takie rzeczy, tym bardziej cieszę się że nie mam sąsiadów. Oby jak najdłużej nikt nie kupił sąsiednich działek. Pozdrawiam

Aldona, póki jest dobrze, jest dobrze; jeśli możesz, kup sobie chociaz jedna, najbardziej strategiczna z tych sasiednich dzialek? Ja bym chciala... ech...
popcorn 08:30, 13 lis 2012

Takie coś powinno być 4 metry od granicy o ile pamiętam; a jeśli w granicy, to tylko za Waszą zgodą na piśmie... rozumiem że zgody nie dali do podpisu; więc ewidentnie "na lewo" budowla...
ech...
Mala_Mi 11:47, 13 lis 2012

Nawet nie wiesz jak Ciebie rozumiem z tą robotą.... Też robię sobie przerywniki i wskakuję na forum oczy nacieszyć.... I zazdroszczę tym co mają ogród przy domu i mogą przez okno spoglądać

Przerzuciłam tekst od siebie....... i tu mam lepiej
Ale wybudujesz sie i też tak będziesz mieć....

Wykasowało z obserwowanych, w końcu dodaję... może częsciej zajrzę...
KasiaWB 18:38, 13 lis 2012

Wyskoczyliśmy dzisiaj na działkę, ale nie będzie zdjęć roślinek, a zdjęcia daszka sąsiadów przy naszym murze, bo woda leje się prosto na mur i działkę...

40 cm odległości między murem a skrajem daszka

a tu dobrze widać niezakończoną rynnę od naszej strony i dodatkowo kolanko na rynnę pionową

KasiaWB 18:44, 13 lis 2012

a teraz pokażę jak się odbywa odprowadzanie wody z domu sąsiadów

z domu na daszek

strona lewa rynny daszka jest zabezpieczona i wszystko leje się w prawo czyli do nas

a tu z daszka woda wali w dół, proszę zauważyć jaka misterna pochylnia w dolnej części, oczywiście skierowana w naszą stronę.....
KasiaWB 18:48, 13 lis 2012

To w temacie daszka tyle relacji, może jeszcze dzisiaj uda nam się z nimi porozmawiać....